Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ / Στο ΑΓΝΒ οι νέοι καρκινοπαθείς
Στο ΑΓΝΒ οι νέοι  καρκινοπαθείς

Στο ΑΓΝΒ οι νέοι καρκινοπαθείς

Στροφή 180 μοιρών έκανε η του “Αχιλλοπούλειου”   στο θέμα τω  νέων καρκινοπαθών,  δίνοντας λύση – έστω και προσωρινή – παρέχοντας  θεραπείες και στους νέους ασθενείς (5-6 τον αριθμό), οι οποίοι είχε αποφασισθεί να προωθούνται στα Νοσοκομεία της Λάρισας και της Λαμίας.

Στο θέμα που προέκυψε λόγω της οικονομικής αδυναμίας του να δέχεται νέους για χημειοθεραπείες και συζητήθηκε εκτενώς στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Βόλου,  δόθηκε λύση σήμερα, ύστερα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του διοικητή του Ιδρύματος, Ματθαίου Δραμητινού.

Ο κ. Δραμητινός έκανε λόγο για «ρίσκου» από πλευράς της διοίκησης, υπό την έννοια ότι αν τελικά, δεν εγκριθεί επιπλέον πίστωση για την ώστε να καλυφθούν οι υπερβάσεις σε φαρμακευτικές δαπάνες, τότε η δομή θα μείνει χωρίς φάρμακα.

Όπως διευκρίνισε, στην απευκταία αυτή περίπτωση , το μέτρο παύσης υποδοχής νέων ασθενών θα πρέπει να εφαρμοστεί και πάλι, ενώ σε σχέση με τις υπερβάσεις της φαρμακευτικής δαπάνης, ο διοικητής του Νοσοκομείου επισήμανε  ότι η έρευνα που έχει προαναγγείλει το Υπουργείο Υγείας  θα συνεχιστεί.

Εν τω μεταξύ, μιλώντας για το θέμα στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ, ο ογκολόγος του Νοσοκομείου Βόλου,  Γιώργος Ρήγας σχολίασε την θετική έκβαση της υπόθεσης, λέγοντας πως πρόκειται για δικαίωση των καρκινοπαθών της περιοχής , ενώ απέφυγε να σχολιάσει επί της ουσίας τις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Πολάκη και του διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου περί υπερβάσεων στις φαρμακευτικές δαπάνες της Ογκολογικής Μονάδας, οι οποίες τίθενται υπό διερεύνηση.

Μάλιστα πρόσθεσε  ότι στην σύσκεψη αποφασίστηκε να προκηρυχθεί η θέση για έναν ακόμη μόνιμο ογκολόγο που θα υπηρετήσει στην Μονάδα, ενώ ήταν κατηγορηματικός ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν εκπτώσεις και περικοπές στα φάρμακα που χρησιμοποιούνται.

Να σημειωθεί πως, ήδη, ενημερώθηκαν προσωπικά, οι ασθενείς που δεν είχαν γίνει δεκτοί για χημειοθεραπείες στο Νοσοκομείο Βόλου, ώστε να ξεκινήσουν άμεσα τις θεραπείες τους.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνελήφθη με κάνναβη στο Βόλο #ινδικήκάνναβη - https://t.co/Xv7ae0rfX2 -

  • #λέμβος βυθίστηκε στην Αλόννησο  #λέμβος - https://t.co/DgwuYoEltx -

  • Τραγωδία στο #Πουρί: 62χρονος καταπλακώθηκε από αγροτικό παρουσία του ανήλικου γιού του - https://t.co/icYkVitCwl… -

"Αλιεύοντας" την είδηση