Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Στο κέντρο του Βόλου παραμένουν οι οίκοι ανοχής
Στο κέντρο του Βόλου παραμένουν οι  οίκοι ανοχής

Στο κέντρο του Βόλου παραμένουν οι οίκοι ανοχής

Στο του Βόλου παραμένουν οι εννέα και ο ένας στα , σύμφωνα με σημερινή απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, με την οποία τροποποίησε την κανονιστική της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής ( όριζε την αποκέντρωσή τους σε διάφορες δημοτικές ενότητες).

Το θέμα συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης και αφορούσε στην τροποποίηση της κανονιστικής για την ανακατανομή αδειών εγκατάστασης και χρήσης αδειών οίκων εκδιδομένων γυναικών, ενώ η πρόταση της Τοπικής Κοινότητας Βόλου ανέφερε για εννέα άδειες στο του Βόλου και μία στην Αρτέμιδα, χωρίς υποχρέωση απομάκρυνσης από το των οίκων ανοχής.

Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Κ. Γαργάλας ζήτησε να μη συζητηθεί το θέμα για τυπικούς λόγους, διότι δεν συνοδευόταν από αποφάσεις των Δημοτικών Ενοτήτων και δεν πέρασε από την Επιτροπή Διαβούλευσης, ενώ πρόσθεσε πως η παράταξη ήταν κάθετα αντίθετη και στην κανονιστική της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής γιατί και οι εργαζόμενοι στους οίκους ανοχής έχουν δικαιώματα και έκαναν αγώνα, προσφεύγοντας στο ΣτΕ, για να μην εφαρμοστεί η κανονιστική του Δήμου.

Στη συνέχεια ο ίδιος και ο σύμβουλος Μ. Δραμητινός αποχώρησαν.

Ο Τεχνικών Υπηρεσιών Θαν. Σταυρίδης έκανε λόγο για ένα ευαίσθητο θέμα, σημειώνοντας πως αφορά κυρίως τη νεολαία και τόνισε ότι δεν χρειάζεται διαβούλευση, αλλά «να περάσει με σβηστή μηχανή».

Ο ίδιος είπε ακόμη ότι ούτε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή είχε κάνει διαβούλευση και ορθώς έπραξε και πρόσθεσε ότι στη των οίκων ανοχής σε ένα σημείο συνεπικουρεί και η Διεύθυνση Αστυνομίας , για να ελέγχει την κατάσταση, ενώ τόνισε ότι στο Άμστερνταμ, που είναι το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης, υπάρχει σεβασμός στους οίκους ανοχής.

Ο σύμβουλος της ’ ελάσσονος μειοψηφίας Ν. Στόικος, έκανε λόγο για υποβαθμισμένη περιοχή στην οποία βρίσκονται οι , τόνισε ότι είναι σεβαστά τα δικαιώματα των γυναικών που εργάζονται, αλλά ανέφερε ότι υπάρχει μια πόλη 150.000 κατοίκων, που ζητά το να αποκτήσει ταυτότητα.

Τέλος, ο επικεφαλής της β’ ελάσσονος μειοψηφίας Μιχ. , αφού εξέφρασε απορία για την αποχώρηση της μείζονος μειοψηφίας, τόνισε ότι στόχος πρέπει να είναι η αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου του Βόλου, τονίζοντας ότι η επαναφορά στην πρότερη κατάσταση δεν θα βοηθήσει, αλλά θα καταδικάσει την όποια προσπάθεια και απευθυνόμενος στον κ. Σταυρίδη του είπε: «από Μονακό θα κάνετε το Βόλο Άμστερνταμ;»

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Aνοίγει τις πύλες του την Κυριακή ο ναός Αγίου Νικολάου Παλιουρίου Βόλου - https://t.co/qV3ia6Hdig… -

  • Όχημα με ηλικιωμένο οδηγό προσέκρουσε σε σταθμευμένα οχήματα #τροχαίοατύχημα - https://t.co/R6TYgPsPIT -

  • #φωτιά σε διαμέρισμα στον οικισμό Ξηροκάμπου #φωτιά - https://t.co/H1jdxlQ7PJ -

"Αλιεύοντας" την είδηση