Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / Στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης οι νεφροπαθείς της Μαγνησίας
Στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης οι νεφροπαθείς της Μαγνησίας

Στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης οι νεφροπαθείς της Μαγνησίας

Στο παναπηρικό συλλαλητήριο της 2ας Δεκεμβρίου που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη θα συμμετέχει και ο ” στο πλαίσιο της Εθνικής Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία (3η Δεκεμβρίου).

Οι νεφροπαθείς και οι υπόλοιποι θέλουν να εκφράσουν την αντίδραση τους στην κυβερνητική πολιτική ζητώντας να μην πέσει ψαλίδι στις αναπηρικές συντάξεις, αλλά και στα που λαμβάνουν από τη νέα χρονιά, θέλοντας τα αρμόδια υπουργεία να τους διαβεβαιώσουν πως δεν θα υπάρξει μια τέτοια εξέλιξη.

Παράλληλα από μέρα σε μέρα αναμένεται να μπουν στους λογαριασμούς των δικαιούχων στη Μαγνησία τα από το διατροφικό επίδομα για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι την Παρασκευή το θέμα θα έχει τελειώσει, και το αργότερο τη προσεχή Δευτέρα οι 270 νεφροπαθείς και μεταμοσχευμένοι του νομού θα μπορούν να προσέρχονται στα γκισέ των τραπεζών για να τα παραλάβουν.

Σε τοπικό επίπεδο τα καταβάλλονται κάθε δίμηνο με τον πρόεδρο του συλλόγου Βασίλη Γιαννάκο να εκφράζει τον προβληματισμό του για το τι μέλλει γενέσθαι από τη νέα χρονιά, καθώς ο ΕΦΚΑ αναλαμβάνει την ευθύνη όλων των επιδομάτων, χωρίς να είναι γνωστό μέχρι στιγμής η ημερομηνία που θα πιστώνονται τα στους δικαιούχους.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η καταβολή θα γίνεται σε μηνιαία βάση, αν και ακόμα τίποτα δεν είναι βέβαιο.

Επιπλέον ο σε συνεργασία με διάφορους της πόλης, και με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προετοιμάζει ενημερωτική δράση αναφορικά με την μεγάλη σημασία της δωρεάς οργάνων.

Σκοπός είναι να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές στο ζήτημα της δωρεάς οργάνων, αφού παρατηρείται σημαντική έλλειψη κατάλληλης ενημέρωσης σχετικά με το σημαντικό αυτό θέμα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Έγκριση έργων για όλους τους δήμους με το 50% της χρηματοδότησης μέσα στο 2021 #έγκρισηέργων - https://t.co/ASumjpClQS -

  • Ασθενής σεισμική δόνηση βόρεια του Βόλου #Ασθενήςσεισμικήδόνηση - https://t.co/rpTq5HIRqx -

  • Εγκαινιάστηκετο νέο ειδικό Κέντρο Ημέρας Διασύνδεσης της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Αλτζχάϊμερ και συγγενών διαταραχ… - https://t.co/FZfN0C0UXk -

"Αλιεύοντας" την είδηση