Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Στον εισαγγελέα αντιπροσωπεία πολιτών για το νερό
Στον εισαγγελέα αντιπροσωπεία πολιτών για το νερό

Στον εισαγγελέα αντιπροσωπεία πολιτών για το νερό

Πορεία πραγματοποίησαν τα μέλη της κίνησης “Συμμχαία για το Νερό” , μετά την ακυρωθείσα του Δημοτικού Συμβουλίου και κατευθύνθηκαν από το Δημαρχείο μέσω της οδού Ερμού, στα Δικαστήρια, όπου ζήτησαν την παρέμβαση του Εισαγγελέα.

Φθάνοντας οι συγκεντρωμένοι στα δικαστήρια, ανήρτησαν δύο πανό και φώναξαν συνθήματα, ενώ αντιπροσωπεία πέντε ατόμων, μετέβη στον Εισαγγελέα.

Όπως είπε ο Ευ. Γαλανόπουλος «Είναι σε επίπεδο τελικών συνεννοήσεων με επενδυτές απλώς αργούν να το ομολογήσουν, γιατί κάνουν μια θεαματική κωλοτούμπα σε σχέση με αυτά που έλεγαν στο πρόγραμμά τους. Έλεγαν για δημόσιο χαρακτήρα του νερού. Με το να βάλεις έναν επενδυτή, βάζεις το κέρδος και το νερό χάνει την ιδιότητά του ως φυσικό αγαθό κι είναι εκμεταλλεύσιμο είδος. Ο επενδυτής πάει για να βγάλει λεφτά, όχι για την ψυχή της μάνας του και φυσικά με προσωπικό το οποίο θα είναι δικό του. Θα πρέπει η σημερινή διοίκηση να βρει προσωπικό και να κρατήσει το δημόσιο χαρακτήρα. Το κέρδος του επενδυτή θα βγαίνει κι από τους εργαζόμενους που θα δουλεύουν σαν είλωτες και δεν θα είναι διατεθειμένοι να δώσουν την ψυχή τους για τον Παγασητικό. Αυτό που απασχολεί τον επενδυτή είναι η κοινωνική συναίνεση που δεν θα υπάρξει».

Ο ίδιος διεμήνυσε ότι το επόμενο διάστημα προγραμματίζονται σειρά εκδηλώσεων, ημερίδων, συλλαλητηρίων για να συσπειρωθεί ο . «Τερματίζουν οι φασιστικές νοοτροπίες που έχουν περάσει στο χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου και της . Δεν θέλουμε την Αστυνομία και να μας βλέπουν ως αντίπαλους».

Από την πλευρά του το μέλος της κίνησης Θ. Κλημόπουλος, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η μόλυνση του Παγασητικού που συντελείται εδώ και μήνες με επίσημα στοιχεία πια πρέπει να απασχολήσει και τις αρμόδιες Αρχές κι όλη την κοινωνία.

Αν νομίζει ότι η παράταξη του υπόδικου με τερτίπια θα κρυφτεί από την κοινωνία με τη ζημιά που συντελείται στον Παγασητικό, είναι γελασμένη. Θα κάνουμε το κάθε τι για να πληροφορηθεί ο τι μεθοδεύει η δημοτική αρχή. Να τονίσω ότι πρόκειται για πολιτικούς απατεώνες που άλλα έλεγαν κι άλλα κάνουν . Διαβεβαίωναν για το δημόσιο χαρακτήρα της χρήσης του νερού και αυτή τη στιγμή το εκποιούν σε ιδιώτες. Αυτό που θα έρθει θα είναι πολύ σκληρό. Ας το αντιληφθεί ο κόσμος κι ας αντιδράσει».

Στα δικαστήρια βρέθηκε -μεταξύ άλλων- κι ο δημοτικός σύμβουλος Ι. Αποστολάκης, ο οποίος είπε: «Μετά τα όσα συνέβησαν το καλοκαίρι με τη υπόθεση του , ήταν αναμενόμενο ότι δεν θα γίνει το συμβούλιο σήμερα κι όχι λόγω της ς που το έβαλαν .

Ο κανονισμός λέει ότι μπορούν να γίνουν τρεις συνεδριάσεις και η τρίτη να γίνει με τους παρόντες συμβούλους, άρα αναγκαστικά στην επόμενη , θα εμφανιστεί η φυγομαχούσα πλειοψηφία, αλλιώς θα έχει κυρώσεις. Αυτές οι καταστάσεις μόνο κινηματικά ανατρέπονται. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει να πούμε ότι νικήσαμε. Ο κόσμος θα ορίσει τη μοίρα του, αν θέλει καθαρό Παγασητικό και το κόστος φθηνότερο, γιατί η λύση του ιδιώτη είναι πιο ακριβή. Ήδη η Δημοτική Αρχή έχει κάνει την της και πάει σε μετωπική με την κοινωνία. Στο χθεσινό έκτακτο Δ.Σ. της ενέκριναν και φτιάχνουν τα τεύχη δημοπράτησης. Έχουν προαποφασίσει καταστάσεις. Πάνε κόντρα στην κοινωνία και θα είμαστε απέναντι».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση