Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Στο νερό ξαναπέφτει μετά από συντήρηση η Αργώ
Στο νερό ξαναπέφτει μετά από συντήρηση η Αργώ

Στο νερό ξαναπέφτει μετά από συντήρηση η Αργώ

Στο νερό θα ξαναπέσει η Αργώ κατά την τελετή έναρξης του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μπάσκετ Εφήβων και θα παραμείνει στο Λιμάνι για να το βλέπουν οι επισκέπτες. Αυτό ανέφερε ο δήμαρχος Αχ. Μπέος στη του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ τόνισε ότι το σκάφος βρίσκεται σε οικτρή κατάσταση λόγω της ελλιπούς συντήρησής του.

Ο δήμαρχος είπε ότι η Αργώ συντηρείται, στο πλαίσιο διοργάνωσης του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος εφήβων, και της τελετής έναρξης που θα διοργανώσει ο Δήμος.

Ωστόσο, όπως εξήγησε, μετά από έρευνα που έγινε, προέκυψε ότι «έχει ένα υπέρογκο κόστος, λόγω της ελλιπούς συντήρησης, είναι σε οικτρή κατάσταση, ενώ στον χώρο φύλαξης του ΟΛΒ το μισό μέρος του καραβιού ήταν έξω και έχει ταλαιπωρηθεί από τις καιρικές συνθήκες. Ο μουσαμάς που έπρεπε να το καλύπτει έχει κλαπεί εδώ και δύο χρόνια. Με τη συντήρηση που έγινε και με τα που θα πάρουμε ίσως το σώσουμε».

Όσον αφορά το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ που ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα, ο δήμαρχος έκανε λόγω για μια σημαντική διοργάνωση κι όπως ανέφερε «Η πόλη μας θα αντεπεξέλθει στις απ του μεγάλου τουρνουά.

Έχει ένα κόστος αυτή η διοργάνωση που έχει να κάνει με τη συντήρηση των γηπέδων και μπορεί να φτάσει και τις .000 , αλλά βάλαμε προτεραιότητα τον τουρισμό και την πόλη» προσθέτοντας ότι αυτές τις 14 ημ. στα ξενοδοχεία της πόλης, υπάρχει μεγάλη προσέλευση κόσμου.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργ. , χαρακτήρισε με τη σειρά του θετική τη διοργάνωση αυτή για την πόλη, ενώ για την Αργώ, πρότεινε να μην ξαναμπεί στο νερό, γιατί δεν αντέχει. Μάλιστα τόνισε την ανάγκη, να ωριμάσουν οι συνθήκες για να αποτελέσει μουσειακό έκθεμα κοντά στο παραθαλάσσιο μέτωπο και πρότεινε να ζητηθεί από το Δήμο Χανίων να μεταφέρει στο Δήμο την εμπειρία που έχει από την συντήρηση και φύλαξη μινωικής τριήρης.
Η επικεφαλής της α' ελάσσονος μειοψηφίας Νατάσσα Οικονόμου, ευχήθηκε κι εκείνη η αθλητική διοργάνωση να έχει , ενώ για την Αργώ, τόνισε ότι θα πρέπει ειδικοί να ενημερώσουν τι απαιτείται να γίνει και παράλληλα να προχωρήσουν οι εργασίες για το Μουσείο της Αργούς.

Με τη σειρά του ο επικεφαλής της β' ελάσσονος μειοψηφίας Μιχ. Μιτζικός χαρακτήρισε θετικές τις ενέργειες που γίνονται από το Δήμο για την Αργώ, ενώ ο επικεφαλής της Απ. Νάνος, συντάχθηκε με την άποψη του κ. Πατσιαντά να μην ξαναπέσει στο νερό η Αργώ, αλλά να παραμείνει ως μουσειακό έκθεμα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση