Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Στο ΑΓΝΒ ο πρώην υπουργός Α. Ξανθός
Στο ΑΓΝΒ ο πρώην υπουργός Α. Ξανθός

Στο ΑΓΝΒ ο πρώην υπουργός Α. Ξανθός

 “Κοινωνική αγριότητα η αναστολή ς σε ένα χώρο που απαιτείται συναίνεση”

 

Σκληρή  κριτική άσκησε ο πρώην υπουργός Υγείας Α. Ξανθός στην κυβέρνηση για την διαχείριση της πανδημίας , τονίζοντας ότι απέτυχε παντελώς όπως και το εμβολιαστικό πρόγραμμα, ενώ χαρακτήρισε κοινωνική αγριότητα τις αναστολές ς, εξηγώντας γιατί το κόμμα του δεν ψήφισε την σχετική τροπολογία στη βουλή.

Ο κ. Ξανθός περιόδευσε σήμερα σε της ς και είχε συνάντηση με τη διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου αλλά και με τον σύλλογο εργαζόμενων και την Ένωση ιατρών.

Το βράδυ θα μιλήσει σε του ΣΥΡΙΖΑ στο Μεταξουργείο, παρουσιάζοντας τις θέσεις του κόμματός του.

“Μπαίνουμε σε ένα τέταρτο κύμα χωρίς να έχει γίνει μια σοβαρή αποτίμηση της αποτυχημένης διαχείρισης, χωρίς διορθωτικές κινήσεις και χωρίς κατάλληλη της πρωτοβάθμιας φροντίδας και των Νοσοκομείων», τόνισε ο ίδιος και μιλώντας για την υπoχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε υγειονομικούς αλλά και το ενδεχόμενο «ανοίγματος» του μέτρου σε άλλες κατηγορίες επαγγελματιών, ο κ. Ξανθός υπογράμμισε ότι «με μια κοινή υπουργική απόφαση ο υπουργός Υγείας μπορεί να διευρύνει το φάσμα του πληθυσμού των κατηγοριών των εργαζομένων που θα ισχύει η υποχρεωτικότητα. Θεωρούμε ότι είναι αυτό προβληματικό, όταν αυτή η υποχρεωτικότητα συνοδεύεται με απώλεια της θέσης εργασίας, με στέρηση μισθού, είναι κοινωνική αγριότητα, είναι παρέμβαση μη αναλογική, είναι παρέμβαση άδικη, στερεί πολύτιμο προσωπικό από το σύστημα υγείας και είναι αναποτελεσματική, γιατί η δημόσια υγεία απαιτεί συναινέσεις».

Ο ίδιος είπε  ότι οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα του εμβολιασμού είναι ξεκάθαρες σε όλα τα επίπεδα και επισήμανε ότι υπάρχουν χώρες του Νότου, όπως η Πορτογαλία, που έχουν πετύχει εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού σε ποσοστό 80% χωρίς να υπάρχει υποχρεωτικότητα.

Επίσης ανέφερε ότι  απαιτείται μια νέα στρατηγική που θα αφορά και την υγειονομική επιτήρηση και την πρόληψη της διασποράς στην κοινότητα με έγκαιρη διάγνωση με παρέμβαση στις εστίες υπερς που είναι οι χώροι εργασίας, τα ΜΜΜ , οι κλειστές δομές, τα σχολεία, οι χώροι που συγχρωτίζονται οι άνθρωποι, προσθέτοντας ότι χρειάζεται και προνοσοκομειακή που ποτέ δεν επιχειρήθηκε.

“Και επειδή τώρα είμαστε στο Νοσοκομείο του Βόλου χρειάζεται μια σοβαρή στήριξη των κρίσιμων κρίκων στην φροντίδα των ασθενών με covid όπως τα ΤΠΕ, οι covid, οι ΜΕΘ covid και βεβαίως η νέα ανάγκη που έχει προκύψει που είναι η μετανοσοκομειακή παρακολούθηση και φροντίδα των ασθενών που έχουν το σύνδρομο long covid και χρήζουν συστηματικής ρύθμισης για παρενέργειες που έχουν εμφανιστεί σοβαρές και μακροχρόνιες. Χρειάζεται λοιπόν μια συστηματική οργάνωση του συστήματος υγείας που για να υλοποιηθεί χρειάζεται ισχυρή πολιτική βούληση που η κυβέρνηση δεν έχει και γι΄ αυτό νομίζω ότι το κρίσιμο θέμα είναι ένα άλλο σχέδιο μιας άλλη πολιτική υγείας που να θέσει ως προτεραιότητα την αναχαίτιση της πανδημίας στην κοινότητα” είπε χαρακτηριστικά.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση