Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Στον Έβρο οι επικεφαλής της Ε.Ε.
Στον Έβρο οι επικεφαλής της Ε.Ε.

Στον Έβρο οι επικεφαλής της Ε.Ε.

 Πέτξν πάνω από τα χερσαία σύνορα με Τουρκία 

Tον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης.

Στην Αλεξανδρούπολη βρίσκεται και ο Μαργαρίτης Σχοινάς, ο αρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, ο πρωθυπουργός της ς Andrej Plenković και ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Εσωτερικών της ς, Davor Božinović, οι οποίοι θα συμμετέχουν στην επίσκεψη στον Έβρο.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός και οι Ευρωπαίοι επιβιβάστηκαν σε ελικόπτερο Σινούκ και πέταξαν κατά μήκος των συνόρων του Έβρου προκειμένου να δουν την κατάσταση που επικρατεί.

Στη συνέχεια προσγειώθηκαν στην Ορεστιάδα και κατευθύνθηκαν στο στρατιωτικό Φυλάκιο 1 των Καστανιών. Εκεί είδαν κατεστραμμένα οχήματα από πέτρες που είχαν πεταχτεί από την άλλη πλευρά καθώς και καπνογόνα τουρκικής προέλευσης που εκτοξεύτηκαν κατά των ελληνικών δυνάμεων.

Επισκέφτηκαν το σημείο που υπάρχει μεγάλη ατόμων που θέλουν να περάσουν στην Ελλάδα και επέστρεψαν στο Φυλάκιο όπου έγινε από τον Α/ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο.

Προβλήθηκε βίντεο με στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η πίεση στα σύνορα της Ελλάδας, που είναι και σύνορα της Ευρώπης, μεθοδεύεται από την Τουρκία.

Στις 15:30, ο πρωθυπουργός και οι επικεφαλής των τριών θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκαναν κοινές δηλώσεις στα ΜΜΕ, στο Πνευματικό Κέντρο των Καστανιών.

Στις 17:30 ο πρωθυπουργός θα παραθέσει δείπνο στους Ευρωπαίους αξιωματούχους στην Αλεξανδρούπολη.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση