Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » «Στο κόκκινο» η προκλητικότητα της Άγκυρας μετά τη ρίψη στεφάνου στα Ίμια
«Στο κόκκινο» η προκλητικότητα της Άγκυρας μετά τη ρίψη στεφάνου στα Ίμια

«Στο κόκκινο» η προκλητικότητα της Άγκυρας μετά τη ρίψη στεφάνου στα Ίμια

Μαζικές υπερπτήσεις και παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου

Δεν έχουν τέλος οι προκλητικές ενέργειες από την πλευρά της Αγκυρας, η οποία απάντησε σήμερα με άζ υπερπτήσεων στα και παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, στη ρίψη στεφάνου από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Πάνο Καμμένο, στον τόπο όπου πριν από 21 χρόνια κατέπεσε το ελικόπτερο του Πολεμικού αυτικού με επιβαίνοντες τους τρεις Ελληνες αξιωματικούς, Παναγιώτη Βλαχάκο, Χριστόδουλο Καραθανάση και Έκτορα Γιαλοψό.

Οι τουρκικές υπερπτήσεις έφτασαν συνολικά τις δώδεκα από το πρωί ενώ καταγράφηκαν και 140 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου, με αερο της Πολεμικής Αεροπορίας να προχωρούν στις αναχαιτίσεις αυτών.

Ειδικότερα, τουρκικό μαχητικό πραγματοποίησε τέσσερις υπερπτήσεις στα Ιμια στις 07:43, στις 07:57 και στις 08:25 σε ύψος 25.000, 24.000 και 17.000 ποδών αντίστοιχα και ακολούθησε υπερ πάνω από την Καλόλιμνο στις 08:41 σε ύψος 24.000 ποδών. Το ίδιο χρονικό διάστημα (από τις 07:59 έως τις 08:28) δεύτερο τουρκικό F-16 προχωρούσε σε τέσσερις υπερπτήσεις στην ίδια περιοχή. Οι τρεις εξ αυτών καταγράφηκαν στα Ιμια και η τέταρτη στην Καλόλιμνο. Επίσης, δύο αερο προχώρησαν περίπου μισή ώρα μετά σε νέες υπερπτήσεις σε ύψος 23.000 ποδών στα Ιμια.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας πέταξε πάνω από τη βραχονησίδα στις 08:15 με στρατιωτικό ελικόπτερο, συνοδεία του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας ατέραρχου Χριστοδούλου.

 Τις τελευταίες ημέρες υπήρχε μια συζήτηση στο εσωτερικό της ς σχετικά με το εάν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, θα έπρεπε να προβεί σε αυτή την κίνηση, έπειτα από τις προκλητικές ενέργειες στις οποίες προχώρησε η Αγκυρα, όταν πυραυλάκατος με επιβαίνοντα τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ της γειτονικής χώρας, Χουλουσί Ακάρ, περιέπλευσε τα .

Την τουρκική πυραυλάκατο συνόδευαν φουσκωτά ταχύπλοα τύπου «ΣΑΜΠ», με ς κομάντος, τα οποια επίσης πραγματοποίησαν την ίδια κυκλική κίνηση γύρω από το νησί.

 

πηγή:kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση