Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Στο Βόλο ο υπουργός Υγείας Α. Ξανθός
Στο Βόλο ο υπουργός Υγείας  Α. Ξανθός

Στο Βόλο ο υπουργός Υγείας Α. Ξανθός

Στο Βόλο θα βρεθεί την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018 ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός προκειμένου  να εγκαινιάσει  δύο μονάδες ΤΟΜΥ σε Αγριά και Ν. Ιωνία  και νέες στο Νοσοκομείο Βόλου.

Ο κ. Ξανθός  θα μιλήσει το απόγευμα της ίδιας ημέρας στο αμφιθέατρο Κορδάτος του Πανεπιστημίου ς με θέμα την και την πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Αυτά ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Ματθαίος Δραμητινός ο οποίος υποστήριξε ότι ο θεσμός των ΤΟΜΥ θα λειτουργήσει έστω και με δανεικούς γιατρούς από το ΠΕΔΥ, καθώς θα επαναπροκηρυχθούν οι θέσεις του προσωπικού. “Μπορεί σε πρώτη φάση να μην εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από ιατρικό, νοσηλευτικό ή διοικητικό προσωπικό, όμως ο θεσμός έχει σχεδιαστεί σωστά και θα λειτουργήσει όπως πρέπει, με γνώμονα την πρόληψη”. Επιπλέον ανέφερε ότι μέσα στο Φεβρουάριο το υπουργείο Υγείας θα προχωρήσει στην 500 γιατρών για την ενίσχυση του ΠΕΔΥ.

 

Το πρόγραμμα του υπουργού

Ο  κ. Ξανθός στις 12:30 το μεσημέρι της Πέμπτης θα επισκεφθεί το Νοσοκομείο του Βόλου και θα ξεναγηθεί στους χώρους του Νοσοκομείου, εγκαινιάζοντας το εργαστήριο όπου τοποθετούνται βηματοδότες, τη νέα ψυχιατρική κλινική που στεγάζεται στην ανακαινισμένη παλιά πτέρυγα του Αχιλλοπούλειου, τη Μονάδα βραχείας νοσηλείας κ.ά.

Στη συνέχεια θα μιλήσει σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό στην αίθουσα εκδηλώσεων του Νοσοκομείου.

Στις 4.00 το απόγευμα θα εγκαινιάσει τη μονάδα ΤΟΜΥ στο κτίριο του παλιού ΙΚΑ στην Αγριά και τέλος στις 7.00 μ.μ. θα μιλήσει στο αμφιθέατρο Κορδάτος του Πανεπιστημίου ς με θέμα την και την πρωτοβάθμια περίθαλψη. Θα συνοδεύεται από τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα του υπουργείου Σταμάτη Βαρδαρό και άλλα στελέχη.

Ε. :Θα αποτύχει ο θεσμός των ΤΟΜΥ

Η στελέχωση των ΤΟΜΥ στις δύο πρώτες μονάδες στη Μαγνησία έγινε με μετακίνηση γιατρών από το ΠΕΔΥ και Κέντρα Υγείας, γεγονός που προκάλεσε τις αντιδράσεις τόσο του Ιατρικού Συλλόγου όσο και της Ένωσης Γιατρών Νοσοκομείου Βόλο και Κέντρων Υγείας.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Βόλου Ευθύμης είπε ότι ο θεσμός είναι σχεδιασμένος να αποτύχει καθώς οι όποιες αλλαγές στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας θα έπρεπε να είναι ενιαία. “Εμείς ως σύλλογος κάναμε τις μας αλλά δεν εισακούστηκαν. Εγώ ο ίδιος τα μετέφερα και στον κ. Βαρδαρό και στην 5η ΥΠΕ όπου έγινε σύσκεψη πριν ενάμισι χρόνο. Επίσης τα συζητήσαμε και με τον κ. Ξανθό όταν ήλθε στη Λάρισα με αφορμή το αναπτυξιακό συνέδριο για τη Θεσσαλία.

Τελικά έγιναν προκηρύξεις για ειδικευμέ γιατρούς και ελεύθερους επαγγελματίες αλλά το ποσό της αποζημίωσης είναι μικρό, μόλις 1400 ευρώ καθαρά και με σύμβαση δύο συν δύο χρόνια μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ. Δεν είναι δυνατόν να αποδεχθούν κάτι τέτοιοι οι γιατροί, καθώς τους δημιουργεί επαγγελματική και επιστημονική ανασφάλεια. Και οι λίγοι που υπέβαλλαν αίτηση, τελικά τις απέσυραν”.

Ο κ. Τσάμης τόνισε ότι ο τομέας της Υγεία έχει υποστεί τεράστια πλήγματα τα μνημονιακά χρόνια με τα κατά κεφαλή έξοδα να ανέρχονται σε 700 ευρώ, όταν στη Γερμανία το ποσό αυτό ανέρχεται σε 4.500 ευρώ για κάθε πολίτη. “Μπορεί όλοι να είμαστε ίσιοι, αλλά δεν είμαστε όμοιοι. Οι γιατροί θα πρέπει να αμείβονται αν επισήμανε.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση