Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Στο Σύνταγμα για δεύτερη μέρα οι αγρότες
Στο Σύνταγμα για δεύτερη μέρα οι αγρότες

Στο Σύνταγμα για δεύτερη μέρα οι αγρότες

Για δεύτερη ημέρα συνεχίζεται σήμερα, Σάββατο, η διαμαρτυρία των αγροτών στο κέντρο της Αθήνας.

Το Παναγροτικό έχει μεγάλη συμμετοχή, ενώ το πρωί του Σαββάτου στο πλευρό των αγροτών βρέθηκε και το ΠΑΜΕ που πραγματοποιεί στην Ομόνοια ως ένδειξη συμς.

Το ΠΑΜΕ απαιτεί την απόσυρση του νόμου «λαιμητόμο» για το ασφαλιστικό προειδοποιώντας για «συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μέχρι τέλους». Το «παρών» δίνουν εργαζόμενοι από όλους τους κλάδους και συνταξιούχοι.

Το σύνθημα που επικρατεί είναι «Εργατιά, Αγροτιά, μια φωνή και μια γροθιά». Θα ακολουθήσει πορεία προς τη , όπου βρίσκονται από χθες οι , που έχουν στήσει σκηνές έχοντας διαμηνύσει ότι θα παραμείνουν έως αύριο, Κυριακή.

Στις 5 το απόγευμα αναμένεται να προστεθεί στους «κατασκηνωτές» του Συντάγματος και ο κύριος όγκος των αγροτών, αφού για εκείνη την είναι προγραμματισμένο το συλλαλητήριό τους.

Οι είναι αμετακίνητοι στα αιτήματά τους που αφορούν την απόσυρση του ασφαλιστικού και διαμηνύουν ότι δεν πρόκειται να φύγουν από το Σύνταγμα εάν δεν ικανοποιηθούν από την στάση της ς.

Από Δευτέρα οι αποφάσεις των αγροτών

Από την ερχόμενη Δευτέρα σε συνελεύσεις που θα πραγματοποιηθούν στα μπλόκα οι αγρότες ανά την Ελλάδα, πρόκειται να λάβουν αποφάσεις για την κλιμάκωση, και με εναλλακτικές μορφές, των κινητοποιήσεών τους, όπως ανέφερε στην ομιλία του ο , εκ μέρους της Πανελλαδικής Συντονιστικής Μπλόκων.

Μεταξύ άλλων, είπε ότι τα αιτήματα, όπως διαμορφώθηκαν από τα 68 μπλόκα , τα οποία συμμετέχουν στο συλλαλητήριο της Αθήνας, «υποστηρίζουν την ύπαρξη και επιβίωση της μικρομεσαίας αγροτιάς». Υπενθυμίζεται ότι ζητούν την απόσυρση των προωθούμενων μέτρων για το ασφαλιστικό και φορολογικό αλλά και την ανάληψη δράσεων για την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων του πρωτογενούς τομέα».

Μετά το πέρας του συλλαλητηρίου, όπως είπε ο κ. Μπούτας, η πλειονότητα των αγροτών θα αναχωρήσει από την Αθήνα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας οι συγκεντρωμένοι αγγίζουν τις 12 χιλιάδες.

Εν τω μεταξύ, σε δηλώσεις του το Σάββατο, ο , Παναγιώτης Κουρουμπλής, κάλεσε εκ νέου τους αγρότες σε διάλογο, λέγοντας πως εφόσον αρνηθούν, θα πρέπει να αναλάβουν οι ίδιοι την ευθύνη.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση