Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Στο πλευρό της Αλβανίας η Ελλάδα μετά τον καταστροφικό σεισμό
Στο πλευρό της Αλβανίας η Ελλάδα μετά τον καταστροφικό σεισμό

Στο πλευρό της Αλβανίας η Ελλάδα μετά τον καταστροφικό σεισμό

Στ Τίρνα εκτάκτως ο Ν. Δένδιας

Όσο περνούν οι ώρες γίνονται πλέον φανερές οι καταστροφικές διαστάσεις του σεισμού των 6,4 Ρίχτερ  που έπληξε σήμερα λίγο πριν από τις 4 τα ξημερώματα (τοπική ώρα· 05:00 ώρα ς) την Αλβανία, με επίκεντρο περιοχή ανάμεσα στα Τίρανα και την παραλιακή πόλη του Δυρραχίου.

Πληροφορίες κάνουν πλέον λόγο για έξι νεκρούς, ενώ αυξάνεται ο αριθμός των τραυματιών που διακομίζονται σε νοσοκομεία.

Επίσης, οι πληροφορίες μιλούν για εγκλωβισμένους στα ερείπια των κτιρίων που καταστράφηκαν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Αλβανό ομόλογό του Έντι Ράμα, για να του εκφράσει την συάστασή του μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε τη γειτονική χώρα. Παράλληλα, έδωσε εντολή να αναχωρήσει άμεσα για την Αλβανία κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, προκειμένου να βοηθήσει στις έρευνες διάσωσης.

Στα Τίρανα θα μεταβεί εκτάκτως ο Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στα σήμερα, όπως ενημέρωσε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter. Νωρίτερα σήμερα, ο Εξωτερικών είχε εκφράσει «τη συάσταση της ς στο λαό και την κυβέρνηση της Αλβανίας, για τις συνέπειες του σεισμού που έπληξε τη γειτονική μας χώρα».

Στην Αλβανία μεταβαίνει το απόγευμα ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, μαζί με τους καθηγητές Σπύρο Μαυρούλη και Παναγιώτη Καρύδη.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Λέκκας τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τον ελλαδικό χώρο από τον σεισμό στη γειτονική χώρα, ενώ απέδωσε τις εκτεταμένες καταστροφές από τον σεισμό 6,4 βαθμών στην παλαιότητα των οικημάτων της περιοχής, αλλά και την ώρα της εκδήλωσης του.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση