Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Στο κλειστό γυμναστήριο Γαλατσίου 1.000 μετανάστες από την πλ. Βικτωρίας
Στο κλειστό γυμναστήριο Γαλατσίου 1.000 μετανάστες από την πλ. Βικτωρίας

Στο κλειστό γυμναστήριο Γαλατσίου 1.000 μετανάστες από την πλ. Βικτωρίας

Περίπου χίλιοι μετνάστες ναμένεται να μεταφερθούν σήμερα στο κλειστό γυμναστήριο Γαλατσίου, επιβεβαίωσε πριν από λίγο ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ που βρέθηκε στην πλατεία Βικτωρίας, η οποία χθες τα ξημερώματα μετατράπηκε σε πεδίο μάχης.

Ένας καβγάς που ξεκίνησε ανάμεσα σε μετανάστες και , σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, εξελίχθηκε σε μάχη ανάμεσα σε ομάδες μεταναστών, ένας εκ των οποίων τραυματίστηκε στο κεφάλι. Τα πνεύματα ηρέμησαν με την παρέμβαση των πλέον ψύχραιμων, ωστόσο κάτοικοι καταγγέλλουν ότι η αστυνομία, που έφτασε ένα τέταρτο αργότερα, «παρέμεινε αποστασιοποιημένη».

Ο κ συνέστησε στους κατοίκους να κάνουν υπομονή και στους συνερ του επιμονή για να φύγουν οι μετανάστες από την πλατεία Βικτωρίας.

Σήμερα, πάντως, στις 12 το μεσημέρι, «ομάδα κατοίκων» της περιοχής έχει ειδοποιήσει τους καταστηματάρχες στην πλατεία να κλείσουν συμβολικά τα μαγαζιά τους ως έκφραση διαμαρτυρίας. Κάτοικοι της πλατείας ανέφεραν στην «Κ» ότι ανάμεσα στην ομάδα των διοργανωτών έχουν εμφανιστεί ακραία στοιχεία που είχαν πρωταγωνιστήσει στα γεγονότα του Αγίου Παντελεήμονα.

Ο δήμαρχος Γιώργος , μιλώντας για τα και την κατάσταση στην πλατεία Βικτωρίας, επανέλαβε ότι η αδράνεια δίνει δύναμη στη Χρυσή Αυγή. Η αστυνομία απουσιάζει συστηματικά. Δεν είναι θέμα αμέλειας. Είναι θέμα συστηματικής απουσίας με σκοπό να μην εμπλακούν», τόνισε μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Ο κ. μιλώντας χθες στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι η πρόταση του Δήμου Αθηναίων είναι να παραχωρηθεί ένας ακόμα χώρος για τη φιλοξενία των προσφύγων από την πλευρά του δήμου, υπό τον όρο να αδειάσει –και να παραμείνει – η πλατεία Βικτωρίας.

Προσέθεσε, μάλιστα, ότι ο δήμος μπορεί να στήσει σκηνές και κάποιες υποδομές σε εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα εφόσον η κυβέρνηση αποφασίσει να τα διαθέσει.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση