Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων ΟΤΑ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων ΟΤΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων ΟΤΑ

 

 

Κινητοποίηση των εργαζομένων και συμβασιούχων στο Δήμο Βόλου και πραγματοποίηθηκε σήμερα το πρωί στο αμαξοστάσιο Νέας Ιωνίας  και στην Υπηρεσία  Καθαριότητας και στο δημαρχείο του Βόλου. Η εκπρόσωπος της ΔΑΣ ΟΤΑ είπε ότι θα ζητηθεί έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να ληφθούν αποφάσεις για το θέμα των συμβασιούχων.

Στη που έγινε έξω από το Δημαρχείο Βόλου, συμμετείχαν συμβασιούχοι, εκπρόσωποι Σωματείων, φορέων και ο βουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου και  παραδόθηκε υπόμνημα για τους παιδικούς σταθμούς στον δήμαρχο.

Όπως ανέφερε η γραμματέας του Συλλόγου ο Βόλος είναι από τις λίγες πόλεις που δεν έγινε κατάληψη των αμαξοστασίων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου, που στην ουσία υποστηρίζει ότι οι συμβασιούχοι με πάνω από οκτώ μήνες είναι παράνομοι και υπάρχει το ενδεχόμενο, λόγω της ακυρότητας των συμβάσεων, να πληρώσουν τα δεδουλευμένα.

Να σημειωθεί ότι το Σαββατοκύριακο συνεδρίασε η Εκτελεστική της ΠΟΕ ΟΤΑ, που τελικά μετά από πιέσεις συμφώνησε με τη μετατροπή των συμβάσεων σε  αορίστου, ενώ επιτέθηκε και κατά της πλειοψηφίας του Συλλόγου.

Υπόμνημα για παιδικούς σταθμούς

Η πρόεδρος του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Ρίτσα Κωτή  είπε ότι αποφασίστηκε να κατατεθεί ένα υπόμνημα στον δήμαρχο, με το οποίο ζητούν να ικανοποιηθούν όλα τα παιδιά που θα κάνουν αιτήσεις εγγραφής στους Παιδικούς Σταθμούς

Όπως ανέφερε οι αιτήσεις που γινόταν για εγγραφή παιδιών μέσω και από τις 150.000 που αναμένεται να γίνουν στους παιδικούς σταθμούς θα απορροφηθούν .000 παιδιά, με τα παιδιά που θα μείνουν εκτός να ψάξουν ιδιωτικό ή Δημοτικό παιδικό σταθμό με το ανάλογο τίμημα.

Μέχρι το Φθινόπωρο θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις για το θέμα.

Στα αιτήματα των συλλόγων και φορέων είναι να μη γίνει καμία απόλυση και να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και κυρίως για τη λειτουργία των παιδικών σταθμών, όπου υπάρχουν πολλοί συμβασιούχοι.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #κοινοπραξίαRISKREAL - https://t.co/NYUOKZD929 -

  • Αύξηση των ΚΑΠ για τους ορεινούς Δήμου ζητά ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου #δήμαρχοςΝοτίουΠηλίου… - https://t.co/NKepmXt7NM -

  • Υποψήφιοι για την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας #ΕνωσηΞενοδόχωνΜαγνησίας - https://t.co/y1RBneCA55 -

"Αλιεύοντας" την είδηση