Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Στους δρόμους τα τρακτέρ
Στους δρόμους τα τρακτέρ

Στους δρόμους τα τρακτέρ

Εκτετμένες γροτικές κινητοποιήσεις προστίθενται στο πολιτικό λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές. Οι αγρότες θέλουν να στείλουν ένα προεκλογικό στους πολιτικούς αρχηγούς με αιχμή βέβαια την αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης που περιλαμβάνεται στο τρίτο .

Σε περισσότερα από δέκα σημεία σε όλη τη χώρα καλλιεργητές παρέταξαν χθες αγροτικά μηχανήματα και τρακτέρ, ενώ σήμερα αναμένεται να προστεθούν στις κινητοποιήσεις αγρότες και κτηνοτρόφοι από άλλους νομούς.

Χθες αγροτικά μηχανήματα είχαν συγκεντρωθεί στους Κήπους Εβρου, στην , στην , στη Δράμα, στην , στη Δυτική Θεσσαλονίκη στα Μάλγαρα στον κόμβο Κεδρυλλίων, στην εθνική οδό στο ύψος της Πιερίας, στην Αλα, στη Λακωνία όπου μάλιστα βρίσκονται και πολλοί βιοκαλλιεργητές.

Ο Χρήστος Γκόντιας από την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων τονίζει: «Εμείς δεν είμαστε αγρότες γραφείου, δουλεύουμε στο χωράφι και ξέρουμε τι θέλουμε και τι χρειάζεται η πρωτογενής παραγωγή. Ξέρουμε να μιλάμε, μπαίνουμε στο Ιντερνετ, έχουμε άποψη. Όλοι οι πολιτικοί που ζητούν την ψήφο μας λένε “ο πρωτογενής τομέας θα μας σώσει” και μετά δεν κάνουν τίποτα».

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, οι κατά τόπους ομάδες θα πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας σε και χωριά, με αποκλεισμούς εφοριών τις επόμενες ημέρες έως τις εκλογές. Την ίδια ημέρα της εκλογικής αναμέτρησης, ομάδες αγροτών θα συγκεντρωθούν μπροστά στα εκλογικά τμήματα και στους συνοριακούς σταθμούς προκειμένου να «σταματήσουν» από τρίτες χώρες φορτία προϊόντων που καλλιεργούνται και στην Ελλάδα αλλά μένουν αδιάθετα λόγω εισαγωγών.

Συζητείται το ενδεχόμενο να αποφασίσουν αποχή από την εκλογική διαδικασία.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση