Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Στο σκοτάδι χθες η Σκιάθος-Αποκαθίσταται σταδιακά η ηλεκτροδότηση στο νησί
Στο σκοτάδι χθες η Σκιάθος-Αποκαθίσταται σταδιακά η ηλεκτροδότηση στο νησί

Στο σκοτάδι χθες η Σκιάθος-Αποκαθίσταται σταδιακά η ηλεκτροδότηση στο νησί

Στο σκοτάδι έμεινν χθες πό τις 21.40 το βράδυ Σκιαθίτες και τουρίστες του νησιού του Παπαδιαμάντη μετά από σε σταθμό της ΔΕΗ στο Πήλιο, συνέπεια της έντονης ς, ενώ η ηλεκτροδότηση αποκαθίσταται σταδιακά. Ωστόσο κάτοικοι, και ο δήμαρχος της Σκιάθου Δημ. Πρεβεζάνος είναι αγανακτισμένοι με την κατάσταση .

Σε ανακοίνωσή του ο ΔΕΔΔΗΕ αναφέρει: «Ο ΔΕΔΔΗΕ, με αφορμή τη διακοπή ηλεκτροδότησης σε κάποιες περιοχές της Σκιάθου, οι οποίες σημειώθηκαν [σ.σ. χθες] Παρασκευή 16η Αυγούστου 2019 και περίπου στις 21:40, λόγω ς που προέκυψε σε γραμμή Μέσης Τάσης, διευκρινίζει ότι μετά την άμεση κινητοποίηση των συνεργείων του, περίπου στις 12:00, επανηλεκτροδοτήθηκε η χώρα του νησιού, ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση σε όλες τις περιοχές που επηρεάστηκαν από τη βλάβη και ο ΔΕΔΔΗΕ ζητάει συ για την ταλαιπωρία των καταναλωτών και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να περιοριστεί η ενόχληση τους».

Να σημειωθεί πως η   βλάβη προκλήθηκε  σε σταθμό της ΔΕΗ του Πηλίου και αμέσως συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ ανέλαβαν την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης του νησιού και  το δόθηκε αρχικά στη  Χώρα της Σκιάθου ενώ αναμένεται να ηλεκτροδοτηθούν σύντομα ο Ασέληνος, ο Τρούλος, Η Αγία Παρασκευή και το Μανδράκι .

Ο δήμαρχος Σκιάθου Δημήτρης Πρεβεζάνος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δήλωσε: «είναι ανεπίτρεπτα να συμβαίνουν τέτοια προβλήματα στο ζενίθ της τουριστικής περιόδου και αναρωτήθηκε ποιος θα αποζημιώσει τους μετά την ζημιά που υπέστησαν. Το μόνο παρήγορο ήταν ότι η ζημιά σημειώθηκε στην πλευρά του Πηλίου και όχι προς τις Κουκουναριές, οπότε το πρόβλημα θα ήταν μεγαλύτερο, αλλά και το ζητούμενο είναι να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση σε όλο το νησί».

 

Αποκαταστάθηκε πλήρως η ηλεκτροδότηση

Αποκαταστάθηκε πλήρως η ηλεκτροδότηση της Σκιάθου, έπειτα από μεγάλες και συνεχείς προσπάθειες που κατέβαλαν τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ από χθες το βράδυ στις 21.40 που σημειώθηκε βλάβη στο Πήλιο και βύθισε στο σκοτάδι το νησί του Παπαδιαμάντη.

Το πρόβλημα  αφορούσε το ένα από τα δύο υποθαλάσσια καλώδια Μέσης Τάσης που ηλεκτροδοτούν την Σκιάθο, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα κυρίως στις επιχειρήσεις και στους απλούς καταναλωτές, αλλά με παρεμβάσεις των συνεργείων λίγο μετά τα μεσάνυχτα ηλεκτροδοτήθηκε η Χώρα, ενώ μέχρι αργά το μεσημέρι είχε αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση και στα πιο δύσκολα σημεία της Σκιάθου, όπως το Μανδράκι και ο Ασέληνος.

Λόγω του γεγονότος ότι αυτή την περίοδο η Σκιάθος αποτελεί έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς, καθώς η πληρότητα στα ξενοδοχεία φτάνει το 100%, με τους επισκέπτες να ξεπερνούν τους 45.000 και της ανησυχίας ότι μπορεί να επανεμφανισθεί το πρόβλημα λόγω της υπερκατανάλωσης ηλεκτρικού τος, ο ΔΕΔΔΗΕ «έριξε» στη σύνδεση του νησιού και τρίτη εφεδρική γραμμή Μέσης Τάσης ώστε να εκλείψει κάθε κίνδυνος νέας διακοπής στην ηλεκτροδότηση της Σκιάθου.

Για την κατάσταση που επικράτησε και προκειμένου να δοθεί άμεση λύση, επενέβη και η Περιφέρεια Θεσσαλίας με δικά της συνεργεία ώστε να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης και στην εξάλειψη του προβλήματος.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση