Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Στο αρχείο η προκαταρκτική για το κόψιμο δέντρων στην Καραμπατζάκη
Στο αρχείο η προκαταρκτική για το κόψιμο δέντρων στην Καραμπατζάκη

Στο αρχείο η προκαταρκτική για το κόψιμο δέντρων στην Καραμπατζάκη

Έκλεισε χθες ένα κεφάλαιο της διαμάχης μεταξύ δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας και της Δημοτικής Αρχής Βόλου, για το θέμα της κοπής δέντρων στην οδό Καραμπατζάκη, καθώς ο εισαγγελέας έβαλε την υπόθεση στο αρχείο.

Αναλυτικότερα ο εισαγγελέας ολοκλήρωσε την προκαταρκτική εξέταση, στην οποία δεν προέκυψε ότι έγινε κοπή δέντρων στην Καραμπατζάκη, αλλά κλάδεμα για μεταφύτευση, όπως ανέφερε και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Παράλληλα βαρύνοντα ρόλο για την τοποθέτηση στο αρχείο της υπόθεσης έπαιξε και η αυτοψία της αρμόδιας υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, που αποφάνθηκε ότι δεν υπήρξε υποβάθμιση περιβάλλοντος στην περιοχή.

Η έρευνα του εισαγγελέα ξεκίνησε με αφορμή και την που υπέβαλαν κατά του εκτελούντα χρέη Δημάρχου Θάνου Θεοδώρου, οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Ιάσων , και ο κάτοικος της περιοχής Κωνσταντίνος Κεχαΐδης, για υποβάθμιση του περιβάλλοντος, επικαλούμενοι απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, με αφορμή τα επεισόδια και το μπαράζ μηνύσεων που είχε ακολουθήσει στις 20 Νοεμβρίου .

Ειδικότερα τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου και ενώ συνεδρίαζε το Βόλου, είχαν αρχίσει οι κλαδέματος των δένδρων στην οδό Καραμπατζάκη.

Από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου βρίσκονταν δημοτικοί σύμβουλοι και που είχαν ζητήσει τη συζήτηση του θέματος της καύσης, το σκηνικό της έντασης μεταφέρθηκε στην οδό Καραμπατζάκη, με τους να επιχειρούν να σταματήσουν τις κλαδέματος.

Διαμαρτυρόμενοι πολίτες και δημοτικοί σύμβουλοι επιτέθηκαν φραστικά στους δημοτικούς υπαλλήλους και τους ανάγκασαν τελικά να σταματήσουν τη δουλειά που έκαναν.

Δημιουργήθηκε μεγάλη ένταση και γι' αυτό το λόγο ο αντιδήμαρχος Πρασίνου Απόστολος Μαλαματίνης ζήτησε την συνδρομή της αστυνομίας, καταγγέλλοντας παρακώλυση εργασιών.

Ακολούθησε υποβολή εκατέρωθεν μηνύσεων, παρέμβαση εισαγγελέα, συλλήψεις των τριών δημοτικών συμβούλων και συγκεκριμένα των Κ. Γαργάλα, Ελένης Ανδρέου-Μεϊκοπούλου, Θωμά Κλημόπουλου, ενός πολίτη δημοτικού συμβούλου, του Στέλιου Λημνιού, και του αντιδημάρχου Απ. Μαλαματίνη, στη συμβολή των οδών Καραμπατζάκη και Αναπαύσεως, έξω από το Μεταξουργείο, οι οποίοι και αφέθηκαν ελεύθεροι το απόγευμα της ίδια μέρας, καθώς ορίστηκε ρητή δικάσιμος.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση