Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Στους δρόμους τα τρακτέρ
Στους δρόμους τα τρακτέρ

Στους δρόμους τα τρακτέρ

Εκτεταμένες προστίθενται στο πολιτικό λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές. Οι αγρότες θέλουν να στείλουν ένα προεκλογικό μήνυμα στους πολιτικούς αρχηγούς με αιχμή βέβαια την αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης που περιλαμβάνεται στο τρίτο μνημόνιο.

Σε περισσότερα από δέκα σημεία σε όλη τη χώρα καλλιεργητές παρέταξαν χθες αγροτικά και τρακτέρ, ενώ σήμερα αναμένεται να προστεθούν στις κινητοποιήσεις αγρότες και από άλλους νομούς.

Χθες αγροτικά είχαν συγκεντρωθεί στους Κήπους Εβρου, στην Κομοτηνή, στην Καβάλα, στη Δράμα, στην Κοζάνη, στη Δυτική Θεσσαλονίκη στα Μάλγαρα στον κόμβο Κεδρυλλίων, στην εθνική οδό στο ύψος της Πιερίας, στην Αλαμάνα, στη Λακωνία όπου μάλιστα βρίσκονται και πολλοί βιοκαλλιεργητές.

Ο Χρήστος Γκόντιας από την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων τονίζει: «Εμείς δεν είμαστε αγρότες γραφείου, δουλεύουμε στο χωράφι και ξέρουμε τι θέλουμε και τι χρειάζεται η πρωτογενής παραγωγή. Ξέρουμε να μιλάμε, μπαίνουμε στο Ιντερνετ, έχουμε άποψη. Όλοι οι πολιτικοί που ζητούν την ψήφο μας λένε “ο θα μας σώσει” και μετά δεν κάνουν τίποτα».

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, οι κατά τόπους ομάδες θα πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας σε πόλεις και χωριά, με αποκλεισμούς εφοριών τις επόμενες ημέρες έως τις εκλογές. Την ίδια ημέρα της εκλογικής αναμέτρησης, ομάδες αγροτών θα συγκεντρωθούν μπροστά στα εκλογικά τμήματα και στους συνοριακούς σταθμούς προκειμένου να «σταματήσουν» από τρίτες χώρες φορτία προϊόντων που καλλιεργούνται και στην αλλά μένουν αδιάθετα λόγω εισαγωγών.

Συζητείται το ενδεχόμενο να αποφασίσουν αποχή από την εκλογική διαδικασία.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση