Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Στο “σκαμνί” του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου 38 χούλιγκαν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ
Στο “σκαμνί” του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου 38 χούλιγκαν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Στο “σκαμνί” του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου 38 χούλιγκαν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου θα καθίσουν το επόμενο χρονικό διάστημα 38 χούλιγκαν του ΠΑΟΚ και της που βαρύνονται με την κατηγορία της βιαιοπραγίας εντός αθλητικής εγκατάστασης πλημμεληματικού χαρακτήρα, λόγω των επεισοδίων στα οποία είχαν λάβει μέρος, στο περιθώριο του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο πριν από περίπου δύο χρόνια.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο εντοπισμός των 38 κατηγορούμενων έγινε μετά από την εξέταση των ψηφιακών δίσκων από τις του Πανθεσσαλικού Σταδίου και την ταυτο τους από τις αρμόδιες Αρχές.

Πριν από περίπου 20 ημέρες ο εισαγγελικός λειτουργός που είχε αναλάβει την προκαταρκτική έρευνα την ολοκλήρωσε, προχωρώντας στην άσκηση διώξεων σε βάρος των 38 ατόμων για βιαιοπραγία μέσα σε αθλητική εγκατάσταση σε βαθμό πλημμελήματος.

Για την υπόθεση είχε γίνει έρευνα που είχε ανατεθεί στην αστυνομία και για το λόγο αυτό πάρθηκαν και από τους 38 οπαδούς του ΠΑΟΚ και της . Συγκεκριμένα είχαν κληθεί στα Αστυνομικά Τμήματα στις περιοχές που διέμεναν, δίνοντας την δική τους εκδοχή για τα θλιβερά επεισόδια που είδε όλη η Ελλάδα να εκτυλίσσονται στους χώρους του Πανθεσσαλικού Σταδίου.

Τονίζεται πως όλοι οι κατηγορούμενοι είναι ενήλικες, ενώ προέρχονται σχεδόν από όλες τις περιοχές της χς, όπως και από το Βόλο, μεταξύ των οποίων από την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τη Βέροια, την , την Ξάνθη, τη , τα Γιαννιτσά και αλλού.

Μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής η ογκώδης δικογραφία της υπόθεσης εστάλη στον εισαγγελέα, που προχώρησε τελικά στην άσκηση διώξεων.

Υπενθυμίζεται πως 2 ώρες πριν το σφύριγμα του διαιτητή για την έναρξη του 75oυ Τελικού Κυπέλλου Eλλάδος, είχε αρχίσει η ανταλλαγή φωτοβολίδων μεταξύ των οπαδών του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ στις εξέδρες του Πανθεσσαλικού.

Οι οπαδοί και των δύο ομάδων είχαν εισέλθει για περίπου 5-10 λεπτά στον αγωνιστικό χώρο δίνοντας μάχες σώμα με σώμα.

Ωστόσο, οπαδοί της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ έδιναν για αρκετή μάχη στην αερογέφυρα την οποία η αστυνομία ξέχασε να φυλάξει.

Νωρίτερα, οπαδοί του ΠΑΟΚ έριξαν βόμβα μολότοφ εκτός του γηπέδου, προκαλώντας πυρκαγιά στον εξωτερικό χώρο.

Τη ίδια ώρα 30 περίπου οπαδοί της Ένωσης προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό έξω από το γήπεδο προκειμένου να μπουν χωρίς εισιτήριο.

Άμεσα επενέβησαν δυνάμεις των ΜΑΤ με ανταλλαγή φωτοβολίδων και ρίψη δακρυγόνων.

Οι οπαδοί ανταπέδωσαν και μέσα στον αγωνιστικό χώρο με την ατμόσφαιρα στο γήπεδο αλλά και στα αποδυτήρια να είναι αποπνικτική.

Οι διαιτητές ανέφεραν αρχικά ότι δεν πρόκειται να ξεκινήσει ο τελικός, υπό αυτές τις συνθήκες, εάν δηλαδή δεν λήξουν τα επεισόδια και δεν καθαριστεί ο χώρος από τους καπνούς.

Ο Βόλος θύμιζε φρούριο, αφού σε κάθε στενό σχεδόν υπήρχαν και κλούβες, ενώ στο νοσοκομείο είχαν μεταφερθεί πάνω από 70 τραυματίες.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση