Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Στο αρχείο της Εισαγγελίας η υπόθεση με το δυστύχημα στον Πτελεό
Στο αρχείο της Εισαγγελίας η υπόθεση με το δυστύχημα στον Πτελεό

Στο αρχείο της Εισαγγελίας η υπόθεση με το δυστύχημα στον Πτελεό

Στο αρχείο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών τέθηκε η έρευνα που είχε διαταχθεί για να διαπιστωθούν τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος, που έγινε στις 12 Σεπτεμβρίου του 2016 στον Πτελεό Μαγνησίας, με το θάνατο ενός 65χρονου Έλληνα και ενός 50χρονου εργάτη βουλγαρικής καταγωγής.

Οι δύο άνδρες είχαν πεθάνει στο ελαιοτριβείο ιδιοκτησίας του 65χρονου θύματος, από τις αναθυμιάσεις υπόγειας δεξαμενής λαδιού ελαιοτριβείου έξω από τον Πτελεό, την οποία καθάριζαν.

Η που ολοκληρώθηκε και τέθηκε στο αρχείο τους τελευταίους μήνες του 2018, διαπίστωσε πως οι δύο άνδρες βρήκαν τραγικό θάνατο εξαιτίας αναθυμιάσεων που προήλθαν από το μονοξείδιο του άνθρακα που βγήκε από τα υπολείμματα της πάστας του ελαιοπυρήνα.

Σημειώνεται πως ο τεχνικός ασφαλείας δεν γνώριζε την ύπαρξη μιας κρύπτης όπου υπήρχε ένας αγωγός που έκλεινε με καπάκι, με να μην προκύψει κάποια ευθύνη από μέρους του, η κάποιου άλλου εμπλεκομένου εκτός όλων όσοι απασχολούνταν στον χώρο του ελαιοτριβείου.

Υπενθυμίζεται πως αρχικά έπεσε στη δεξαμενή ο εργάτης, την που προσπαθούσε να την καθαρίσει, με να χάσει τις αισθήσεις του από τις αναθυμιάσεις, διότι η δεξαμενή ήταν κλειστή και υπήρχαν απόβλητα ελαιοπυρήνα.

Στη συνέχεια κατέβηκε στη δεξαμενή για να τον βοηθήσει ο 65χρονος ιδιοκτήτης του ελαιοτριβείου, που επίσης έχασε τις αισθήσεις του.

Για να βοηθήσουν τον πατέρα τους και τον εργάτη, στη δεξαμενή μπήκαν οι δύο γιοί του ιδιοκτήτη ηλικίας 33 και 30 χρονών, καθώς και ένας 25χρονος φίλος τους, που στο μεταξύ είχε καταφέρει να ειδοποιήσει συγχωριανούς του, ότι κάτι συνέβαινε.

Στο χώρο της ελαιουργίας πήγαν φίλοι των γιων του ιδιοκτήτη με συσκευή οξυγόνου, που κατάφεραν να τους ανασύρουν ημιλιπόθυμους, όπως και τον 25χρονο. Στο τέλος κατάφεραν να ανασύρουν τον 65χρονο ιδιοκτήτη και τον αλλοδαπό εργάτη, που όμως δεν είχαν τις αισθήσεις τους.

Και οι πέντε μεταφέρθηκαν με ιδιωτικά στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος των δύο, ενώ οι υπόλοιποι τρεις μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο .

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Προσωρινή διοίκηση Γενικής Συνομοσπονδίας Παραγωγών – Επαγγελματιών – Βιομηχανικών Ειδών Λαϊκών Αγορών Ελλάδας… - https://t.co/zMTjMKV4GR -

  • #ρέματα στον Αλμυρό καθαρίζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας #ρέματα - https://t.co/vNJfWZMib1 -

  • Μειωμένη ροή πόσιμου νερού στις βρύσες από τη #ΔΕΥΑΜΒ   #ΔΕΥΑΜΒ - https://t.co/YrEEa508l4 -

"Αλιεύοντας" την είδηση