Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Στους 79 οι νεκροί, 1.755 τα κρούσματα
Στους 79 οι νεκροί, 1.755 τα κρούσματα

Στους 79 οι νεκροί, 1.755 τα κρούσματα

Σε 79 ανέρχονται οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, όπως γνωστοποίησε ο αρμόδιος εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσίοδρας, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση της Δευτέρας.

Ο κ. Τσίοδρας ανακοίνωσε επίσης 20 νέα επιβεβαιωμένα τα του ιού στη χώρα, με τον συνολικό τους αριθμό να ανέρχεται πλέον σε 1.755.

Όπως είπε, το 55% των κρουσμάτων αφορά άνδρες, 361 τα θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 655 σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ακόμη, όπως επισήμανε, 90 παραμένουν διασωληνωμένοι, 19 και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 71% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι. Εννέα ασθενείς εξήλθαν από τις ΜΕΘ.

Από τους θανάτους που έχουν σημειωθεί στην Ελλάδα, 29% είναι και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 86% των νεκρών είχαν υποκείμενα νοσήματα ή και ήταν άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

Τέλος η καραντίνα στα χωριά Δαμασκηνιά και Δραγασιά Κοζάνης

Από σήμερα το πρωί σταμάτησαν οι περιορισμοί της καραντίνας στην οποία είχαν τεθεί με της Πολιτικής Προστασίας από τις 16 Μαρτίου 2020 οι δύο ορεινοί οικισμοί, Δαμασκηνιά και Δραγασιά της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Η καραντίνα αποφασίστηκε εξαιτίας αρκετών κρουσμάτων κορωνοϊού στα δύο χωριά ενώ οι δύο οικισμοί μέχρι σήμερα «μετρούν» 4 νεκρούς.

Bάσει των στοιχείων του δήμου Βοΐου, φαίνεται ότι την τελευταία εβδομάδα δεν υπήρξε κανένα νέο κρούσμα θετικό στον κορωνοϊό τόσο στα δύο χωριά όσο και στον υπόλοιπο δήμο και σύμφωνα με τον δήμαρχο Χρήστο Ζευκλή «η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι θετική και δικαιώνει την στάση και συμπεριφορά των κατοίκων όλο το προηγούμενο διάστημα».

Ο δήμαρχος Βοΐου κάλεσε τους των δύο ορεινών κοινοτήτων, το επόμενο χρονικό διάστημα να συμμορφώνονται στους περιορισμούς ς που ισχύουν για όλους τους κατοίκους της ΠΕ Κοζάνης, ενώ προειδοποίησε ότι απαγορεύονται οι μετακινήσεις και επισκέψεις σε γειτονικούς νομούς. Η Δαμασκηνιά και Δραγασιά βρίσκονται κοντά σε χωριά της Καστοριάς, ενώ πολλοί απ τους κατοίκους των δύο χωριών διατηρούν στενούς δεσμούς με το Άργος Ορεστικό.

Ο κ. Ζευκλής υπογράμμισε ότι ο δήμος θα συνεχίσει μέσω τηλεφώνου να προσφέρει τις υπηρεσίες του για να εξυπηρετεί την τροφοδοσία των κατοίκων σε και , ώστε οι κάτοικοι να αποφύγουν τις περιττές μετακινήσεις.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση