Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Στο Δημαρχείο και όχι στο κέντρο του Βόλου ο Κυρ. Μητσοτάκης
Στο Δημαρχείο και όχι στο κέντρο του Βόλου  ο Κυρ. Μητσοτάκης

Στο Δημαρχείο και όχι στο κέντρο του Βόλου ο Κυρ. Μητσοτάκης

Μάταια αποδείχθηκε ότι οι φορείς της αγοράς, πολίτες και δημοσιογράφοι περίμεναν από τη 1.00 το μεσημέρι την άφιξη του πρωθυπουργού στη συμβολή των οδών Κ., Καρτάλη-Ερμού, στο Βόλο, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.

Μετά από δύο περίπου ώρες κατευθύνθηκαν προς την οδό Κονταράτου, αναμένοντας εκεί τον Κυρ. Μητσοτάκη, αλλά και πάλι δεν φάνηκε .

Αντιθέτως στο σημείο βρέθηκαν υγειονομικοί απεργοί πείνας που έχασαν τη δουλειά τους επειδή δεν δέχθηκαν να εμβολιαστούν και φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης.

Στη συνέχεια οι διαδηλωτές απομακρύνθηκαν από μια διμοιρία της ΟΠΚΕ και στάθηκαν στο προαύλιο του Αγίου Νικολάου επί της οδού Γκλαβάνη όπου κι εκεί συνέχισαν τα συνθήματα , ενώ εμφανίστηκαν και μέλη της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας με πανώ κατά της λειτουργία μονάδας LΝG  στο λιμάνι του Βόλου.

Η αστυνομία προχώρησε σε 13 προσαγωγές.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τις αντιδράσεις και δεν εμφανίστηκε εκείνη την ώρα στο σημείο, αλλά κατευθύνθηκε στο Δημαρχείο της πόλης που συμμετείχε σε σύσκεψη παρουσία των δημάρχων της Μαγνησίας και του περιφερειάρχη Θεσσαλίας.

Σε ανακοίνωσή τους οι «Ενεργοί Πολίτες» μιλούν για «έλλειψη δημοκρατίας» και «βία». Χαρακτηριστικά αναφέρουν:«πριν η σημερινή κυβέρνηση εκλεγεί και όντας στη θέση του αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Μητσοτάκης είχε συναντηθεί με πολίτες του Βόλου και είχε υποσχεθεί μία σειρά μέτρων για την προστασία των πολιτών από τις επιπτώσεις της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ.

Σήμερα (σ.σ. χθες) στον Βόλο ο ίδιος άνθρωπος αρνήθηκε να συναντηθεί με τους πολίτες για να συζητήσουν για τους κινδύ που αντιμετωπίζουν οι Βολιώτες και οι Βολιώτισσες από την καύση σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ, ενώ παράλληλα αστυνομικοί προσήγαγαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας δύο μέλη των Ενεργών Πολιτών που άνοιξαν μπροστά του ένα πανό που έγραφε «Ο Βόλος Καίγεται. STOP RDF, SRF, LNG»».

Στην ίδια ανακοίνωση οι «Ενεργοί Πολίτες» καταφέρονται και εναντίον του δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, ο οποίος «αφού πήρε το πρωθυπουργικό χρίσμα για τις επόμενες εκλογές, πασχίζει με τις συναντήσεις του με τον υπουργό Εσωτερικών να εξασφαλίσει τα 42 εκατομμύρια του ελληνικού λαού για να δοθούν σε ένα εργοστάσιο SRF στον , που θα πακετάρει τα σκουπίδια μας και θα τα στέλνει στην ΑΓΕΤ εξυπηρετώντας την τσιμεντοβιομηχανία και όχι τους πολίτες».

Τέλος, καλούν τους Βολιώτες να συμμετέχουν στην σημερινή πορεία διαμαρτυρίας, στις 12.00 το μεσημέρι, στην πλατεία Ελευθερίας.

 

ΤΟ SUPPORT EARTH ΈΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟΥΣ ΒΟΛΙΩΤΕΣ

Η Επιτροπή στηρίζει, συμμετέχει και καλεί τους πολίτες του Βόλου αυτό το Σάββατο 21 Μαΐου στις 12:00 στην Πλατεία Ελευθερίας προκειμένου να διεκδικήσουμε τη ζωή και το περιβάλλον που πραγματικά μας αξίζει. Ευχαριστεί συναγωνιστικά το Support Earth που οργάνωσε ένα ανοιξιάτικο διήμερο γιορτής και αντίστασης στον Βόλο για να στηρίξει τους αγώνες των τοπικών κινημάτων για ένα υγιές περιβάλλον με καθαρό αέρα και νερό.

Να είσαι παρών και παρούσα το διήμερο 21 και 22 Μαΐου 2022.

ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ

Ανοιξιάτικο διήμερο γιορτής και αντίστασης στον Βόλο 21-22 Μαΐου 2022

Ο Βόλος, η πόλη κάτω από το Πήλιο με την πανάρχαια και πλούσια ιστορία, με το Πανεπιστήμιο, τη θάλασσα, τα καΐκια και τα τσιπουράδικα, μετατρέπεται σταδιακά, παράνομα και όσο μπορούν αθόρυβα σε βιομηχανική περιοχή, ενώ ο δήμαρχός της θαμπώνει τα μάτια των πολιτών της με λαμπάκια και φανφάρες, δημιουργώντας μια ψευδαίσθηση ευημερίας.

Η τσιμεντοβιομηχανία της καίει σκουπίδια για την «παραγωγή ενέργειας», διαδικασία κατά την οποία παράγονται τοξικοί ρύποι, όπως διοξίνες και φουράνια, βαρέα μέταλλα και μικροσωματίδια, τα οποία θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία, ρυπαίνουν τον υδροφόρο ορίζοντα και τη γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή της περιοχής.

Ο Βόλος όμως ήταν μόνο η αρχή. Σύμφωνα με το νέο εθνικό σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων, η καύση θα καθιερωθεί σε όλη τη χώρα. Πλήθος ερευνών καταγράφουν αυξημένη εμφάνιση νευρολογικών, καρδιαγγειακών και αναπνευστικών παθήσεων καθώς και νεοπλασματικών νόσων, για τους πληθυσμούς που κατοικούν κοντά σε περιοχές όπου γίνεται αποτέφρωση απορριμμάτων.

Οι Σταγιάτες, έπειτα από 350 χρόνια, εξαιτίας επιχειρηματικών συμφερόντων, δεν έχουν πρόσβαση στο καθαρό νερό της Κρύας Βρύσης, η οποία είναι συνυφασμένη με την κοινωνική ζωή και την ταυτότητα του χωριού.

Οι κάτοικοι της περιοχής δημιούργησαν ισχυρά κινήματα, τα οποία έγιναν φορείς ενημέρωσης και αντιστάθηκαν στην περιβαλλοντική βαρβαρότητα που τους επιβλήθηκε και συνεχίζει να απειλεί τη ζωή τους.

Η απάντηση του κράτους ήταν αδιαφορία, λοιδορία, διώξεις και τέλος βία και καταστολή. Η αστυνομία μάλιστα κατά τη διάρκεια της μεγάλης πορείας στις 13/6/2020, μαγνητοσκόπησε και άσκησε ανυπόστατες διώξεις σε 14 πολίτες που ταυτοποιήθηκαν εκ των υστέρων, απλά και μόνο επειδή διεκδίκησαν καθαρό αέρα, με ξεκάθαρο στόχο την τρομοκρατία του κόσμου.
Την επόμενη μέρα από την πορεία, ο Βασίλης Μάγγος έπεσε άγριας κακοποίησης και βασανισμού από αστυνομικούς, όταν αυθόρμητα διαμαρτυρήθηκε για τις άδικες συλλήψεις φίλων του, και ένα μήνα μετά απεβίωσε.

Η πολιτεία, όχι απλά δεν έχει αποδώσει ακόμη ευθύνες, αλλά αντίθετα ασκεί διώξεις με κάθε αφορμή στον κόσμο που αντιδρά στα αντι περιβαλλοντικά σχέδια του δήμου Βόλου, της περιφέρειας Θεσσαλίας και του κράτους.
Αλλά η κραυγή για δικαιοσύνη ηχεί δυνατά.

Μετά από όλα αυτά, τώρα σχεδιάζονται νέες επενδύσεις σε απόσταση αναπνοής από την πόλη, όπως οι εγκαταστάσεις του Υπεράκτιου Πλωτού Τερματικού Σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) που, χωρίς καμία διαβούλευση, αδειοδοτήθηκε εσπευσμένα και θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται στον κόλπο του Βόλου.

Το Support Earth καλεί το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Μαΐου σε μια γιορτή έκφρασης, αντίστασης και ελευθερίας στην πολύπαθη πόλη του Βόλου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΜΑΙΟΥ

12:00 : Πορεία στο κέντρο της πόλης μαζί με τις συλλογικότητες του Βόλου, Caracatu και Οιστρογόνες. Σημείο ς και μικροφωνική στην πλατεία Ελευθερίας.

18:00 ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΘΕΑΤΡΑΚΙ ΑΝΑΥΡΟΥ

Μουσικά Σύνολα Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Τα Μουσικά Σύνολα του Π.Θ. (Ομάδα Φωνητικής Έκφρασης και Οργανικά Σύνολα) ιδρύθηκαν το 2005 με στόχο τη μουσική καλλιέργεια των φοιτητών μέσα από τη βιωματική προσέγγιση της μουσικής (πραγματοποίηση συναυλιών, μουσικών εκδόσεων, φεστιβάλ, πολιτιστικών ανταλλαγών κ.ά.). Οι μουσικές αναζητήσεις στηρίζονται στη συλλογική δράση και λειτουργούν ως γέφυρα επικοινωνίας με φορείς και ιδρύματα της πόλης αλλά και με άλλους εκπαιδευτικούς φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Πολυφωνικά τραγούδια Ηπείρου

Μια παρέα που ξεκίνησε, κάπου στα Εξάρχεια, να τραγουδά ηπειρώτικα πολυφωνικά από αγάπη και μεράκι, κάνει τις πρώτες της εμφανίσεις σε χώρους που προωθούν το πνεύμα της συλλογικότητας, του αγώνα και της αυτοοργάνωσης.

¨Flamenco για τη Λευτεριά¨

Γι' αυτό που νιώθουμε όταν αγγίζουμε αυτή την μουσική.. έχοντας τον λόγο.

Κ' έτσι, για τη συνύπαρξη συλλογικών ασυνείδητων.

Νάνσυ Λευκή (φωνή), Σταύρος Πρέσσης (κιθάρα)”

ς Φουσέκης (Noizedelic Folk)

Ένα ανθρωπο-τεχνολογικό σόλο που βασίζεται στο “σπασμένο” groove, τις πολυφωνικές γραμμές, την ψυχεδέλεια και τον ψηφιακό θόρυβο.Πρωτότυπες ορχηστρικές συνθέσεις του Φουσέκη για κόντρα μπάσο, e-bow/slide guitar και laptop, οι οποίες δημιουργούνται και εξελίσσονται ζωντανά με χρήση multitrack live looping τεχνικής.

De Luar and the StreetDose

Ο De Luar και οι StreetDose είναι μια εξαμελής ψυχεδελική ροκ μπάντα με post και folklore στοιχεία και ελληνικό κοινωνικό-πολιτικό στίχο. Έχουν κυκλοφορήσει τρεις δίσκους (Νάρκη, TheadventuresofMonaVali, Χρυσός Αιώνας)

Kokowamba & friends

O Kokowomba είναι από το Congo και έχει ταξιδέψει με τη μουσική του σε όλο τον κόσμο. Όταν ξεκίνησε ο εμφύλιος πόλεμος στην χώρα του βρήκε καταφύγιο στην Ελλάδα όπου και μένει τα τελευταία τρία χρόνια. Η μουσική του είναι ένα ταξίδι στην πράσινη Αφρική!

Lasha Rukhadze & friends

Στο μουσικό ταξίδι όλα είναι πιθανά. Πάνω από 10 χρόνια στην μουσική και την μαγεία, ταξιδεύοντας σε ανύπαρκτα σύνορα και προσφέροντας μελωδίες και ιστορίες σε ρέγκε-αφρό-βαλκανικούς ρυθμούς στον λαό για μια τελετή με τρελό χορό!

*Το πρόγραμμα θα διαμορφώνεται και θα τροποποιείται μέχρι τελευταία στιγμή.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ θα υπάρχουν ομιλίες, τοποθετήσεις και μικροφωνική. Πάγκοι με ενημερωτικά κινηματικά φυλλάδια και zines είναι ευπρόσδεκτα!

Στον χώρο θα βρίσκεται η Κουζίνα Αλληλεγγύης Βόλου Αγγελική Ιωαννίτη καθώς επίσης θα λειτουργεί μπαρ για την ενίσχυση των δικαστικών εξόδων των πολιτών του κινήματος.

19:00 ΠΑΡΑΛΙΑ( ΘΟΛΟΣ ) ΔΡΩΜΕΝΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ

Sea Clown Sailing Circus

Tο πρώτο διεθνές ιστιοπλοϊκό τσίρκο στις ελληνικές θάλασσες!ΠλέουN τριγύρω σκορπίζοντας ελπίδα και ευτυχία μέσα από την τέχνη ! Στόχος τους είναι να εκπαιδεύσουν, να εμπνεύσουν και να παρακινήσουν μέσω του τσίρκου, της τέχνης, του κινηματογράφου και της μουσικής. Να προωθήσουν την ισορροπία και την αρμονία μέσω της φιλοσοφίας και των βιώσιμων τεχνολογιών.

«Ο Καραγκιόζης και το μαγεμένο δεντρί» από το Θέατρο Σκιών Namaste

Διαδραστική παράσταση με περιβαλλοντικό περιεχόμενο. Ένας μύθος λέει, πως τα παλιά χρόνια, το δέντρο δεν λεγόταν δέντρο αλλα ΔΕΝ – ΤΡΩΩ !Για να θυμάται πάντα ο άνθρωπος πόσο χρήσιμα είναι τα δέντρα για ολόκληρη την πλάση και πότε να μην τα πειράξει ! Πολλά άλλαξαν από τότε και η γη μας κινδυνεύει, από εμάς τους ίδιους…Ο Καραγκιόζης θα ζητήσει τη βοήθεια των παιδιών για να πάρουμε το της γης στα χέρια μας !

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΙΟΥ

11:00 – Πεζοπορία στη μνήμη του Βασίλη Μάγγου στην ”Πεζοπορική Διαδρομή Βασίλειος Μάγγος” με κατάληξη την πλατεία στις Σταγιάτες.

Το σημείο συνάντησης θα είναι στις Αηδονοφωλιες, στο τέρμα γραμμής αστικού Νο 4, όρια Αγ.Ονούφριου-Ανακασιας.

12:00 Συζήτηση με τη συνέλευση «Σταγιάτες – Ελεύθερα Νερά» και τον Γιάννη Μάγγο

Μουσικό πρόγραμμα με την Βασιλική Νίκα

Stand Up Comedy με τον Βύρωνα Θεοδωρόπουλο

Παραδοσιακό γλέντι στην πλατεία

Καλούμε όλες τις καλλιτεχνικές και περιβαλλοντικές ομάδες, τις συλλογικότητες, τους πολιτιστικούς συλλόγους, τους καλλιτέχνες του , μουσικούς, κουκλοπαίχτες, performers, όλους τους αλληλέγγυους/ες από οποιοδήποτε μέρος, να διεκδικήσουμε καθαρό αέρα, ελεύθερο νερό και δικαιοσύνη σε αυτές και αυτούς που υπερασπίζονται την Γη τους.

Ελάτε να συζητήσουμε, να τραγουδήσουμε, να χορέψουμε, να ζωγραφίσουμε με χρώματα τους ς της πόλης, να εισπνεύσουμε τον αέρα που εμείς θέλουμε.

Αγώνας για τη ζωή, τη φύση και την ελευθερία!

Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τη συμμετοχή σας ώστε να προγραμματιστούν οι μετακινήσεις και η διαμονή.

Θα υπάρξει πούλμαν από Αθήνα με αναχώρηση το βράδυ της Παρασκευής ή το πρωί του Σαββάτου και επιστροφή την Κυριακή το βράδυ.

Θα υπάρξει επίσης ελεύθερη διαμονή σε σπίτια και χώρους αλληλέγγυων.

Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε έγκαιρα για τη συμμετοχή σας ώστε να προγραμματιστούν τα παραπάνω.

Κρατήσεις θέσεων για το πούλμαν μέχρι την Τρίτη 17 Μαϊου

Τρόποι επικοινωνίας

Page : https://www.facebook.com/supportearthgr

Mail : s.earth.athens@gmail.com

Τηλέφωνα :

6977537579

6948401277

Poster by Markos Zour

event :

https://fb.me/e/31o4PTFiO

#ftiaxnoumeatmosfaira

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση