Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / Στο Βόλο αύριο το διήμερο θεματικό συνέδριο της ΚΕΔΕ
Στο Βόλο αύριο το διήμερο θεματικό συνέδριο της ΚΕΔΕ

Στο Βόλο αύριο το διήμερο θεματικό συνέδριο της ΚΕΔΕ

Παρουσία του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Π. Κουρουμπλή

Αύριο Δευτέρα 17 Οκτωβρίου ξεκινάει στο Βόλο το διήμερο θεματικό συνέδριο της ΚΕΔΕ με θέμα: «Αλλαγή του Καλλικράτη – Νέο Μοντέλο Οργάνωσης και Διοίκησης του Κράτους».

Τις εργασίες του συνεδρίου θα ανοίξει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, ο οποίος θα προσδιορίσει το πλαίσιο των βασικών θέσεων της Αυτοδιοίκησης Α΄ βαθμού για την αλλαγή του Καλλικράτη και τη διαμόρφωση ενός νέου μοντέλου οργάνωσης του κράτους.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Π. Κουρουμπλής, ενώ για τις που ετοιμάζει το ΥΠΕΣΔΑ θα μιλήσει ο Κων. Πουλάκης, πρόεδρος της Επιτροπής για την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Γ.Γ. του υπουργείου.

Η μελέτη του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ) με θέμα: «Τριετής Στρατηγική Μεταρρυθμίσεων στη Δημόσια Διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση (2016-2018)», θα παρουσιαστεί από τον Πρόεδρο Γ. Πατούλη και την του ΙΤΑ τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου.

Κεντρικά θέματα που θα αναπτυχθούν κατά το διήμερο συνέδριο είναι:

– Εκλογικό Σύστημα – Όργανα και Λειτουργίας Τοπικής Αυτοδιοίκησης

– Τριετής Στρατηγική μεταρρυθμίσεων στη Δημόσια Διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση (2016-2018

– Αναπτυξιακός Ρόλος των Δήμων – Δημοκρατικός Προγραμματισμός

– Φορολογική Αποκέντρωση –Πόροι Δήμων

Η λήξη των εργασιών θα πραγματοποιηθεί από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλη.

Οι θέσεις της ΚΕΔΕ που θα προσδιοριστούν στο Βόλο, θα οριστικοποιηθούν στο τακτικό συνέδριό της, που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, από 1 έως 3 Δεκεμβρίου.

διαμαρτυρίας του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας

Εν τω μεταξύ, στάση εργασίας προκήρυξε για αύριο Δευτέρα 17 Οκτωβρίου, από τις 11 το πρωί ως τη λήξη του ωραρίου της πρωινής βάρδιας και τις δύο πρώτες ώρες της απογευματινής, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας, ώστε στις 11.30 το πρωί να γίνει διαμαρτυρίας στο ξενοδοχείο «Ξενία» όπου θα γίνει το θεματικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ.

Στη 1 το μεσημέρι της Δευτέρας θα γίνει γενική συνέλευση του Συλλόγου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας, παρουσία του προέδρου της ΠΟΕ ΟΤΑ Νίκου Τράκα.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους των Δήμων  να παραβρεθούν στην στο “θεματικό Συνέδριο” της ΚΕΔΕ, διεκδικώντας:

-Απελευθέρωση των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στις υπηρεσίες κοινωνικής προσφοράς και παρέμβασης (Παιδικοί Σταθμοί, εργατοτεχνικό προσωπικό κ.λπ.).

-Άμεση καταγραφή των ελλείψεων προσωπικού σε όλους τους Δήμους. Προκήρυξη των θέσεων και οικονομική ενίσχυση των Δήμων.

-Αναβάθμιση του μηχανολογικού εξοπλισμού των Δήμων που μέσω της απαξίωσής του αποτελεί σημαντικό παράγοντα επικινδυνότητας για εργαζόμενους και δημότες.

-Αυστηρή τήρηση της Νομοθεσίας για την Υγιεινή και Ασφάλεια. Άμεση παρέμβαση των ελεγκτικών μηχανισμών του Υπουργείου Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) στις υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προκειμένου να μη προστεθούν και άλλα θύματα στον μακρύ κατάλογο εργατικών ατυχημάτων.

-Τήρηση της δέσμευσης για την μονιμοποίηση των εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (Ι.Δ.Α.Χ.).

Κατάργηση των ευέλικτων και ελαστικών μορφών εργασίας. για την κάλυψη των αυξημένων καθημερινών αναγκών.

-Άμεσα υπογραφή Σ.Σ.Ε. για το προσωπικό Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου.

Καμία ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των Ο.Τ.Α.

-Η κινητικότητα και η αξιολόγηση να εξυπηρετούν τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας με και αντικειμενικά και όχι τις μνημονιακές δεσμεύσεις που επιβάλλουν την συρρίκνωση και την κατάργηση δομών-υπηρεσιών των Δήμων.

-Άμεση ρύθμιση των Δανείων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που έχουν ληφθεί από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και το πρώην Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

«Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συνεχίσουν με συνέπεια τον αγώνα ενάντια στην εφαρμογή και του 3ου Μνημονίου που συνυπέγραψε η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. Απέναντι στον ρεαλισμό που σήμερα όψιμα επικαλούνται και στην σωρεία νέων προαπαιτούμενων που έχουν συμφωνήσει έχουμε χρέος να αντισταθούμε θέτοντας τις δικές μας πλέον «κόκκινες» γραμμές, αφού οι δικές τους έγιναν «ροζ»!», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ανανέωση συνεργασίας ποδοσφαιριστών του Θησέα Αγριάς #ΓΣΘησέαςΑγριάς - https://t.co/ymnS5snDkP -

  • Ασφαλτόστρωση της οδού Βλάχα-Βροντερό από την Περιφέρεια Θεσσαλίας #εργασίεςασφαλτόστρωσης - https://t.co/enhrih2H9A -

  • Χρηματοδότηση ιδιωτικών συνδέσεων αποχέτευσης σε Συκούριο και Νίκαια - https://t.co/T09JTFEuVL… -

"Αλιεύοντας" την είδηση