Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Στον «αέρα» οι εγγραφές για το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης
Στον «αέρα» οι εγγραφές για το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης

Στον «αέρα» οι εγγραφές για το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης

Με ταλαιπωρία για τους αλλά και τεχνικά προτα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι στα ΚΕΠ προχωρούν οι για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

Εν τω μεταξύ, άκαρπη απέβη η συνάντηση μεταξύ της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγας Γεροβασίλη και της ομοσπονδίας εργαζομένων στα ΚΕΠ το απόγευμα της Παρασκευής, με αποτέλεσμα να επανέρχεται το ενδεχόμενο αποχής τους από τις εγγραφές για τη χορήγηση Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

Οι εγγραφές για το ΚΕΑ ξεκίνησαν την περασμένη Τετάρτη. Αρχικά, οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ είχαν κηρύξει επ' αόριστον αποχή από τη διαδικασία, διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη προσωπικού, τον υπερβολικό φόρτο εργασίας, αλλά και την έλλειψη εκπαίδευσης σχετικά με τη διαδικασία. Ακολούθησε συνάντηση της ομοσπονδίας των εργαζομένων στα ΚΕΠ με την ηγεσία των υπουργείων Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και, αφού έλα διαβεβαιώσεις ότι τα ζητήματα που θέτουν θα αντιμετωπιστούν, ανέστειλαν προσωρινά τις τους.

Το «ραντεβού» ανανεώθηκε για το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, ωστόσο η συζήτηση κατέληξε σε , με αποτέλεσμα η ομοσπονδία να εξετάζει εκ νέου το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων. Πάντως, το ενδιαφέρον για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης είναι ιδιαίτερα αυξημένο.

Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία τουλάχιστον τα πρώτα δύο εικοσιτετράωρα από την έναρξη των εγγραφών, η πλειονότητα των ενδιαφερομένων επέλεξε να υποβάλει την αίτηση μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας keaprogram.gr. Οπως αναμενόταν, δεν έλειψαν τα τεχνικά προτα, καθώς υπήρξαν αρκετές καταγγελίες για αδυναμία υποβολής αίτησης από ενδιαφερομένους, λόγω υπερφόρτωσης του συστήματος.

Ταλαιπωρία όμως αντιμετώπισαν και όσοι επέλεξαν τα ΚΕΠ για να υποβάλουν την αίτησή τους, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις ο χρόνος αναμονής ήταν μεγάλος,ενώ δεν έλειψαν και τα τεχνικά προβλήματα που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη το υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τις πρώτες 48 ώρες από την έναρξη των εγγραφών, 1.679.220 επισκέφθηκαν την ηλεκτρονική πλατφόρμα. Τις ώρες αιχμής, η πλατφόρμα κάθε δευτερόλεπτο χρησιμοποιείτο από 7.000 άτομα ταυτόχρονα.

Από το 1,6 εκατ. πολίτες που επισκέφθηκαν την πλατφόρμα 56.231 συμπλήρωσαν τα στοιχεία τους. Εξ αυτών, 49.426 πολίτες υπέβαλαν ηλεκτρονικά την αίτηση, 4.614 μέσω ΚΕΠ και 2.191 μέσω δήμων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πολίτες που προσέρχονται στα ΚΕΠ, με σειρά προτεραιότητας βάσει ΑΦΜ, δεν χρειάζεται να προσκομίζουν δικαιολογητικά.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση