Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Στον ανακριτή με δύο κακουργήματα ο φάκελος με την απάτη στον ΕΦΚΑ
Στον ανακριτή με δύο κακουργήματα ο φάκελος με την απάτη στον ΕΦΚΑ

Στον ανακριτή με δύο κακουργήματα ο φάκελος με την απάτη στον ΕΦΚΑ

Στο γραφείο του ανακριτή βρίσκεται η δικογραφία για την υπόθεση απάτης που είχε λάβει χώρα το καλοκαίρι του στο υποκατάστημα του ΕΦΚΑ Βόλου, με κατηγορούμενη μια υπάλληλο της υπηρεσίας, που φέρεται πως ζημίωσε το ταμείο τουλάχιστον κατά 80.000€.

Ο της έχει ασκήσει για δύο συνολικά αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα και συγκεκριμένα για απιστία στην υπηρεσία, και για υπεξαίρεση στην υπηρεσία με ιδιαίτερα τεχνάσματα.

Η από πλευράς εισαγγελίας ολοκληρώθηκε το τελευταίο διάστημα, και ο φάκελος διαβιβάστηκε στον ανακριτή, ο οποίος θα καλέσει σε απολογία την υπάλληλο που φέρεται να διέπραξε την απάτη, ενώ αναμένεται να καταθέσουν και όλοι όσοι εμπλέκονται με την υπόθεση.

Τονίζεται πως έχουν ολοκληρωθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες, όπως η εξέταση της Εισαγγελίας του Βόλου, η ΕΔΕ εκ μέρους του ΕΦΚΑ, ο πειθαρχικός και εσωτερικός έλεγχος στην υπηρεσία.

Παράλληλα ανοίχθηκαν και τόσο της υπαλλήλου, όσο και άλλων προσώπων με τη βοήθεια της Τράπεζας Ελλάδος, και πλέον τον λόγο έχει η ανάκριση.

Το θέμα είχε βγει στην επιφάνεια όταν πραγματοποιήθηκε έλεγχος του τμήματος «εσωτερικών υποθέσεων» του ταμείου και διαπιστώθηκε πως είχαν δοθεί ποσά τουλάχιστον 80.000€ σε μη δικαιούχους που αφορούσαν τη χορήγηση επιδομάτων παροχών και πίστωση χρηματικών ποσών σε λογαριασμούς IBAN.

Επισημαίνεται ότι η ξεκίνησε με πρωτοβουλία της αρμόδιας Υπηρεσίας Επιθεώρησης σε συν με τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ και όχι εξαιτίας καταγγελιών τρίτων και συνεχίστηκε και σε άλλους τομείς λειτουργίας του συγκεκριμένου υποκαταστήματος.

Με ανακοίνωση της η του νέου φορέα είχε επισημάνει τον Ιούνιο του ότι «Η Διοίκηση του ΕΦΚΑ, από την έναρξη λειτουργίας του Φορέα και την ανάληψη των καθηκόντων της, έχει διακηρύξει τη θέση αρχής της για πλήρη διαφάνεια και νομιμότητα στη λειτουργία του Φορέα και τη διαχείριση των υποθέσεών του, στα πλαίσια και της σχετικής κατεύθυνσης του εποπτεύοντος Υπουργείου. Σε αυτή την πορεία θα συνεχίσει να κινείται αταλάντευτα εντατικοποιώντας τους ελέγχους, στέλνοντας το μήνυμα της μηδενικής ανοχής σε σχέση με τη διαφθορά».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση