Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Στο 10ο Συνέδριο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για τις Ορεινές Περιοχές ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου
Στο 10ο Συνέδριο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για τις Ορεινές Περιοχές ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου

Στο 10ο Συνέδριο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για τις Ορεινές Περιοχές ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου

 

Στο 10ο Συνέδριο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.) και του Μετσόβιου Κέντρου Διεπιστημονικής Έρευνας (ΜΕ.Κ.Δ.Ε), που πραγματοποιείται στο  και ξεκινά την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022 στις 19:00 θα συμμετάσχει ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχ. Μιτζικός, μετά την πρόσκληση της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου.

Στην πρόσκληση προς τον Δήμαρχο -μεταξύ άλλων- αναφέρεται: “Ως Δήμαρχος ορεινού Δήμου θεωρούμε τη συμβολή σας στον στόχο αυτό κρίσιμης σημασίας και την παρουσία σας στο Συνέδριό μας εξαιρετικά χρήσιμη και τιμητική.”

Σημειώνεται πως η  είναι η τέταρτη πιο ορεινή χώρα στην Ευρώπη και δεύτερη στην  και πρέπει να στρέψει το βλέμμα της προς τις ορεινές περιοχές, διαμορφώνοντας μια σύγχρονη πολιτική που θα επιτρέψει την αντιστροφή της αναπτυξιακής υστέρησης και την αναγέννηση των ορεινών περιοχών.

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Ε.Μ.Π.) και το Μετσόβιο Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας (ΜΕ.Κ.Δ.Ε.) του Ε.Μ.Π. συνεχίζουν τη συστηματική προσπάθεια για την ολοκληρωμένη των ορεινών και απομονωμένων περιοχών.

Το 10ο Συνέδριο με θέμα «Έρευνα και δράσεις για την αναγέννηση των ορεινών και απομονωμένων περιοχών» (https://mirc.ntua.gr/el/conference2022/about) θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ΜΕ.Κ.Δ.Ε. του Ε.Μ.Π. στο Μέτσοβο.

Τα Συνέδρια του Ε.Μ.Π. και του ΜΕ.Κ.Δ.Ε., από το 1995 όταν πραγματοποιήθηκε το πρώτο, αποτελούν πια θεσμό, ένα τακτικό βήμα παρουσίασης και συζήτησης της κατάστασης και των ερευνητικών αποτελεσμάτων για τις ορεινές και απομονωμένες περιοχές της χώρας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση