Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Στο Βόλο το 7ο Συνέδριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
Στο Βόλο το 7ο Συνέδριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Στο Βόλο το 7ο Συνέδριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Στο Βόλο θα πραγματοποιηθεί φέτος το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης 2015 από 8 ως 10 Μαΐου, με συμμετοχή περίπου 700 συνέδρων, υπό την Αιγίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (ΠΕΚΠΕ).

Το συνέδριο αναμένεται να παρακολουθήσουν 700 περίπου σύνεδροι, θα παρουσιαστούν 150 εργασίες, ενώ πανελλαδικά με την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση ασχολούνται κάθε χρόνο 235.000 και 23.000 .

Αυτό τονίστηκε σε Τύπου που δόθηκε σήμερα, στην αίθουσα της ΕΣΗΕΘΣΤΕ, κατά τη διάρκεια της οποίας ο πρόεδρος της ΠΕΚΠΕ Θεόδ. Μαρδίρης, είπε ότι το θέμα του συνεδρίου, που γίνεται για πρώτη φορά στο Βόλο είναι «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και Εκπαίδευση για την Αειφορία. Αλλάζοντας στάσεις και συμπεριφορές, μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα, έρευνα, σχολικά δίκτυα και δραστηριότητες στην ».
Οι εργασίες του συνεδρίου θα ξεκινήσουν το απόγευμα της Παρασκευής 8 Μαΐου στο αμφιθέατρο Κορδάτος του Π.Θ. (όπου έχει προσκληθεί ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης) και θα συνεχιστούν το Σαββατοκύριακο στη Γεωπονική Σχολή.
Σύμφωνα με τον κ. Μαρδίρη, στόχοι του συνεδρίου είναι η ανάδειξη προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που υλοποιούνται στα της χς, η προβολή του έργου και των δράσεων των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, καθώς και η της έρευνας σχετικά με την περιβαλλοντική εκπαίδευση και την εκπαίδευση για την αειφορία που γίνεται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και η ανάδειξη της αποτελεσματικότητας των σχολικών δικτύων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που λειτουργούν στη χ.
Επίσης, στόχοι είναι η εκπαιδευτικού υλικού, δράσεων και δραστηριοτήτων για την περιβαλλοντική εκπαίδευση και την εκπαίδευση στην αειφορία, που υλοποιούνται από κυβερνητικούς και μη κυβερνητικούς φορείς, η αποτίμηση των αποτελεσμάτων των δεκαετίας 2005-2014 για την εκπαίδευση στην αειφορία, οι προοπτικές της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης υπό το πρίσμα των διακηρύξεων της , καθώς και η ανάδειξη της συμβολής της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και της εκπαίδευσης για την αειφορία για το ξεπέρασμα της κρίσης.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Θαν. Καραγιάννης ευχαρίστησε την ΠΕΚΠΕ για την ανάθεση του συνεδρίου στο Βόλο, σημειώνοντας ότι ήταν πάγιο αίτημα, δεδομένου ότι εδώ έγινε το πρώτο καταστατικό της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και τόνισε ότι συστήθηκε 12μελής οργανωτική επιτροπή, ενώ ευχαρίστησε την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Βόλου και τους χορηγούς που θα συμβάλουν για τη διοργάνωση ενός επιτυχούς συνεδρίου.

"Αλιεύοντας" την είδηση