Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Στους τρεις οι νεκροί από την κακοκαιρία
Στους τρεις οι νεκροί από την κακοκαιρία

Στους τρεις οι νεκροί από την κακοκαιρία

Σοβαρά προβλήματα σε Ρόδο, Χαλκιδική, εκτεταμένες στην Κινέτα

Μία ηλικιωμένη έχασε την ζωή της σήμερα το βράδυ, καθώς πλημμύρισε το σπίτι της από την ισχυρή βροχόπτωση που έπληξε το νησί και η ίδια ήταν ανήμπορη να αντιδράσει, λόγω κινητικού προβλήματος.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη στην περιοχή της Ιαλυσού, όπου βρισκόταν μόνη η , εκείνη την ώρα, με αποτέλεσμα να πνιγεί όταν το νερό ανέβηκε πάνω από το ύψος του κρεβατιού και η ίδια, κατάκοιτη εδώ και χρόνια, δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Στο σημείο έφθασαν διασώστες του ΕΚΑΒ που προσπάθησαν να την επαναφέρουν στη ζωή, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Ο θάνατος της άτυχης γυναίκας ανέβασε τον απολογισμό των νεκρών της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει από χθες το βράδυ τη χώρα στους τρεις, καθότι νωρίτερα τη Δευτέρα είχαν εντοπιστεί χωρίς τις αισθήσεις τους δύο άνδρες που επέβαιναν σε ιστιοφόρο στην ανατολική προβλήτα του Αντιρρίου, το οποίο και ανετράπη.

Σοβαρά προβλήματα στο νησί

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις που εκδηλώθηκαν από το απόγευμα έχουν προκαλέσει προβλήματα στο νησί, με αποτέλεσμα δρόμοι να έχουν μετατραπεί σε ορμητικούς χειμάρρους, τόσο στην πόλη όσο και σε χωριά.

Το νησί δοκιμάζεται και από διακοπές ρεύματος και υπερχειλίσεις ποταμιών που σημειώθηκαν στις περιοχές Αρχίπολη, Λάρδο, Ιαλυσό, Απολακκιά, Άγιο Ισίδωρο, Μανδρικό και έχουν προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους.

Η κατάσταση είναι δύσκολη και οι αρμόδιες υπηρεσίες συνιστούν εξαιρετική προσοχή σε όλους όσους κινούνται στο οδικό δίκτυο, εντός ή εκτός της πόλης της Ρόδου.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η «Ροδιακή», η σφοδρή κακοκαιρία είχε ως αποτέσμα να καταρρεύσει η γέφυρα του ποταμού Μάκκαρη στην περιοχή του Χαρακίου, το τμήμα της οποίας επί της εθνικής οδού Ρόδου – Λίνδου, ωστόσο, ήταν κλειστό εδώ και μερικές ημέρες, καθώς είχε χαρακτηριστεί πλέον ως κατεστραμμένη.

Ζημιές σε τουλάχιστον 300 σπίτια από την κακοκαιρία στην Κινέτα

Στο μεταξύ, περισσότερες από 300 κατοικίες εκτιμάται ότι έχουν υποστεί στην Κινέτα από τις πλημμύρες, όπως προκύπτει από την που έκανε στην πληγείσα περιοχή ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη. Ωστόσο, όπως δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός, το υπουργείο θα κινηθεί με μεγάλη ταχύτητα, ώστε να αποζημιωθούν άμεσα οι πληγέντες.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι σε συνεννόηση και με τον πρωθυπουργό την άλλη εβδομάδα θα συνεδριάσει η κυβερνητική επιτροπή που είναι υπεύθυνη, έτσι ώστε να εκταμιευθούν αμέσως χρήματα που υπάρχουν για τα αντιπλημμυρικά έργα που πρέπει να γίνουν στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους, για να μην έχουμε τα φαινόμενα που παρατηρήθηκαν τη Δευτέρα, όπως «το να να κλείνει η Ελλάδα στα δύο, έστω και για λίγες ώρες» και να μην σημειώνονται ζημιές αυτού του μεγέθους, όπως αυτές που παρατηρήθηκαν στην Κινέτα.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου

ωρίς το βράδυ, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου στην Κινέττα, όταν στις 20:40 τα συνεργεία της Ολυμπίας Οδού ολοκλήρωσαν τον καθαρισμό του οδοστρώματος στο 60ο χιλιόμετρο της εθνικής Οδού και παρέδωσαν στην κυκλοφορία και το ρεύμα προς Κόρινθο.

Λίγο αργότερα, αποκαταστάθηκε και η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, που είχε διακοπεί αργά το απόγευμα από τη διασταύρωση του Σταυρού μέχρι το χωριό Μόδι Θεσσαλονίκης.

Προβλήματα στην Ιερισσό Χαλκιδικής

Στη βόρεια Ελλάδα, η κακοκαιρία προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην Ιερισσό Χαλκιδικής, όπου η πυροσβεστική χρειάστηκε να παρέμβει για απάντληση υδάτων και κοπές δέντρων, ενώ επενέβη και για την μεταφορά άνδρα από ποιμνιοστάσιο σε ασφαλές σημείο. Όπως έγινε γνωστό τις προηγούμενες ώρες, σημειώθηκαν ισχυρές βροχοπτώσεις στην περιοχή και η πυροσβεστική δέχθηκε 25 κλήσεις από τις οποίες οι 14 αφορούσαν αντλήσεις υδάτων και πέντε για κοπές δέντρων.

Εντούτοις, τα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή βρίσκονται σε ύφεση, με την πυροσβεστική ωστόσο να βρίσκεται σε επιφυλακή.

Ο δήμος Αριστοτέλη ανακοίνωσε ότι από αύριο Τρίτη 26 οεμβρίου, τα όλων των βαθμίδων σε όλα τα Διαμερίσματα, θα λειτουργήσουν κανονικά. Σε επιφυλακή βρίσκεται ο μηχανισμός του δήμου Δέλτα, λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή με συνέπεια την της στάθμης των υδάτων του ποταμού Λουδία, σημειώνεται σε ανακοίνωση του δήμου.

Μηχανήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθαρίζουν ρέματα και φρεάτια στις πληγείσες περιοχές, όπως επισήμανε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο προϊστάμενος της αυτοτελούς διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης. Όπως ανέφερε ο ίδιος στην περιοχή Δέλτα Χαλκηδόνας έχει ανέβει η στάθμη των υδάτων των ποταμών Αξιού, Λουδία και Αλιάκμονα και υπάρχει ο σχετικός έλεγχος.

Ακόμη, συνεχίζονται οι βροχοπτώσεις στη Χαλκιδική και στην Ολυμπιάδα, όπου στην επαρχιακή οδό Ρεντίνας-Ουρανούπολης έχει κλείσει η διασταύρωση Ολυμπιάδας στο 20ο χλμ. Κλειστά είναι τα ορεινά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου (Κονταριώτισσα-‘Αγιος Σπυρίδωνας, Βροντού – Καρίτσα), η επαρχιακή οδός Πολυγύρου-Ιερισσού στο 31ο χλμ στο ύψος Πλατανόρεμα, στο 4ο χλμ επαρχιακής οδού Νέας Καλλικράτειας-Σωζόπολης, η παραλιακή οδός Βεριάς-Νέας Καλλικράτειας, η επαρχιακή οδός Νέων Μουδανίων-Καλλικράτειας στο 12ο χλμ και στο 1ο χλμ η επαρχιακή οδός Μεταμόρφωσης-Μεταγγιτσίου. Σε ολά αυτά τα σημεία δεν έχουν σημειωθεί προβλήματα από την κακοκαιρία, σύμφωνα με την πυροσβεστική.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση