Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Στον “αέρα” το Εμπορευματικό Κέντρο Θεσσαλίας στο Βελεστίνο
Στον “αέρα” το Εμπορευματικό Κέντρο Θεσσαλίας στο Βελεστίνο

Στον “αέρα” το Εμπορευματικό Κέντρο Θεσσαλίας στο Βελεστίνο

Το Ρυθμιστικό Σχέδιο του Βόλου που προβλέπει τη χωροθέτηση του Εμπορευματικού Κέντρου Θεσσαλίας στο Βελεστίνο, δεν έχει ακόμη εγκριθεί και είναι “απλά στα χαρτιά”. Αυτό τόνισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, σχετικά με τη θέση της ς Θεσσαλίας στο θέμα που προέκυψε τις τελευταίες ημέρες.

Ο ίδιος είπε ότι η Θεσσαλίας θα στηρίξει τη ενός Εμπορευματικού Κέντρου, όπου και αν αυτό χωροθετηθεί, αφού προηγηθεί εμπεριστατωμένη μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητας.

Ο κ. Αγοραστός εξέφρασε τις ανησυχίες του για την πορεία σημαντικών έργων υπό την παρούσα κυβέρνηση, όπως αυτό της ηλεκτροκίνησης Βόλου-Λάρισας και Παλαιοφάρσαλα-Καλαμπάκας, γιατί όπως τόνισε, “εμείς τα εντάξαμε και ακόμη δεν μας έχουν στείλει τα τεύχη. Η ανησυχία μας είναι έκδηλη”.

Επίσης είπε  ότι η Περιφέρεια δεν μπορεί να σχολιάζει βάσει δημοσιευμάτων καθώς δεν είχε καμία επίσημη ενημέρωση από επίσημο φορέα για το το θέμα του Εμπορευματικού Κέντρου που συζητείται εδώ και χρόνια. “Για να μιλάμε σοβαρά, πρέπει να δούμε αν υπάρχουν τα χρήματα, από που θα διατεθούν και μετά να συζητήσουμε περιφερειακά που ενδείκνυται να χωροθετηθεί βάσει μελέτης.Διότι κανείς δεν θα χρησιμοποιήσει ένα εμπορευματικό κέντρο χωρίς να υπάρχει ένα business plan, μια μελέτη σκοπιμότητας και μία μελέτη βιωσιμότητας αλλά και χρήσεις του εμπορευματικού αυτού κέντρου”, επισήμανε.

Επιπλέον ανέφερε ότι οι προϋποθέσεις χωροθέτησης είναι πολλές και σχετίζονται με το τι είδους εμπορευματικό κέντρο επιθυμεί κάποιος να δημιουργήσει. “Τι εμπορεύματα διακινείς π.χ., με ποιόν τρόπο, ποιος είναι ο φόρτος. Αυτό θα προκύψει μέσα από μία μελέτη. Δεν μπορεί κάποιος να χωροθετεί ή να χρηματοδοτεί, ανάλογα με το τι νομίζει. Εδώ είναι το τι θέλει η πραγματική οικονομία και που πάει στο μέλλον”.

Ο κ. Αγοραστός επισήμανε ότι προβλέπεται το εμπορευματικό κέντρο θα χωροθετηθεί στο Βελεστίνο. “Μπορεί να το επικαλούνται οι βουλευτές, αλλά να επιβεβαιωθεί ότι ισχύει. Το ότι υπάρχει στα χαρτιά, ή στο νου κάποιων δεν σημαίνει ότι υφίσταται” τόνισε. Επίσης  επισήμανε ότι η θα στηρίξει αυτή την προσπάθεια όπου και να γίνει, αρκεί να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να γίνουν ανταγωνιστικά τα προϊόντα της Θεσσαλίας. “Διότι αυτός είναι ο στόχος ενός εμπορευματικού κέντρου. Εάν πρέπει να γίνει στο Βελεστίνο, ας γίνει στο Βελεστίνο. Αυτό θα το κρίνουν οι ειδικοί. Τώρα μιλάμε στον αέρα. Δεν υπάρχει καμία επίσημη διαβεβαίωση για το πού θα γίνει, μόνο φήμες και ανακοινώσεις που μπορεί να κάνει ο καθένας. Επιπλέον, το έργο ποιός θα το κάνει; Η ΕΡΓΟΣΕ, η ΓΕΟΣΕ…” αναρωτήθηκε. Τέλος ανέφερε ότι ήδη ζήτησε επίσημη ενημέρωση από τον αρμόδιο υπουργό κ. Σπίρτζη.

Σε διευκρινιστικές δηλώσεις του το απόγευμα ο κ. Αγοραστός επισήμανε ότι κακώς ο δήμαρχος Λάρισας κ. Καλογιάννης αναφέρθηκε σε σημερινές συνεντεύξεις του, στη   εμπορευματικού κέντρου στη Γυρτώνη. Πρόκειται απλά, όπως είπε, για τη μεταφορά των αποθηκών του ΟΣΕ από το κέντρο της Λάρισας στη Γυρτώνη!

Η

Σχετικά με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου που αναφέρονται στην λειτουργία εμπορευματικού κέντρου στη Λάρισα και όχι στη Μαγνησία, η τ. υφυπουργός και περιφερειακή σύμβουλος Θεσσαλίας , αναφέρει τα εξής: “Η ανακοίνωση της έρχεται να επιβεβαιώσει την αρχική πρόθεση του υπουργείου Υποδομών, η οποία είχε διατυπωθεί επί θητείας μου ως υφυπουργός, για την προώθηση της συγκεκριμένης επένδυσης στην περιοχή της Μαγνησίας (Βελεστίνο) όπως άλλωστε εξήγγειλε και ο αρμόδιος υπουργός κ. κατά την διάρκεια επίσκεψής του στη Μαγνησία τον Απρίλιο του 2017.

Μεταξύ των εξαγγελιών που είχε κάνει ο κ. Σπίρτζης κατά την διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ ήταν και η προώθηση των συνδυασμένων μεταφορών και η λειτουργία ενός εμπορευματικού κέντρου στην Μαγνησία όπως και η προώθηση διαφόρων έργων στην περιοχή, όπου μπορεί να συνδυαστούν μοναδικά οι χρήσεις του λιμανιού, του αεροδρομίου, του σιδηροδρόμου, των οδικών αξόνων καθώς και η χωροθεσία στο κέντρο της χώρας.

Το εμπορευματικό κέντρο της Μαγνησίας είναι χωροθετημένο από το περιφερειακό χωροτακτικό πλαίσιο του 2003 και αποτελεί κυβερνητική προτεραιότητα ενώ παρουσιάζει άλλες δυνατότητες και άλλες χρήσεις από το αντίστοιχο της Λάρισας  διότι από στρατηγικής άποψης συνδέεται άμεσα με την λειτουργία του λιμανιού του Βόλου.

Η συνεισφέρει προς την κατεύθυνση αυτή, συνδράμοντας με την εμπειρία και την τεχνογνωσία που διαθέτει στην ανάπτυξη, την ολοκλήρωση και την δημιουργία αυτών των εμπορευματικών κέντρων.”

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση