Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / ΣΠΟΡ / Street Relays στο Βόλο
Street Relays  στο Βόλο

Street Relays στο Βόλο

Με το σύνθημα «Μόνος σου μπορείς να πας μακριά, αλλά μαζί μπορούμε να πάμε μακρύτερα» πραγματοποιούνται στο Βόλο για δεύτερη συνεχή χρονιά οι αγώνες σκυταλοδρομιών Street Relays που φέτος στόχο έχουν να ενισχύσουν το σωματείο Κιινητικά Αναπήρων «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ».

Το μεσημέρι οι διοργανωτές έδωσαν τύπου στο Δημαρχείο τονίζοντας τη σπουδαιότητα των αγώνων, που έχουν κοινωνικό σκοπό και τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Βόλου και της Διεύθυνσης Αθλητισμού ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου και με τη συνεργασία των Βολιώτικων αθλητικών συλλόγων, εθελοντών (Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης).

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στην παραλία της πόλης. Οι διαδρομές θα ξεκινήσουν από το ύψος της Αργούς και θα καταλήγουν στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Όσοι συμμετέχουν στις τετράδες που θα τρέξουν τα δύο χιλιόμετρα θα πληρώσουν συμμετοχή 3 ευρώ και όσοι συμμετέχουν στις δυάδες που θα τρέξουν 4χλμ θα πληρώσουν 5 ευρώ.

Επίσης θα υπάρχουν διαδρομές για παιδιά , 4Χ50 και 4Χ100. Σε όλους θα δοθούν μπλούζες και αναμνηστικά μετάλλια, ενώ η χρονομέτρηση των αγώνων θα είναι ηλεκτρονική.

Οι αγώνες των σκυταλοδρομιών είναι η μοναδική σειρά ομαδικών αγώνων στην Ελλάδα, και απευθύνονται σε όλους τους συμπολίτες κάθε ηλικίας.

Με όχημα τη σκυτάλη, οι αγώνες αυτοί μεταφέρουν από χέρι σε χέρι το μήνυμα της ομαδικότητας, συνεργασίας, υποστήριξης και αλληλεγγύης για την επίτευξη ενός οποιουδήποτε κοινού στόχου.

Με τα Street Relays, για πρώτη φορά ταυτίστηκαν και συνυπήρξαν ομαδικά και αρμονικά, ο αγωνιστικός και ο μαζικός αθλητισμός, σε έναν αγώνα δρόμου, με αναπάντεχα μεγάλη επιτυχία από την πρώτη στιγμή.

Οι σημαντικοί αυτοί αγώνες έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά σημαντικών αθλητικών γεγονότων «αθλητισμού για όλους» που πραγματοποιούνται σε μια μεγάλη αθλούπολη όπως είναι ο Βόλος και αποτελούν τον έβδομο σταθμό της πανελλαδικής σειράς αγώνων δρόμου Βίκος Relays.

Ο διευθυντής των Street Relays Λευτ. Πλακίδας έκανε λόγο για μια μεγάλη διοργάνωση που θα γίνει την 1 Νοεμβρίου με πολλές συμμετοχές και πρόσθεσε ότι στόχος φέτος να ξεπεραστούν οι 750 περυσινές συμμετοχές, φθάνοντας τις 1.000.

Ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Γ. Βλιώρας είπε ότι πέρυσι έγινε γρήγορα η οργάνωση γιατί υπήρχε επιφύλαξη ως προς το αποτέλεσμα, το οποίο τελικά κρίθηκε εντυπωσιακό κι έτσι αποφασίστηκε να διοργανωθεί και φέτος , για να θεσμοθετηθεί και να μπει στο καλεντάρι των αγώνων.

Ο .γ. του «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΥ» Π. Μπέλλος ευχαρίστησε τους διοργανωτές που ένα μέρος των εσόδων θα το διαθέσουν στο Σύλλογο (πέρσι διατέθηκε στο Ορφανοτροφείο) και τόνισε ότι τα άτομα με κινητικά προβλήματα πρέπει να έχουν ισότιμη συμμετοχή σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής (κοινωνικές, αθλητικές κ.λπ.)

Τέλος ο εθελοντής της ΛΕΔ Βασ. είπε ότι οι εθελοντές είναι παρόντες σε όλα τα αθλήματα και κάλεσε τους Βολιώτες να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821: Ωραίοι ως Έλληνες… #Επανάστασητου1821 - https://t.co/mxVBW2CnDF -

  • Λαμπρή η πανήγυρις του Αγίου Νικολάου στον Βόλο #ΜητροπολιτικόΙερόςΝαόςΑγίουΝικολάου - https://t.co/QMHmVhv4vW -

  • Ευρωβαρόμετρο: οι Ευρωπαίες και οι Ευρωπαίοι στηρίζουν τις ψηφιακές αρχές #ψηφιακέςαρχές - https://t.co/u6DKwDIOaC -

"Αλιεύοντας" την είδηση