Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Στο τριτεύον εθνικό δίκτυο το νέο οδικό τμήμα της παράκαμψης Άνω και Κάτω Λεχωνίων
Στο τριτεύον εθνικό δίκτυο το νέο οδικό τμήμα της παράκαμψης Άνω και Κάτω Λεχωνίων

Στο τριτεύον εθνικό δίκτυο το νέο οδικό τμήμα της παράκαμψης Άνω και Κάτω Λεχωνίων

Στο τριτεύον εθνικό οδικό δίκτυο της χώρας θα ενταχθεί  το νέο οδικό τμήμα της παράκαμψης Άνω και Κάτω Λεχωνίων με του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη η οποία εκδόθηκε τέλη Ιουνίου κι αναρτήθηκε σήμερα στη “Διαύγεια”.
Συγκεκριμένα αποφασίστηκε να ενταχθεί  το νέο οδικό τμήμα της παράκαμψης Άνω και Κάτω Λεχωνίων της μελέτης «ολοκλήρωση μελετών στο οδικό κύκλωμα Πηλίου, τμήμα παράκαμψη ς – Αφέτες» από τη διασταύρωση με την οδό 34 του τριτεύοντος δικτύου «Βόλος – Νεοχώρι – Τσαγκαράδα – Χορευτό» (τέλος παράκαμψης Βόλου) μέχρι την επόμενη διασταύρωση με την οδό 34 κοντά στον οικισμό .
Επίσης διορθώνεται κι η του 2000 ως προς το αναφερόμενο μήκος της παράκαμψης Βόλου σε 20.510 περίπου – αντί του 19.828 και τη χιλιομετρική θέση.
Η απόφαση αυτή ελήφθη, επειδή, μεταξύ άλλων, το οδικό τμήμα της παράκαμψης Άνω και Κάτω Λεχωνίων της μελέτης «Ολοκλήρωση μελετών στο οδικό κύκλωμα Πηλίου, τμήμα παράκαμψη ς – Αφέτες» δεν είναι χαρακτηρισμένο, αλλά έχει μελετηθεί με ικανά γεωμετρικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά εθνικής οδού κι αποτελεί νέα χάραξη και βελτιωμένη παραλλαγή της υφιστάμενης εθνικής οδού (34) στο τμήμα που διέρχεται μέσα από τους οικισμούς Κ. κι Α. .
Επίσης η υφιστάμενη σήμερα οδός «Βόλος – Νεοχώρι – Τσαγκαράδα – Χορευτό» έχει υποβαθμισμένα εξωτερικά στοιχεία, διέρχεται μέσα από οικισμούς και εγκυμονεί κινδύ για την ασφάλεια πεζών κι οχημάτων.
Η βελτίωση της εν λόγω οδού παρακάμπτει τους οικισμούς Κάτω κι Άνω Λεχώνια κι αναβαθμίζει τις κυκλοφοριακές συνθήκες ως προς την άνεση, ταχύτητα κι ασφάλεια των μετακινήσεων.
Το εν λόγο οδικό τμήμα πληροί της προϋποθέσεις ένταξής του στο τριτεύον εθνικό οδικό δίκτυο καθώς εξυπηρετεί μετακινήσεις σε περιοχή με τουριστικό κι αναπτυξιακό ενδιαφέρον.
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση