Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Στον ανακριτή με δύο κακουργήματα ο φάκελος με την απάτη στον ΕΦΚΑ
Στον ανακριτή με δύο κακουργήματα ο φάκελος με την απάτη στον ΕΦΚΑ

Στον ανακριτή με δύο κακουργήματα ο φάκελος με την απάτη στον ΕΦΚΑ

Στο του νκριτή βρίσκεται η δικογραφία για την υπόθεση ς που είχε λάβει χώρα το καλοκαίρι του 2017 στο υποκατάστημα του , με κατηγορούμενη μια υπάλληλο της υπηρεσίας, που φέρεται πως ζημίωσε το ταμείο τουλάχιστον κατά 80.000€.

Ο εισαγγελέας της έχει ασκήσει δίωξη για δύο συνολικά αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα και συγκεκριμένα για απιστία στην υπηρεσία, και για υπεξαίρεση στην υπηρεσία με ιδιαίτερα τεχνάσματα.

Η έρευνα από πλευράς εισαγγελίας ολοκληρώθηκε το τελευταίο διάστημα, και ο φάκελος διαβιβάστηκε στον ανακριτή, ο οποίος θα καλέσει σε απολογία την υπάλληλο που φέρεται να διέπραξε την , ενώ αναμένεται να καταθέσουν και όλοι όσοι εμπλέκονται με την υπόθεση.

Τονίζεται πως έχουν ολοκληρωθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες, όπως η προκαταρκτική εξέταση της Εισαγγελίας του , η ΕΔΕ εκ μέρους του ΕΦΚΑ, ο πειθαρχικός και εσωτερικός έλεγχος στην υπηρεσία.

Παράλληλα ανοίχθηκαν και λογαριασμοί τόσο της υπαλλήλου, όσο και άλλων προσώπων με τη της Τράπεζας Ελλάδος, και πλέον τον λόγο έχει η ανάκριση.

Το θέμα είχε βγει στην επιφάνεια όταν πραγματοποιήθηκε έλεγχος του τμήματος «εσωτερικών υποθέσεων» του ταμείου και διαπιστώθηκε πως είχαν δοθεί ποσά τουλάχιστον 80.000€ σε μη δικαιούχους που αφορούσαν τη χορήγηση επιδομάτων παροχών και πίστωση χρηματικών ποσών σε λογαριασμούς IBAN.

Επισημαίνεται ότι η έρευνα ξεκίνησε με πρωτοβουλία της αρμόδιας Υπηρεσίας Επιθεώρησης σε συνεργασία με τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ και όχι εξαιτίας καταγγελιών τρίτων και συνεχίστηκε και σε άλλους τομείς λειτουργίας του συγκεκριμένου υποκαταστήματος.

Με ανακοίνωση της η διοίκηση του νέου φορέα είχε επισημάνει τον Ιούνιο του 2017 ότι «Η Διοίκηση του ΕΦΚΑ, από την έναρξη λειτουργίας του Φορέα και την ανάληψη των καθηκόντων της, έχει διακηρύξει τη θέση αρχής της για πλήρη και νομιμότητα στη λειτουργία του Φορέα και τη διαχείριση των υποθέσεών του, στα πλαίσια και της σχετικής κατεύθυνσης του εποπτεύοντος Υπουργείου. Σε αυτή την πορεία θα συνεχίσει να κινείται αταλάντευτα εντατικοποιώντας τους ελέγχους, στέλνοντας το μήνυμα της μηδενικής ανοχής σε σχέση με τη ».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση