Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Στους επικεφαλής τα στοιχεία καταχωρήσεων και διαφημίσεων Δήμου Βόλου – ΜΜΕ
Στους επικεφαλής  τα στοιχεία καταχωρήσεων και διαφημίσεων Δήμου Βόλου – ΜΜΕ

Στους επικεφαλής τα στοιχεία καταχωρήσεων και διαφημίσεων Δήμου Βόλου – ΜΜΕ

Στους τέσσερις επικεφαλής των μειοψηφιών του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου δόθηκαν σήμερα τα στοιχεία καταχωρήσεων και διαφημίσεων με τα ποσά που διέθεσε ο Δήμος Βόλου τα τελευταία 10 χρόνια στα ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο εκτελών χρέη δημάρχου Θαν. Θεοδώρου στην αποψινή συεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου: «Είχαμε δεσμευτεί ότι θα δίναμε στους επικεφαλής αυτά τα στοιχεία, καταχωρήσεις και διαφημίσεις για ένα διάστημα 10 ετών για χρήματα που έχει δώσει ο Δήμος Βόλου και τα Νομικά πρόσωπα. Είναι αναλυτικά τα στοιχεία. Να τονίσω ότι σύμφωνα με την άποψη της νομικής υπηρεσίας επειδή μέσα ο φάκελος, περιέχει απόρρητα και προσωπικά δεδομένα και οικονομικά στοιχεία δεν μπορούν να δημοσιευτούν κι αυτός είναι ο λόγος που δεν τα έχουμε δημοσιεύσει εμείς».

Απευθυνόμενος προς τις μειοψηφίες είπε: «Από εδώ και πέρα θα έχετε εσείς την ευθύνη για τυχόν δημοσίευση. Αυτή η κίνηση δείχνει πόσο διαφορετικοί είμαστε. Θα μπορούσε και η προηγούμενη Δ.Α. να κάνει αυτή την κίνηση. Εμείς δεν έχουμε να κρύψουμε κάτι. Θα δείτε τις διαφορές και τι χρήματα μοιράστηκαν και σε ποιους το 2014 την περίοδο της προεκλογικής περιόδου. Θα τα δείτε όλοι. Έχετε την ευθύνη εσείς πλέον. Εμείς δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα».

Λαμβάνοντας το λόγο η ανεξάρτητη σύμβουλος Φωτεινή Κοκκινάκη, ρώτησε τον κ. Μουλά και τον κ. Θεοδώρου, πότε οι ανεξάρτητοι θα λάβουν γνώση των στοιχείων με τον κ. Μουλά να απαντά ότι πρόκειται για προσωπικά δεδομένα και δεν μπορούν να δοθούν έτσι.

Ο ανεξάρτητος σύμβουλος Κ. Γαργάλας έθεσε θέμα ηθικής και σημείωσε: «Αυτή τη στιγμή με δική σας ευθύνη και του κ. Θεοδώρου διαχωρίζετε το Δ.Σ. σε φερέγγυους κι αφερέγγυους», με τον κ. Θεοδώρου να διευκρινίζει ότι «Εάν μπορούμε να τα δώσουμε τα στοιχεία στους ανεξάρτητους θα ρωτήσουμε τη νομική υπηρεσία» και τον κ. Γαργάλα να απαντά ότι αυτό που κάνει ο Δήμος είναι αδίκημα.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημ. Πέγιος υπογράμμισε ότι τα στοιχεία αυτά είναι στη διάθεση του κάθε δημοτικού συμβούλου αλλά στο γραφείο του και σύμφωνα με τη νομοθεσία μπορούν να δοθούν τα στοιχεία αυτά μόνο στους επικεφαλής, ενώ απευθυνόμενος προς τον κ. Γαργάλα είπε: «Όταν εκλέγεστε με έναν επικεφαλής να τον τιμάτε αλλιώς να πηγαίνετε σπίτι σας».

Η επικεφαλής της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Νατάσσα Οικονόμου, ανέφερε ότι η παράταξη περιμένει απαντήσεις στην επερώτηση που έχει καταθέσει, ενώ άσκησε κριτική στη Δημοτική Αρχή υποστηρίζοντας ότι « Δεν είναι ευγενικό αυτό που κάνετε, γιατί μας ζητάτε εμείς να κρατήσουμε τα έγγραφα αυτά απόρρητα αλλά εσείς κάνατε σπέκουλα».

Ο κ. Μουλάς είπε απευθυνόμενος προς την κα. Οικονόμου: « φρενάρετε λιγάκι. Είστε αντιπολίτευση και θα συμμορφώνεστε με τον κανονισμό».

Τέλος ο επικεφαλής της β’ ελάσσονος μειοψηφίας Μιχ. Μιτζικός ζήτησε από την Δημοτική Αρχή να δώσει κάποια στοιχεία για τα πεπραγένα της ώστε να ενημερωθεί το Σώμα και οι Βολιώτες, με τον κ. Μουλά να τον καλεί να παρευρεθεί στην συνεδρίαση για τον απολογισμό που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 19 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα στο Αχίλλειον.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση