Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Στον Κορυδαλλό και στην Κασσαβέτεια προφυλακίστηκαν οι τρεις Ρομά
Στον Κορυδαλλό και στην Κασσαβέτεια προφυλακίστηκαν οι τρεις Ρομά

Στον Κορυδαλλό και στην Κασσαβέτεια προφυλακίστηκαν οι τρεις Ρομά

Τον δρόμο για φυλακή πήραν χθες οι τρεις Ρομά, 21, 22 και 20 χρονών, που κατηγορούνταν για διακεκριμένες κλοπές και σε απόπειρα σε βαθμό κακουργήματος, μετά την απολογία τους στον ανακριτή, παραμένοντας κρατούμενοι μέχρι να γίνει η δίκη τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 22χρονος είχε αποφυλακιστεί πριν από περίπου ένα μήνα, κάνοντας χρήση των ευεργετικών διατάξεων του λεγόμενου νόμου Παρασκευόπουλου, καθώς κρατούνταν πάλι για σοβαρά αδικήματα, και χθες οδηγήθηκε στις .

Επίσης οι δύο νεαροί που είχαν καταδίκες για πλημμελήματα, μεταφέρθηκαν στις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας.

Οι τρεις άνδρες πέρασαν την πόρτα της φυλακής, καθώς είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, δρώντας ως επαγγελματίες με κοινό τρόπο δράσης.

Έγκυρες πηγές αναφέρουν πως οι Ρομά παραδέχθηκαν τις πράξεις τους, υποστηρίζοντας όμως ότι προχώρησαν στις κλοπές “λειτουργώντας” υπό την επήρεια ναρκωτικών, χωρίς να δικαιολογήσουν επαρκώς τον ισχυρισμό τους, και έτσι κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Οι νεαροί αθίγγανοι συνελήφθησαν την Τρίτη το πρωί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας , κατηγορούμενοι για τέσσερις διαρρήξεις και μία απόπειρα. Οι διαρρήξεις και η απόπειρα σημειώθηκαν από 1ης έως 17 Δεκεμβρίου.

Οι τρεις δράστες 1η Δεκεμβρίου διέρρηξαν παράθυρο οικίας 59χρονου στο , κι αφαίρεσαν από το εσωτερικό, , απροσδιορίστου αξίας, τρεις λίρες, συλλεκτικά χαρτονομίσματα, και το χρηματικό ποσό των 1.500 .

Το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου διέρρηξαν μπαλκονόπορτα οικίας 47χρονου στις απ' όπου αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας 500 .

Τη Δευτέρα, οι τρεις νεαροί δράστες, εισήλθαν από ανασφάλιστο παράθυρο σε οικία 68χρονης στο Βόλο απ' όπου αφαίρεσαν κασετίνα με κοσμήματα αξίας 500 ευρώ, ενώ την ίδια ημέρα αποπειράθηκαν να διαρρήξουν οικία 32χρονου στο , ωστόσο έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή.

Στη συνέχεια διέρρηξαν παράθυρο οικίας 48χρονου στο Βόλο, απ' όπου αφαίρεσαν κοσμήματα απροσδιόριστης αξίας, 10 χρυσές λίρες Αγγλίας, δύο κινητά τηλέφωνα, ένα τάμπλετ και 3.000 ευρώ.

Από την αξιοποίηση πληροφοριών, αστυ της Ασφάλειας πραγματοποίησαν έρευνα στον οικισμό αθίγγανων στο Αλιβέρι και στα σπίτια των τριών νεαρών.

Στην οικία του 20χρονου, εντοπίστηκε το ένα από τα δύο κινητά που είχαν αφαιρέσει από το σπίτι του 48χρονου στο Βόλο, ενώ ο νεαρός παρέδωσε την κασετίνα με τα κοσμήματα που είχαν αφαιρέσει από το σπίτι της 68χρονης.

Στο σπίτι του 22χρονου, βρέθηκε το δεύτερο από τα δύο κινητά που είχαν αφαιρέσει από το σπίτι του 48χρονου, ενώ κατασχέθηκε και μία βάρους 1,46 γρ.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση