Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Στον εισαγγελέα η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη
Στον εισαγγελέα η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη

Στον εισαγγελέα η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη

Για τη ρύπανση του Παγασητικού

Επιβάρυνση του θαλάσσιου χώρου μεταξύ Τελωνείου και Δημαρχείου με κωλοβακτηρίδια και αμμωνία, έδειξαν τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών που έκαναν υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας στις 2 Απριλίου και σήμερα η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Β. Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη μετέβη στον εισαγγελέα, προκειμένου να διατάξει προκαταρκτική για να εντοπιστεί ο ρυπαντής.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη, στο χώρο ελλιμενισμού των αλιευτικών σκαφών στο λιμάνι του Βόλου παρατηρήθηκε καφέ κηλίδα ανοιχτού χρώματος, που φεύγει και επανέρχεται μετά από μερικές ημέρες.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε ελέγχους αυτή την περίοδο για την καταλληλότητα των ακτών, που θα κολυμπήσουν κάτοικοι και επισκέπτες και το λιμάνι να εμφανίζει τέτοια εικόνα, δήλωσε η κα. Κολυνδρίνη.

Το φαινόμενο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 2 Απριλίου και οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας έκαναν δειγματοληψίες, τα αποτελέσματα των οποίων βγήκαν χθες το μεσημέρι και δείχνουν αυξημένες τιμές σε κωλοβακτηρίδια και αμμωνία, αποτελέσματα, που σύμφωνα με την ίδια παραπέμπουν σε αστικά λύματα.

Η κα. Κολυνδρίνη είπε ότι από συνεργασία των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας με το Λιμεναρχείο και τη ΔΕΥΑΜΒ προκύπτει ότι δεν υπάρχει διαρροή από αγωγό ομβρύων που καταλήγει στο σημείο και προκειμένου να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση, η ίδια πήγε σήμερα τα αποτελέσματα των μετρήσεων στην Εισαγγελία, ώστε να διατάξει προκαταρκτική εξέταση και να διαπιστωθεί η πηγή της ρύπανσης.

Σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένο σημείο εμφανίζεται ρύπανση σε διάστημα 2-3 ημερών, που στη συνέχεια διαλύεται αλλά εμφανίζεται ξανά.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση