Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Στο πλευρό των κατοίκων της Αγ. Παρασκευής ο δήμος Βόλου για την Πράξη Εφαρμογής
Στο πλευρό των κατοίκων της Αγ. Παρασκευής ο δήμος Βόλου για την Πράξη Εφαρμογής

Στο πλευρό των κατοίκων της Αγ. Παρασκευής ο δήμος Βόλου για την Πράξη Εφαρμογής

Δέσμευση προς τους κτοίκους της Αγίς Παρασκευής ότι θα επιδιώξει να τροποποιηθούν κάποιες ανισότητες που τους αδικούν κατάφωρα από την εφαρμογής έδωσε ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος στη σημερινή της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Στο περιθώριο της συσκευής ο κ. Μπέος είπε στους κατοίκους πως θα κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν και ότι θα μεριμνήσει ώστε να δοθεί παράταση για να μην εφαρμοστεί η πράξη εφαρμογής.

Να σημειωθεί ωστόσο ότι για το θέμα αρμόδια είναι η Θεσσαλίας, ενώ η ΕΠΖ και το Δημοτικό Συμβούλιο έχουν γνωμοδοτικό χαρακτήρα.

Ο μηχανικός Ι. Ταμίας που ασχολήθηκε με το θέμα εξήγησε πως η μελέτη ξεκίνησε από το 2000 , η κτηματογράφηση έγινε αμέσως και υποβλήθηκαν στο ΥΠΕΧΩΔΕ και πρόσθεσε πως πολλές από τις ενστάσεις έπρεπε να εγκριθούν πριν από το σχέδιο πόλης.

Ο ίδιος τόνισε πως το σχέδιο πόλης είναι δεδομένο και θα πρέπει να υλοποιηθεί και εξήγησε ότι κατατέθηκαν 200 προτάσεις τροποποίησης κι έγιναν δεκτές περίπου οι μισές από το ΥΠΕΚΑ μετά από 3,5 χρόνια.

Η μελέτη ανασυντάχθηκε κι ολοκληρώθηκε το 2011 και το 2012 υποβλήθηκαν ενστάσεις τις οποίες κρίνει η (κρίνει περιττή τη διαδικασία των ενστάσεων), αφού περάσει πρώτα από το ΔΣ Βόλου.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος Εξωραϊστικού Συλλόγου Αντ. Κούτσουρος επισημαίνοντας ότι το Π.Δ. καταστρέφει τη συνοικία και την τσιμεντοποιεί, καθώς και το πράσινο, προβλέπει την 17 μ δρόμων και κατήγγειλε το ΥΠΕΚΑ λέγοντας ότι ενώ αρχικά δέχθηκε να εντάξει την τροπολογία τελικά δεν το έκανε.

«Αν κυρωθεί η πράξη εφαρμογής και δεν τροποποιηθεί , κάποιοι άνθρωποι καταστρέφονται. Είναι τεράστια τα ποσά που καταλογίζονται στους κατοίκους, οι οποίοι δεν επέλεξαν αυτό το σχέδιο. Είδαμε τον δήμαρχο , ο οποίος μας είπε να περιμένουμε ένα διάστημα για να τροποποιηθούν κάποιες ανισότητες που αδικούν κατάφωρα τους κατοίκους» και πρόσθεσε: «Ο Δήμος μπορεί να εισηγηθεί ότι εντοπίζονται αδικίες. Κόβονται τα σπίτια στη μέση, είναι υψηλή η αντικειμενική αξία που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα , ενώ υπάρχει καλλιεργήσιμη γη και τίθεται θέμα αντισυνταγματικότητας του Π.Δ.»

Απαντώντας ο κ. Ταμίας διευκρίνισε ότι ο νέος κεντρικός δρόμος θα είναι 12 μ με 3 μ πεζοδρόμια και ότι το πρόβλημα στην Αγία Παρασκευή, είναι η μεγάλη εισφορά σε χρήμα, προσθέτοντας πως ο Δήμος μπορεί να κάνει μόνο μικρές τροποποιήσεις- παρεμβάσεις.

Ο δήμαρχος Βόλου που βρέθηκε στην αίθουσα είπε ότι το αίτημα των κατοίκων γίνεται δεκτό και επιτέθηκε φραστικά στο σύμβουλο Κ. Γαργάλα λέγοντας «40χρόνια κάνετε διαβούλευση, εσύ δεν αποφασίζεις, γελάει ο κόσμος μαζί σας».

Ένας άλλος κάτοικος της Αγίας Παρασκευής, ο Νικ. Τσαμαντάνης είπε πως με την Εφαρμογής οι ρυμοτομικές γραμμές διέρχονται πάνω από τα σπίτια.

Τέλος ο Κ. Γαργάλας πρότεινε ο δήμος να κάνει παρέμβαση για αλλαγή το νόμου 4315/14 και στο πλαίσιο αλλαγής των αντικειμενικών αξιών να κάνε προτάσεις για τη συγκεκριμένη περιοχή ( σήμερα οι τιμές κυμαίνονται από150 έως 170 ευρώ /τμ.) και ότι δεν έπρεπε να τεθεί τώρα το θέμα στη αλλά αφού προηγουμένως ο Δήμος αναλάμε κάποιες πρωτοβουλίες για το θέμα.

epz1 (1)

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση