Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Στον Σκλαβενίτη η διαχείριση 33 υπερμάρκετ Μαρινόπουλου
Στον Σκλαβενίτη η διαχείριση 33 υπερμάρκετ Μαρινόπουλου

Στον Σκλαβενίτη η διαχείριση 33 υπερμάρκετ Μαρινόπουλου

Στον όμιλο Σκλαβενίτη περνά, ουσιαστικά, η διαχείριση των 33 υπερμάρκετ του ομίλου Μαρινόπουλου, με ετήσιο τζίρο 325 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί περίπου στο 1/3 του συνολικού τζίρου της αλυσίδας Μαρινόπουλου.

Χθες οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν τη δημιουργία κοινής εταιρείας για τη διαχείριση των 33 αυτών καταστημάτων, όπου μεν θα συμμετέχουν αμφότεροι με 50% και με τον ίδιο αριθμό μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο, όμως τον διευθύνοντα σύμβουλο θα ορίζει ο όμιλος Σκλαβενίτη, ενώ τον μη εκτελεστικό πρόεδρο ο όμιλος Μαρινόπουλου.

Η με τον όμιλο Σκλαβενίτη αποτελεί μέρος ενός συνολικού σχεδίου αναδιάρθρωσης του ομίλου Μαρινόπουλου, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την πώληση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της φαρμακοβιομηχανίας Φαμάρ. Σε ό,τι αφορά το κομμάτι του οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων, δεν αποκλείεται να εφαρμοσθεί το μοντέλο της κοινής εταιρείας με άλλες επιχειρήσεις του κλάδου για κάποια από τα σούπερ μάρκετ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδιαφέρον φέρεται να υπάρχει από την ΑΒ Βασιλόπουλος καθώς και από τη Μασούτης.

Τα 33 υπερμάρκετ έχουν συνολική έκταση 160.000 τ.μ. και βρίσκονται σε μεγάλα αστικά κέντρα σε όλη τη χώρα. Τα αυτά απασχολούν σήμερα πάνω από 3.000 εργαζόμενους.

Στην κοινή εταιρεία δεν θα υπαχθούν –σε αυτήν τη φάση τουλάχιστον– τα υπερμάρκετ που διαθέτει ο όμιλος Σκλαβενίτη, ενώ το θέμα του σήματος της νέας, κοινής εταιρείας δεν αποτελεί αυτήν τη στιγμή προτεραιότητα. Πέρα από τη διαχείριση των υφιστάμενων 33 υπερμάρκετ, σκοπός της κοινής εταιρείας θα είναι και η καινούργιων. Η ολοκλήρωση της συμφωνίας εκτιμάται ότι θα επιτευχθεί σε βάθος δύο μηνών και τελεί υπό την της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Στην κοινή ανακοίνωση των δύο ομίλων αναφέρεται: «Δύο ελληνικές οικογένειες που δραστηριοποιούνται χρόνια στον χώρο του λιανεμπορίου ενώνουν τις δυνάμεις τους προς όφελος των καταναλωτών, των Ελλήνων παραγωγών και των εργαζομένων τους. Ευελπιστούμε ότι και με το νέο σχήμα θα συμβάλλουμε στη στήριξη της ελληνικής οικονομίας».

Η επιχειρηματική αυτή κίνηση δίνει σημαντική οικονομική ανάσα στον όμιλο Μαρινόπουλου, παρουσία και μάλιστα μέσω υπερμάρκετ του ομίλου Σκλαβενίτη σε όλη την Ελλάδα, ενώ ικανοποίηση εκφράζουν και οι προμηθευτές, καθώς αναμένουν να εξομαλυνθεί η διαδικασία αποπληρωμής των σημαντικών οφειλών που έχει η σε αυτήν.

Για τον όμιλο Σκλαβενίτη αυτό είναι το δεύτερο μεγάλο βήμα που κάνει για την ενίσχυσή του. Είχε προηγηθεί η της Makro Hellas (πλέον φέρει το σήμα The Mart), ενώ η για την των δραστηριοτήτων της Βερόπουλος στην Ελλάδα ματαιώθηκε το φθινόπωρο.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #σχολεία: Με μοριακό ή rapid test η επιστροφή των ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών #σχολεία - https://t.co/16PzGWDdU1 -

  • Ολυμπιακοί Αγώνες: Πρόκριση στους «οκτώ» για Τσιτσιπά – Σάκκαρη #ΟλυμπιακοίΑγώνεςΤόκιο - https://t.co/PeqGjCCrW0 -

  • Στο Κτίριο Καπνού η «Επάνοδος» #ΚτίριοΚαπνού - https://t.co/wNGdA6JVjF -

"Αλιεύοντας" την είδηση