Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Στον ανακριτή με δύο κακουργήματα ο φάκελος με την απάτη στον ΕΦΚΑ
Στον ανακριτή με δύο κακουργήματα ο φάκελος με την απάτη στον ΕΦΚΑ

Στον ανακριτή με δύο κακουργήματα ο φάκελος με την απάτη στον ΕΦΚΑ

Στο γραφείο του ανακριτή βρίσκεται η δικογραφία για την υπόθεση απάτης που είχε λάβει χώρα το καλοκαίρι του 2017 στο υποκατάστημα του ΕΦΚΑ Βόλου, με κατηγορούμενη μια υπάλληλο της υπηρεσίας, που φέρεται πως ζημίωσε το τουλάχιστον κατά 80.000€.

Ο εισαγγελέας της έχει ασκήσει δίωξη για δύο συνολικά αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα και συγκεκριμένα για απιστία στην υπηρεσία, και για υπεξαίρεση στην υπηρεσία με ιδιαίτερα τεχνάσματα.

Η έρευνα από πλευράς εισαγγελίας ολοκληρώθηκε το τελευταίο διάστημα, και ο φάκελος διαβιβάστηκε στον ανακριτή, ο οποίος θα καλέσει σε την υπάλληλο που φέρεται να διέπραξε την απάτη, ενώ αναμένεται να καταθέσουν και όλοι όσοι εμπλέκονται με την υπόθεση.

Τονίζεται πως έχουν ολοκληρωθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες, όπως η προκαταρκτική εξέταση της Εισαγγελίας του Βόλου, η ΕΔΕ εκ μέρους του ΕΦΚΑ, ο πειθαρχικός και εσωτερικός έλεγχος στην υπηρεσία.

Παράλληλα ανοίχθηκαν και λογαριασμοί τόσο της υπαλλήλου, όσο και άλλων προσώπων με τη βοήθεια της Τράπεζας Ελλάδος, και πλέον τον λόγο έχει η ανάκριση.

Το θέμα είχε βγει στην επιφάνεια όταν πραγματοποιήθηκε έλεγχος του τμήματος «εσωτερικών υποθέσεων» του ταμείου και διαπιστώθηκε πως είχαν δοθεί ποσά τουλάχιστον 80.000€ σε μη δικαιούχους που αφορούσαν τη χορήγηση επιδομάτων παροχών και πίστωση χρηματικών ποσών σε λογαριασμούς IBAN.

Επισημαίνεται ότι η έρευνα ξεκίνησε με πρωτοβουλία της αρμόδιας Υπηρεσίας Επιθεώρησης σε συνεργασία με τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ και όχι εξαιτίας καταγγελιών τρίτων και συνεχίστηκε και σε άλλους τομείς λειτουργίας του συγκεκριμένου υποκαταστήματος.

Με ανακοίνωση της η διοίκηση του νέου φορέα είχε επισημάνει τον Ιούνιο του 2017 ότι «Η Διοίκηση του ΕΦΚΑ, από την έναρξη λειτουργίας του Φορέα και την ανάληψη των καθηκόντων της, έχει διακηρύξει τη θέση αρχής της για πλήρη διαφάνεια και νομιμότητα στη λειτουργία του Φορέα και τη διαχείριση των υποθέσεών του, στα πλαίσια και της σχετικής κατεύθυνσης του εποπτεύοντος Υπουργείου. Σε αυτή την θα συνεχίσει να κινείται αταλάντευτα εντατικοποιώντας τους ελέγχους, στέλνοντας το μήνυμα της μηδενικής ανοχής σε σχέση με τη διαφθορά».

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέος Πρύτανης του Π.Θ. ο Χαράλαμπος Μπιλλίνης #πρύτανηςΠανεπιστημίουΘεσσαλίας - https://t.co/i4FWLwv6PM -

  • Στον Βόλο ο Δημήτρης Κουτσούμπας #ΔημήτρηςΚουτσούμπας - https://t.co/GZISPk1xLM -

  • Στην Αργαλαστή οι Νίκος Χαρδαλιάς και Σοφία Ζαχαράκη #ΔΗΜΤΟΝοτίουΠηλίου - https://t.co/9m8ETKTjgR -

"Αλιεύοντας" την είδηση