Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Στο αρχείο η δικογραφία για τα δάνεια της Αγροτικής Τράπεζας προς τα κόμματα
Στο αρχείο η δικογραφία για τα δάνεια της Αγροτικής Τράπεζας προς τα κόμματα

Στο αρχείο η δικογραφία για τα δάνεια της Αγροτικής Τράπεζας προς τα κόμματα

Στο ρχείο τέθηκε η δικογρφία σχετική με τα δάνεια της Αγροτικής Τράπεζας προς τα κόμματα, ανέφερε σήμερα στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δ. .

«Η αρχειοθέτηση της υπόθεσης οφείλεται στην διάταξη του άρθρου του νόμου 4146, που ψηφίστηκε το 2013, η οποία στην ουσία παρέχει ασυλία στους προέδρους, στα μέλη των ΔΣ και στα τραπεζικά στελέχη για μια κατηγορία δανείων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαγγελόπουλος. Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο άρθρο, που είχε προέλθει από τροπολογία τριών βουλευτών της εκείνης της περιόδου, προβλέπει συγκεκριμένα: «Δεν συνιστά απιστία κατά την έννοια των άρθρων 256 και 390 του Ποινικού Κώδικα για τον Πρόεδρο, τα μέλη του ΔΣ και τα στελέχη των Τραπεζών, η σύναψη δανείων πάσης φύσεως με νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, του ευρύτερου υ τομέα, όπως αυτός οριοθετείται κατά νόμο, καθώς και η εν γένει παροχή πιστώσεων σε αυτά, εφόσον πληρούνται οι ακόλουθες προϋποθέσεις: α) υφίστανται αποφάσεις των θεσμοθετημένων εγκριτικών επιτροπών ή οργάνων κάθε τράπεζας και, β) τηρήθηκαν, κατά τη χορήγησή τους, οι σχετικές κανονιστικές πράξεις της Τράπεζας της Ελλάδος».

Ο βουλευτής του Χρ. Καραγιαννίδης, σε απάντηση ερώτησης του οποίου απήντησε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, σχολίασε: «Υπάρχει το σκάνδαλο των κομμάτων. Το ΠΑΣΟΚ και η έχουν πάρει 220 εκατομμύρια. Θα επιστραφούν ποτέ αυτά τα χρήματα πίσω; Διότι με αυτή την λογική απαξιώνεται όλο το πολιτικό σύστημα και δεν είναι δυνατόν να μπαίνουν όλα τα κόμματα και όλοι οι πολιτικοί οργανισμοί στο ίδιο τσουβάλι. Αν με μία διάταξη μπει και αυτό στο αρχείο, να έρθει μια άλλη διάταξη που να το βγάλει από το αρχείο».

Απαντώντας ο κ. Αλεξιάδης απάντησε: «Διάταξη που να επαναφέρει ποινικές διατάξεις που έχουν ήδη τεθεί στο αρχείο, δεν μπορεί να υπάρξει».

Σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι για το συγκεκριμένο θέμα, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Κανείς δε φταίει, κανείς δεν τιμωρείται. Το παλιό πολιτικό σύστημα ( – ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) μπορεί να διαφωνεί σε πολλά, ενώνεται όμως όταν είναι να προστατεύσει τον εαυτό του.

Και μη χρησιμοποιεί η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖ ως άλλοθι ότι ψηφίστηκε σχετική διάταξη από την προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Είχε όλο το χρόνο να την αλλάξει, πριν μπει η υπόθεση στο αρχείο, διάθεση όμως δεν είχε. Γιατί, όπως αποδεικνύεται για άλλη μια φορά…κόρακας κοράκου δε βγάζει».

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση