Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Στον Παγασητικό και στις Β. Σποράδες το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Jet Ski
Στον Παγασητικό και στις Β. Σποράδες το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Jet Ski

Στον Παγασητικό και στις Β. Σποράδες το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Jet Ski

Αθλητές από Πορτογαλία, Βέλγιο, Γαλλία και Κορσική, Ουρουγουάη, Βραζιλία, Ρωσία, Ισπανία, και βρίσκονται την πόλη του Βόλου και στη γενικότερα για να αγωνιστούν και κατακτήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Jet Ski “Acropolis Jet Raid Greece 2017”.

Οι αγώνες στο Βόλο ξεκίνησαν χθες Δευτέρα , ενώ αύριο Τετάρτη 14 Ιουνίου, η πίστα των αγώνων θα στηθεί στην περιοχή της Αμαλιάπολης υπό την οργανωτική στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων και του Δήμου Αλμυρού, που προσβλέπει μέσα από μεγάλες διοργανώσεις, την τουριστική προβολή της περιοχής.

Την Παρασκευή 16 Ιουνίου οι αγώνες θα μεταφερθούν στη θαλάσσια περιοχή της Σκιάθου, ενώ το Σάββατο 17 Ιουνίου – τελευταία ημέρα του πρωταθλήματος – οι αγώνες θα διεξαχθούν εντός του Παγασητικού, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Νέας Αγχιάλου – Γατζέας – Τρίκερι – Κόττες.

Στους αγώνες θα πάρουν μέρος 29 αθλητές, ενώ συνολικά, οι αποστολές (οδηγοί, κριτές, αγωνοδίκες κ.ά.) θα είναι περί τα 150 άτομα.

Ενόψει των αγώνων, δόθηκε σήμερα συνέντευξη τύπου από την αντιπεριφερειάρχη  Δωροθέα Κολυνδρίνη και τον εντεταλμένο σύμβουλο του Δήμου Αλμυρού για αθλητικά θέματα,  Αργύρη Ρούσσα.

Όπως είπε η κα. Κολυνδρίνη, τέτοιου είδους αθλητικές αναδράσεις, εκτός του ότι επιμηκύνουν την τουριστική περίοδο, εκτός του ότι προάγουν και μεταφέρουν σε όλες τις χώρες του κόσμου τις ομορφιές του τόπου μας, αποτελούν κι έναν λόγο αύξησης της επισκεψιμότητας σε έναν περιφερειακό Δήμο, όπως ο Δήμος Αλμυρού, ο οποίος δεν έχει να ζηλέψει τίποτα σε σχέση με άλλους Δήμους, αλλά διαθέτει απείρου κάλλους ακρογιαλιές, καθώς και μία πρόσβαση σε αυτές, που ευνοεί την διεξαγωγή τέτοιων πρωταθλημάτων.

Από την πλευρά του, ο κ. Ρούσσας σημείωσε πως αυτή η εβδομάδα είναι για τον Αλμυρό και πανελληνίων και παγκοσμίων αγώνων, καθώς,  εκτός του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Jet Ski, θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο  και το Ράλλυ Αλμυρού, το οποίο επίσης στηρίζεται από την Π.Ε. και τον Δήμο.

«Προσπάθειά μας είναι στο ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου, να μπορέσουμε να έχει ο Δήμος μας μεγάλη επισκεψιμότητα και, σε και με τους επαγγελματίες της περιοχής (ξενοδόχους, εστιάτορες κ.λπ.), να ικανοποιήσουμε όσους θα έλθουν» τόνισε ο κ. Ρούσσας, προσθέτοντας πως οι αθλητές θα διανυκτερεύσουν στην Αμαλιάπολη και την επόμενη μέρα (15 Ιουνίου) θα κατευθυνθούν στην Σκόπελο, όπου επίσης, θα διεξαχθούν αγωνίσματα, έως τις 6 το απόγευμα.

 

Το Jet Ski

Το Jet Ski είναι μια επιπονη  δοκιμασία και για τους αναβάτες και για τα αγωνιστικά σκάφη. Η ιδιαιτερότητα του Acropolis Jet Raid αφορά στη διεξαγωγή του βασικού κορμού των αγώνων σε συνθήκες ανοιχτής θάλασσας, όπου απαιτείται φυσική αντοχή και δεξιοτεχνία από τους αναβάτες και υψηλή ποιότητα σκαφών.

Βασικό απαιτούμενο για τη νίκη δεν είναι η ταχύτητα αλλά η αντοχή, δεδομένου ότι η φιλοσοφία του αθλήματος αφορά στην προσπάθεια και τον τερματισμό, καθώς πολλοί από τους αθλητές δεν καταφέρνουν καν  να τερματίσουν λόγω σωματικής εξάντλησης ή μηχανικών βλαβών.

Να σημειωθεί, ότι είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που διεξάγονται στο Βόλο οι παγκόσμιοι αυτοί αγώνες, ενώ εκπεφρασμένη πρόθεση των διοργανωτών και του αλυτάρχη των Αγώνων, Bruno Casa, αποτελεί η μόνιμη διεξαγωγή του ετήσιου παγκόσμιου πρωταθλήματος στην περιοχή.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση