Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Στο αρχείο η προκαταρκτική για το κόψιμο δέντρων στην Καραμπατζάκη
Στο αρχείο η προκαταρκτική για το κόψιμο δέντρων στην Καραμπατζάκη

Στο αρχείο η προκαταρκτική για το κόψιμο δέντρων στην Καραμπατζάκη

Έκλεισε χθες ένα κεφάλαιο της διαμάχης μεταξύ δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας και της Δημοτικής Αρχής Βόλου, για το θέμα της κοπής δέντρων στην οδό Καραμπατζάκη, καθώς ο εισαγγελέας έβαλε την υπόθεση στο αρχείο.

Αναλυτικότερα ο εισαγγελέας ολοκλήρωσε την προκαταρκτική εξέταση, στην οποία δεν προέκυψε ότι έγινε κοπή δέντρων στην Καραμπατζάκη, αλλά κλάδεμα για μεταφύτευση, όπως ανέφερε και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Παράλληλα βαρύνοντα ρόλο για την τοποθέτηση στο αρχείο της υπόθεσης έπαιξε και η αυτοψία της αρμόδιας υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας , που αποφάνθηκε ότι δεν υπήρξε περιβάλλοντος στην περιοχή.

Η έρευνα του εισαγγελέα ξεκίνησε με αφορμή και την μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλαν κατά του εκτελούντα χρέη Δημάρχου Θάνου , οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Ιάσων Αποστολάκης, Φωτεινή Κοκκινάκη και ο κάτοικος της περιοχής Κωνσταντίνος Κεχαΐδης, για του περιβάλλοντος, επικαλούμενοι απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, με αφορμή τα επεισόδια και το μηνύσεων που είχε ακολουθήσει στις 20 Νοεμβρίου 2017.

Ειδικότερα τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017 και ενώ συνεδρίαζε το , είχαν αρχίσει οι κλαδέματος των δένδρων στην οδό Καραμπατζάκη.

Από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου βρίσκονταν δημοτικοί σύμβουλοι και πολίτες που είχαν ζητήσει τη συζήτηση του θέματος της καύσης, το σκηνικό της έντασης μεταφέρθηκε στην οδό Καραμπατζάκη, με τους πολίτες να επιχειρούν να σταματήσουν τις κλαδέματος.

Διαμαρτυρόμενοι πολίτες και δημοτικοί σύμβουλοι επιτέθηκαν φραστικά στους δημοτικούς υπαλλήλους και τους ανάγκασαν τελικά να σταματήσουν τη δουλειά που έκαναν.

Δημιουργήθηκε μεγάλη ένταση και γι’ αυτό το λόγο ο αντιδήμαρχος Πρασίνου Απόστολος Μαλαματίνης ζήτησε την συνδρομή της αστυνομίας, καταγγέλλοντας παρακώλυση εργασιών.

Ακολούθησε υποβολή εκατέρωθεν μηνύσεων, παρέμβαση εισαγγελέα, συλλήψεις των τριών δημοτικών συμβούλων και συγκεκριμένα των Κ. Γαργάλα, Ελένης Ανδρέου-Μεϊκοπούλου, Θωμά Κλημόπουλου, ενός πολίτη δημοτικού συμβούλου, του Στέλιου Λημνιού, και του αντιδημάρχου Απ. Μαλαματίνη, στη συμβολή των οδών Καραμπατζάκη και Αναπαύσεως, έξω από το , οι οποίοι και αφέθηκαν ελεύθεροι το απόγευμα της ίδια μέρας, καθώς ορίστηκε ρητή δικάσιμος.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αντικατάσταση παλαιών υδρομετρητών με νέα «έξυπνα υδρόμετρα» στον Δήμο Ρήγα Φεραίου - https://t.co/91ijCbd0RW… -

  • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «#Αγγλικά στο #Νηπιαγωγείο: Προς μια Πολυγλωσσική Εκπαίδευση» - https://t.co/7re6IZCmGM… -

  • Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο τουρνουά βόλεϊ γυναικών του ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937 - https://t.co/05RmD4w1fr… -

"Αλιεύοντας" την είδηση