Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Στο Βόλο η Διεθνής Εθελοντική Καμπάνια “Let’s do it”
Στο Βόλο η Διεθνής Εθελοντική Καμπάνια “Let’s do it”

Στο Βόλο η Διεθνής Εθελοντική Καμπάνια “Let’s do it”

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά φιλοξενείται στην Ελλάδα η Διεθνής Εθελοντική Καμπάνια “Let's do it”. Η συγκεκριμένη Εθελοντική Καμπάνια “υιοθετήθηκε” από την Ελλάδα με πρωτοβουλία του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αττικής “Ώρα για Δράση” και της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων.

Σκοπός είναι μέσα σε μία ημέρα, να συντονιστούν όλοι ταυτόχρονα σε ολόκληρη την Ελλάδα, πραγματοποιώντας εθελοντικές δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής ς.

Το ”Let's do it World”, ως κίνημα, εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2008 στην Εσθονία και πήρε στη συνέχεια διεθνείς διαστάσεις. Σήμερα, αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο ταχέως αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε παγκόσμια κλίμακα με συμμετοχή 108 χωρών και 8.000.000 εθελοντών.

Κάθε χρόνο, χιλιάδες πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη, συμμετέχουν καθαρίζοντας τις πόλεις τους, τα πάρκα τους, τα τους, τις παραλίες τους, περνώντας μήνυμα βελτίωσης και ς του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος.

Στο Βόλο

Φέτος φιλοξενείται η συγκεκριμένη καμπάνια και στο Βόλο, που στόχο έχει τη διάδοση του εθελοντισμού μέσω της Διεθνούς Εθελοντικής Καμπάνιας Let's do it, καλώντας κάθε ηλικίας ανθρώπους να συνεργαστούν για να διαδώσουν το μήνυμα της ανιδιοτέλειας, της αλληλοϋποστήριξης και της ς του περιβάλλοντος. Η ευαισθητοποίηση των πολιτών και ιδιαίτερα της νεολαίας στα θέματα της προστασίας του περιβάλλοντος, της ενεξέλεκτης απόρριψης απορριμάτων, της ανάγκης για πρόοδο και ποιότητα ς και του αισθήματος της ευθύνης του καθενός ως μέλος της κοινωνίας θεωρούνται κύριες πολιτικές ανάπτυξης όχι μόνο τοπικά αλλά και διεθνώς ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την αξία του εθελοντισμού.

Ως ημερομηνία Πανελλαδικής δράσης έχει οριστεί η Κυριακή 26 Απριλίου. Καλούνται λοιπόν οι πολίτες κάθε ηλικίας να συμμετάσχουν στα σημεία καθαρισμού στην πόλης την Κυριακή 26 Απριλίου. Το Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου θα αναχωρήσει το πρωί 9.30 π.μ από το Δημαρχείο Δήμου Βόλου και επιστροφή 12.15 μ.μ ή 14.00.

Ο Σύλλογος αυτοδυτών Βόλου θα βρίσκεται στις Αλυκές όπου θα πραγματοποιήσει υποθαλλάσιο καθαρισμό Μαζί με την Εθελοντική Ομάδα Άμεσης Επέμβασης ς όπου θα διαθέσει το σκάφος για τον καθαρισμό.

Η Λέσχη ειδικών Δυνάμεων θα βρίσκετε στο νταμάρι στη Γορίτσα όπου θα πραγματοποιήσει καθαρισμό του χώρου.

Οι εθελοντές της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Μέριμνας της Δ/σης Κοινωνικής Προστασίας ΚΑΠΗ και Δημόσιας Υγείας θα συγκεντρωθούν στο Δημαρχείο του Βόλου και θα κατευθυνθούν προς Αλυκές όπου θα πραγματοποιηθεί εξωτερικός καθαρισμός της Παραλίας Αλυκών (πάρκο Αλυκών/Αναψυκτήριο). Μαζί θα βρίσκονται οι εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού καθώς και η Ομάδα Διάσωσης Βόλου, τα σχολεία 4ο Νηπιαγωγείο Ν.Ιωνίας, το 27ο Δημοτικό Σχολείο Αλυκών και το 32ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου.

Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου θα κάνει την αποκομιδή των σκουπιδιών από όλα τα σημεία καθαρισμού και θα διαθέσει και σακούλες.

Σύντομα θα ανακοινωθούν και άλλοι φορείς και σημεία καθαρισμού.

Ώρα συνάντησης σε όλα τα σημεία καθαρισμού 10.00 και λήξη στης 13.00 για όλους.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους: Καπέλο, Νεράκι το μεγαλύτερο χαμόγελο και καλή διάθεση.

Όσοι θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή μπορούν να επισκεφτούν τα γραφεία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Μέριμνας (Τοπάλη 97 με Γαλλίας) ή ας τηλεφωνήσουν στο 2421020412 ή να επισκεφτούν την ιστοσελίδα https://ethelontismosvolos.wordpress.com.

Ο Δήμος Βόλου συμμετέχει και συγκεκριμένα το της Δ/σης Κοινωνικής Προστασίας ΚΑΠΗ και Δημόσιας Υγείας που βρίσκεται υπό την εποπτεία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Μέριμνας σε με την Αντιδημαρχία Παιδείας και Πολιτισμού, υπηρεσία Καθαρισμού, ΑΝΕΒΟ, ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ και το Λιμεναρχείο Βόλου. (, 2421020412)

Την προσπάθεια στηρίζει με χορηγία η , η Πιτσαρία Vero-Αναλήψεως 42, 2421076888-2421072888, Unident Αφοί Κατσικανδαράκη Ο.Ε Οδοντιατρικά ήδη-Γαλλίας 13'Β – 2421034534, το ΚΤΕΛ Ν. Μαγνησίας, Κάβα ποτών Αφοί Μαλαματίνη, Παγοποιείο Βαλιανάτης Χριστόφορος, σέλι φυσικό μεταλλικό νερό Σ. Μεντεκίδη Α.Ε

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση