Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Στο Π.Θ. η πρώην Βαμβακουργία
Στο Π.Θ. η πρώην Βαμβακουργία

Στο Π.Θ. η πρώην Βαμβακουργία

Εγκρίθηκε σήμερα από τη Διυπουργική Επιτροπή η αξιοποίηση, μέσω ΣΔΙΤ, του ακινήτου της «Βαμβακουργίας Α.Ε.», συνολικής έκτασης 87 στρεμμάτων στη Βόλου, καθώς και έκταση 26 στρεμμάτων παρακείμενη στο υπάρχον πανεπιστημιακό campus του ιδρύματος στη Λαμία του Θεσσαλίας .

Τα συγκροτήματα θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις, σχολές μας του ΟΑΕΔ, σχολή ΑΜΕΑ, ερευνητικά εργαστήρια, φοιτητικές εστίες, φοιτητική λέσχη, πολυχώρο πολιτισμού, αθλητικές εγκαταστάσεις, αστικές λειτουργίες (υπηρεσίες, καταστήματα), κοινόχρηστους χώρους και χώρους πρασίνου.

Ο σχεδιασμός αφορά “ανοικτά” στην πόλη πανεπιστημιακά συγκροτήματα που θα είναι χώροι ώσμωσης και δημιουργίας και θα συμβάλουν στην επίτευξη τριών διακριτών στόχων: στην ανάπτυξη των κτιριακών υποδομών του Θεσσαλίας, στην άσκηση κοινωνικής ς υπέρ των οικονομικά αδύναμων φοιτητών, στην ενίσχυση των χαρακτηριστικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που προωθούν τη , την καινοτομία, την εξωστρέφεια και την σύνδεση του με την και, τέλος, στην αναζωογόνηση περιοχών εντός του αστικού ιστού.

Η συνολική κεφαλαιακή δαπάνη του έργου των δύο συγκροτημάτων στο Βόλο και στη Λαμία ανέρχεται σε 64,3 εκατομμύρια και περιλαμβάνει το κόστος κατασκευής και εξοπλισμού των επιμέρους έργων.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλία  Ζήσης Μαμούρης σημείωσε:«Πρόκειται για ένα έργο μεγάλης και σημαντικής αξίας για τις  δύο πόλεις, του Βόλου και της Λαμίας  και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Είναι ένα μεγάλο αναπτυξιακό βήμα. Θα βοηθήσει πάρα πολύ την κοινωνική πολιτική του Πανεπιστημίου καθώς επίσης και την εξωστρέφεια και την διεθνοποίηση του Ιδρύματος καθώς αποκτά τις αναγκαίες υποδομές για να υποδεχτούμε τους ξένους φοιτητές και τους ξένους συναδέλφους μας, οι οποίοι θέλουν να συμβάλλουν στη συνέχεια του Πανεπιστημίου μας».

Στη της Διυπουργικής Επιτροπής, υπό την προεδρία του υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων,  Άδωνι Γεωργιάδη, μετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Παιδείας & Θρησκευμάτων,  Νίκη Κεραμέως, Περιβάλλοντος & Ενέργειας,  Κωστής Χατζηδάκης,  Υποδομών & Μεταφορών,  , ο υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων,  Βασίλης Διγαλάκης και ο γενικός γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων & ΣΔΙΤ,   Νίκος Μαντζούφας.

Μετείχαν επίσης ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Ζήσης Μαμούρης και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου – υπεύθυνος για το έργο των φοιτητικών εστιών  Γιώργος Πετράκος.

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση