Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / Στο Βόλο ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ
Στο Βόλο ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Στο Βόλο ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Στο Βόλο βρέθηκε σήμερα ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κων. Φλώρος,  στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψης, λόγω ευρωπαϊκής άσκησης πεζοναυτών και αμφιβίων.

Ο στρατηγός, επισκέφτηκε και το αρματαγωγό που είναι ελλιμενισμένο στον εμπορικό λιμένα και συνομίλησε με τον κυβερνήτη και το πλήρωμα.

Σε δηλώσεις του o κ. Φλώρος  ανέφερε ότι οι εγκαταστάσεις του στρατοπέδου έχουν εξελιχθεί κι αυτό δείχνει την επιμέλεια και το ενδιαφέρον των Διοικήσεων προκειμένου οι εγκαταστάσεις να είναι στο καλύτερο δυνατό σημείο, ώστε το προσωπικό να διαβιεί με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες.

Όσον αφορά στον σχεδιασμό για την αξιοποίηση των λιμενικών εγκαταστάσεων από το πολεμικό ναυτικό, ο Αρχηγός  ΓΕΕΘΑ δήλωσε:  “Αυτό που γνωρίζουμε εμείς είναι ο σχεδιασμός. Οι εξελίξεις για το τι μέλει γενέσθαι στο τέλος δεν είναι κάτι που το γνωρίζουμε. Η επιχειρησιακή απαίτηση η οποία έχουμε θέσει και υπάρχει από χρόνια είναι να υπάρξει σύζευξη των μονάδων πεζοναυτών με τα πλοία που είναι οι φορείς που τους μεταφέρουν προκειμένου να εκτελέσουν το επιχειρησιακό τους . Από εκεί και πέρα θα βρεθεί ο κατάλληλος τρόπος, μέσα και από τις κατευθύνσεις του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και των συναρμοδίων υπουργείων που εμπλέκονται με οποιονδήποτε τρόπο στην χρήση και στην εκμετάλλευση του λιμανιού. Θα βρεθεί ο καλύτερος τρόπος προκειμένου να έχουμε τα μέσα και τις δυνάμεις στον ίδιο χώρο”.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι, η προσφέρει στην 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών ένα , μία βάση ελικοπτέρων, χώρους εκπαιδεύσεως και χώρους ασκήσεων και θαλάσσιο περιβάλλον και λιμάνι, επισημαίνοντας ότι η εξίσωση είναι πολυπαραγοντική, με πολλές παραμέτρους. “Πιστεύω ότι με καλή θέληση το με τα άλλα υπουργεία θα βρουν την καλύτερη λύση προκειμένου να μπορέσουν να κάνουμε το μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο” συμπλήρωσε.

Σχολιάζοντας την επιχειρησιακά ετοιμότητα των πεζοναυτών, έκανε λόγο για ένα πάρα πολύ δυνατό κομμάτι του ελληνικού Στρατού και εξειδικευμένο, από τα πλέον αξιόμαχα και δυναμικά κι όπως είπε “Έτσι ήταν πάντα και έτσι θα εξακολουθήσει να είναι. Οι είναι μία από τις μονάδες που θα συγκροτήσουν τη νεότευκτη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου, που μόλις προ ολίγων ημερών πέρασε από το ΚΥΣΕΑ”.

Ο κ. Φλώρος αναχώρησε το μεσημέρι προκειμένου να συνεχίσει το πρόγραμμα των επισκέψεών του.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Χρ.Τριαντόπουλος: Συνεργασία με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ για ζητήματα λιμενικών εγκαταστάσεων - https://t.co/wkJb0gS5x2… -

  • Τρία #μετάλλια η #Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο #Ελλάδα #μετάλλια #ΟλυμπιακοίΑγώνεςΤόκιο - https://t.co/Lsmq1k8EAu -

  • Στο εργοτάξιο του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας #ΔημοτικόΘέατροΒόλου - https://t.co/oXFC0E1cpc -

"Αλιεύοντας" την είδηση