Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Στο Βόλο τεμάχιο του Σταυρού του Κυρίου από τα Ιεροσόλυμα
Στο Βόλο τεμάχιο του Σταυρού του Κυρίου από τα Ιεροσόλυμα

Στο Βόλο τεμάχιο του Σταυρού του Κυρίου από τα Ιεροσόλυμα

Με δέος και βαθειά συγκίνηση η τοπική Εκκλησία της Δημητριάδος υποδέχθηκε (17/9) στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου τεμάχιο του Σταυρού του Κυρίου, που φυλάσσεται στο σκευοφυλάκιο του Παναγίου Τάφου στα Ιεροσόλυμα.

Το Ιερό θησαύρισμα εκόμισε ο μητροπολίτης Ελενουπόλεως  Ιωακείμ, ιεράρχης της Σιωνίτιδος Εκκλησίας, με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων Θεοφίλου του Γ΄ και υποδέχθηκε ο μητροπολίτης Δημητριάδος  Ιγνάτιος, επικεφαλής του κλήρου και του πολυπληθούς ευσεβούς λαού. Στην υποδοχή παρέστησαν εκπρόσωποι των πολιτικών, στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών και πυροσβεστικών αρχών της πόλης.

Μετά την σύντομη δέηση, ο   κ. Ιγνάτιος χαρακτήρισε την σημερινή ημέρα «ιστορική, αφού έχουμε την ευλογία να υποδεχόμαστε και να προσκυνούμε το Τίμιο Ξύλο του Κυρίου μας». Ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στον μητροπολίτη Ελενουπόλεως , ο οποίος κατάγεται από τον Βόλο και πλέον ανήκει στην Αγιοταφιτική Αδελφότητα. Τον ευχαρίστησε από καρδιάς για την καθοριστική συνεισφορά του, προκειμένου η Τοπική Εκκλησία να απολαμβάνει αυτήν την μεγίστη ευλογία.

Από την μεριά του ο   κ. Ιωακείμ τόνισε, μεταξύ άλλων: «από την πόλη του Βασιλέως του Μεγάλου, την Αγία Πόλη Ιερουσαλήμ, την πνευματική πρωτεύουσα όλου του κόσμου, ο σεπτός Πατριάρχης μας κ. Θεόφιλος, ανταποκρινόμενος στην απευθυνθείσα παράκληση της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, με απέστειλε ως συνοδό της Ιεράς Εικόνος των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, η οποία περιέχει τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου και φυλάσσεται στο σκευοφυλάκιο του Πανιέρου Ναού της Αναστάσεως, με σκοπό την προσκύνηση και τον αγιασμό του λαού του Βόλου».

Ο κ. Ιωακείμ αναφέρθηκε στην ιστορία του Τιμίου Σταυρού, από την εύρεσή Του από την Αγία Ελένη, το 326μ.Χ., χαρακτήρισε «ευτυχή συγκυρία την έλευσή του στο Βόλο, για πρώτη φορά» και επεσήμανε ότι «κάθε ορθόδοξη ψυχή συγκλονίζεται από τη θέα του Τιμίου Σταυρού, του πανίσχυρου αυτού όπλου, το οποίο χάρισε ο στο ανθρώπινο γένος.

Το αντικείμενο της αισχύνης έγινε δόξα της Εκκλησίας και του θανάτου το ξύλο χαράς σημείο και ταμείο ζωής, αφού ο Κύριος μεταβίβασε τη δύναμη και τη Χάρη Του, με τρόπο μυστικό και ακατάληπτο, στον Τίμιο Σταυρό».

Ο μητροπολίτης Ελενουπόλεως μετέφερε τις ολόθυμες ευχές του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου και την ευλογία του Ζωοδόχου και Παναγίου Τάφου και των λοιπών ιερών Προσκυνημάτων, «τα οποία φυλάττει και υπηρετεί, από αιώνων πολλών, με αυταπάρνηση η Αγιοταφιτική Αδελφότητα, με την στήριξη και συμπαράσταση του Ελληνικού Γένους, το οποίο οι Πατέρες της Αγίας Γης ευγνωμονούμε». Ακολούθησε ο Εσπερινός, χοροστατούντος του  Μητροπολίτου Ελενουπόλεως κ. Ιωακείμ.

Το τεμάχιο του Τιμίου Σταυρού του Κυρίου θα παραμείνει στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως έως την Κυριακή 24/9 και κατά την διάρκεια της ενταύθα παραμονής του θα εξελιχθεί πλούσιο λατρευτικό πρόγραμμα, το οποίο δημοσιεύεται αναλυτικά στην ιστοσελίδα της  Μητροπόλεως Δημητριάδος imd.gr.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση