Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Στο πλευρό της Αυστραλίας
Στο πλευρό της Αυστραλίας

Στο πλευρό της Αυστραλίας

Εδώ και μερικούς μήνες, η μάχεται κατά των δασικών πυρκαγιών που έχουν οδηγήσει στον θάνατο εκατομμύρια ζώα, έχει κάψει περισσότερα από 26 εκατομμύρια στρέμματα γης και έχει επηρεάσει τη ζωή χιλιάδων πολιτών.

Οι κρατικές και ομοσπονδιακές αρχές εργάζονται εδώ και μήνες για την καταπολέμηση των πυρκαγιών, ενώ πριν από μερικές εβδομάδες, οι ΗΠΑ, ο και η έστειλαν επιπλέον πυροσβέστες για να βοηθήσουν σε αυτή τη «μάχη» με τις φλόγες. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο για τις εκατοντάδες πυρκαγιές της έας ότιας Ουαλλίας, βρίσκονται επί ποδός περισσότεροι από 2.000 πυροσβέστες. Μέσω του Διαδικτύου και των μέσων μαζικής ενημέρωσης ανά τον πλανήτη, ο κάθε πολίτης έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει, στέλνοντας χρήματα σε διάφορους εράνους. Πολλοί είναι και οι κορυφαίοι αθλητές που έχουν κάνει δωρεές και έχουν στείλει μηνύματα υποστήριξης στην . Πριν από μερικές ημέρες ο Ελληνοαυστραλός τενίστας, Νικ Κύργιος, ξέσπασε σε λυγμούς όταν ρωτήθηκε για τις πυρκαγιές στη χώρα του. Ο ίδιος, ωστόσο, ανακοίνωσε μία πολύ σημαντική κίνηση που προτίθεται να κάνει αυτό το καλοκαίρι: «Θα δωρίζω στους πληγέντες 200 δολάρια για κάθε άσο που θα πετυχαίνω σε κάθε αγώνα που θα παίζω αυτό το καλοκαίρι». Το ίδιο θα πράξουν και οι τενίστες Αλεξ Ντε Μινόρ, Τζον Μίλμαν, Σαμάνθα Στόσουρ.

Τουρνουά επίδειξης διοργανώνει η ομοσπονδία τένις της Αυστραλίας (15/1, «Rod Laver Arena») με σκοπό την οικονομική ενίσχυση των πυρόπληκτων από τις φωτιές. Στο θα αγωνιστεί και ο Ελληνας σούπερ σταρ, , όπως και οι Νικ Κύργιος, Ρότζερ Φέντερερ, Ράφα Ναδάλ, Ναόμι Οσάκα και Καρολίν Βοζνιάκι.

Δεν είναι, όμως, μόνο οι αστέρες του τένις που σπεύδουν να βοηθήσουν την Αυστραλία. Οι εννέα Αυστραλοί παίκτες του ΝΒΑ ένωσαν τις δυνάμεις τους και συγκέντρωσαν χρήματα για τις ανυπολόγιστες καταστροφές, τους πυροσβέστες και τις οικογένειες των θυμάτων. Ο σούπερ σταρ των Σίξερς, Μπεν Σίμονς, έκανε έκκληση για μέσω του Twitter και εν συνεχεία, οι συμπατριώτες του εξασφάλισαν 672.000 ευρώ. Στην Ευρωλίγκα, ο Αυστραλός παίκτης της Ζαλγκίρις, Τζοκ Λαντέιλ και ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, Κρις Σίνγκλετον ανακοίνωσαν ότι θα δώσουν 100 δολάρια για κάθε τρίποντο ή κάρφωμα που θα πετύχουν στον επόμενο αγώνα της ομάδας τους.  Στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Ωκεανίας, ο 18χρονος σταρ των Χοκς, Λαμέλο Μπολ, προέβη σε μία αξιέπαινη κίνηση, δωρίζοντας τον επόμενο μηνιαίο μισθό του στους πληγέντες των πυρκαγιών. Ο Αμερικανός αθλητής αναμένεται να επιλεγεί στις πρώτες τρεις θέσεις του ντραφτ (επιλογή νέων παικτών από ομάδες του ΝΒΑ) και κατά πολλούς θεωρείται ο επόμενος σπουδαίος γκαρντ του ΝΒΑ. «Είναι πολύ στενάχωρο αυτό που συμβαίνει στη Νότια Ακτή της Αυστραλίας», τόνισε ο ίδιος. «Πολλοί άνθρωποι έχασαν τα σπίτια τους. Οι γονείς μου με δίδαξαν να βοηθάω όπου μπορώ, και αυτός είναι ο τρόπος ο οποίος μπορώ να βοηθήσω», πρόσθεσε. Eπίσης, ο της Φόρμουλα 1, Λιούις Χάμιλτον, προέβη σε δωρεά 500.000 δολαρίων, ενώ ο Aυστραλός τερματοφύλακας της Μπράιτον, Μάθιου Ράιαν, θα δώσει 500 λίρες για κάθε επέμβασή του στο σημερινό ματς με την Εβερτον.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση