Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Στο Βόλο ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Θεσσαλίας
Στο Βόλο ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Θεσσαλίας

Στο Βόλο ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Θεσσαλίας

Το παράρτημα Θεσσαλίας του Οργανισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης W.R.O™ Hellas, ο  Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας προτίθεται να συνδιοργανώνουν σε συν με τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, την Θεσσαλίας – Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας & Βορείων Σποράδων, την Ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το Εμπορικό Επιμελητήριο Μαγνησίας, το Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής ATOM και την Μαγνήτων Κιβωτό της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος & Αλμυρού  τον 7ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Θεσσαλίας, ο οποίος διεξάγεται για πρώτη φορά στο Βόλο από τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης W.R.O™ Hellas.

Ο διαγωνισμός θα υλοποιηθεί στις 22 Ιουνίου 2019 στο Βόλο και τον υποστηρίζουν ο Αγροτικός Συνεταιρισμός ς (Zagorin), η αναψυκτικών και η εταιρία Σ. ΜΕΝΤΕΚΙΔΗΣ Α.Ε. νερά ΔΙΟΣ.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στο Κλειστό «Βάκης Παρασκευόπουλος» (Πρώην Αδαμόπουλος) και θα συμμετέχουν μαθητές/τριες ομάδων  (Δημοτικό – Γυμνάσιο – ) από όλη τη Θεσσαλία. Υπολογίζεται ότι οι συμμετοχές θα ξεπεράσουν συνολικά τους 150 μαθητές/τριες από όλη τη Θεσσαλία ενώ αναμένονται και άλλες εγγραφές.

Ο 7ος Περιφερειακός Διαγωνισμός λειτουργεί ως προκριματικός του 10ου Εθνικού Διαγωνισμού και αποτελεί το βήμα για την Παγκόσμια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, η οποία φέτος διεξάγεται στην Ουγγαρία (Νοέμβριος 2019). Το φετινό θέμα της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.O.™ έχει τίτλο «Smart Cities» και αφορά νέες, καινοτόμες ιδέες που θα βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση των πόλεων του τος. Μια έξυπνη πόλη είναι ένας τόπος όπου οι Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) χρησιμοποιούνται προς όφελος των κατοίκων, με σκοπό να λειτουργούν πιο αποδοτικά τα παραδοσιακά δίκτυα και οι υπηρεσίες (οι πόροι της πόλης) και να μειώνονται οι ενεργειακές απώλειες.

Το πρόγραμμα του διαγωνισμού είναι:

9:30-10:00 Εγγραφή ομάδων

10:00-10:15 Χαιρετισμοί

10:15-13:00 Έναρξη αγώνων – Πρώτη φάση αξιολόγησης κατασκευών και διαγωνιστικών γύρων

13:00-13:30 Διάλειμμα

13:30-14:30 Τελική φάση αξιολόγησης και διαγωνιστικών γύρων

14:30-15:00 Απονομή βραβείων

Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό μπορείτε να αναζητήσετε στην ιστοσελίδα https://wrohellas.gr/world-robot-olympiad-2019/

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση