Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Στον «αέρα» εκατομμύρια ευρώ του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας
Στον «αέρα» εκατομμύρια ευρώ του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας

Στον «αέρα» εκατομμύρια ευρώ του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας

Στον «αέρα» εκατομμύρια του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας με αποκλειστική ευθύνη των διοικήσεων του Πανεπιστημίου, των νοσοκομείων, των δήμων, του ΕΡΓΟΣΕ και των κτιριακών υποδομών Υπουργείου.

Στον «αέρα» βρίσκονται, μόλις τρεις μήνες πριν τη λήξη του τρέχοντος ΕΣΠΑ, έργα εκατομμυρίων στη Θεσσαλία, λόγω της αδυναμίας ορισμένων διοικήσεων σε φορείς όπως το Πανεπιστήμιο, το ΤΕΙ, τα Νοσοκομεία, οι δήμοι, ο ΕΡΓΟΣΕ και οι κτιριακές του Υπουργείου, να ολοκληρώσουν την υλοποίησή τους.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως η Θεσσαλία λόγω άστοχων χειρισμών, ενδέχεται να χάσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, κάποια εκ των οποίων θα εκταμιευθούν αναγκαστικά από το νέο ΕΣΠΑ, στερώντας τη δυνατότητα για νέα έργα.
Την τραγική κατάσταση που επικρατεί σε δεκάδες έργα περιέγραψε με τα πλέον μελανά χρώματα την Τετάρτη ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, μετά από ενημερωτική σύσκεψη που είχε για το θέμα, με τη διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας.

Μόνον για τον τομέα της δημόσιας υγείας, ο κ. Αγοραστός τόνισε πως βρίσκονται σε κίνδυνο περίπου 18,5 εκ. τα οποία δεν έχουν συμβασιοποιηθεί με αποκλειστική ευθύνη των διοικήσεων των νοσοκομείων. Παρόμοια κατάσταση επικρατεί και σε άλλους τομείς, με τον Περιφερειάρχη να θέτει προ των ευθυνών τους τις διοικήσεις που χειρίζονται την κατασκευή και την προμήθεια των έργων και των εξοπλισμών και να τονίζει πως φέρουν την αποκλειστική ευθύνη για τη μη ολοκλήρωσή τους και την απώλεια εκατομμυρίων ευρώ.
Αναλυτικότερα ο κ. Αγοραστός δήλωσε τα εξής: «Για άλλη μία φορά κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου σε Πανεπιστήμια, ΤΕΙ, Νοσοκομεία, Δήμους, ΕΡΓΟΣΕ και κτιριακές υποδομές του Υπουργείου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση