Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Στο εδώλιο του ΜΟΔ θα καθίσει η 45χρονη που έστειλε πυροκροτητές σε δύο γυναίκες
Στο εδώλιο του ΜΟΔ θα καθίσει η 45χρονη που έστειλε πυροκροτητές σε δύο γυναίκες

Στο εδώλιο του ΜΟΔ θα καθίσει η 45χρονη που έστειλε πυροκροτητές σε δύο γυναίκες

Στο κροτήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου θα οδηγηθεί τελικά η υπόθεση της 45χρονης Βολιώτισσας που διαμένει στην Αθήνα και κατηγορούνταν, μαζί με άγνωστο μέχρι στιγμής άνδρα, για προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών από κοινού σε βαθμό κακουργήματος, και για εκβίασης από κοινού και κατ΄εξακολούθηση σε βαθμό πλημμελήματος.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες στα τέλη του περασμένου μήνα εκδόθηκε από το δικαστικό συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου το βούλευμα για την παραπομπή της σε δίκη, ενώ για την ημερομηνία που θα δικαστεί θα αποφασίσει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας.

Για την υπόθεση η Εισαγγελία του Βόλου είχε διατάξει την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας η οποία ολοκληρώθηκε αρχές του έτους και στη συνέχεια ασκήθηκαν οι παραπάνω δύο διώξεις κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Πηγές αναφέρουν πως η γυναίκα στην της είχε αρνηθεί τις αποδιδόμενες κατηγορίες, πως εκβίαζε την συνομήλικη κουμπάρα της, με απειλητικά τηλεφωνήματα και SMS για χρήματα που έδωσε το 2003 για που τελικά δεν έγινε, και κυρίως πως της απέστειλε φακέλους που περιείχαν ηλεκτρικούς πυροκροτητές, τόσο στο κατάστημα που διατηρεί η κουμπάρα της στο Βόλο, όσο και στο γραφείο της δικηγόρου της.

Η 45χρονη ανέφερε πως είχε οικονομικές διαφορές με το ζευγάρι, υποστηρίζοντας πως την χρωστούσαν ποσό της τάξης των 15.000€, ενώ παράλληλα δήλωσε άγνοια για το ποιος απέστειλε τους πυροκροτητές στο κατάστημα της κουμπάρας της, και στο γραφείο της δικηγόρου της τελευταίας.

Τον Ιανουάριο του , υπεβλήθη καταγγελία στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, ότι η 45χρονη φερόμενη ως δράστιδα, αξίωνε από την κουμπάρα της, ποσό 15.000 €, που φέρεται να είχε δώσει το 2003 στον πολιτικό μηχανικό σύζυγό της, για που δεν έγινε.

Η 45χρονη, από το περασμένο καλοκαίρι, άρχισε να ζητάει πίσω επιτακτικά τα χρήματά της και, αφού είδε ότι η άλλη γυναίκα δεν ανέδιδε στον εκβιασμό, από τις αρχές Ιανουαρίου άρχισε να κάνει απειλητικά τηλεφωνήματα και να στέλνει μηνύματα στη καταστηματάρχη, ενώ στη συνέχεια φέρεται να χρησιμοποίησε και έναν άγνωστο άνδρα, για να την απειλεί.

Τελικά αφού δεν βγήκε ξανά, το πρωί του Σαββάτου 27 Ιανουαρίου η 45χρονη Βολιώτισσα καταστηματάρχης βρήκε σε κίτρινο φάκελο, έξω από το κατάστημά της έναν ηλεκτρικό πυροκροτητή, ενώ το ίδιο αντικείμενο βρέθηκε και στη θυρίδα της δικηγόρου της το πρωί της Δευτέρας 29 Ιανουαρίου.

Ο ηλεκτρικός πυροκροτητής αποτελούνταν από κυλινδρικό κέλυφος αλουμινίου που περιείχε την εκρηκτική ύλη, το στοιχείο επιβράδυνσης και την κεφαλή έναυσης. Δύο μονωμένοι αγωγοί (καλώδια) μεταφέρουν την απαιτούμενη ηλεκτρική ενέργεια για την έναυση του πυροκροτητή. Η εκρηκτική ύλη αποτελείται από την κύρια και την πρωτογενή.

Το στοιχείο επιβράδυνσης περιέχει πυροτεχνική χημική ουσία η οποία καίγεται σε προκαθορισμένο χρόνο. Ο μεταλλικός σωλήνας από την μία πλευρά είναι κλειστός ενώ από την άλλη, όπου βρίσκεται η κεφαλή έναυσης, υπάρχει πώμα από PVC (πολυβινιλοχλωρίδιο), ενώ οι αγωγοί ρεύματος ήταν κατασκευασμένοι από χαλκό ή χάλυβα και καλύπτονταν εξωτερικά από πλαστικό μονωτικό υλικό.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της Αστυνομίας, οι πυροκροτητές είναι επικίνδυνοι και μπορούν να προκαλέσουν μικρής ισχύος έκρηξη, τραυματίζοντας, ακόμη και προκαλώντας θανάσιμο τραυματισμό.

Η καταστηματάρχης έκανε καταγγελία στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, που μετά από έρευνα εντόπισε την 45χρονη Αθηναία, η οποία συνελήφθη με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής πέρυσι.

Στις 30 Ιανουαρίου 2018 η γυναίκα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και τον ανακριτή, με τις κατηγορίες της εκβίασης και της παράβασης του νόμου περί εκρηκτικών υλών και αφού απολογήθηκε, είχε αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους απαγόρευσης της εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης μια φορά τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής της, μέχρι να γίνει η δίκη της.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση