Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Στις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις λειτουργεί το Κέντρο Υγείας Σκιάθου
Στις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις λειτουργεί το Κέντρο Υγείας Σκιάθου

Στις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις λειτουργεί το Κέντρο Υγείας Σκιάθου

Στις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις, στον περιφερειακό δρόμο της Σκιάθου λειτουργεί από την περασμένη Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018, το .Το νέο τηλέφωνο ς του Κέντρου Υγείας στο οποίο μπορούν  να απευθύνται οι πολίτες  όλο το 24ωρο είναι το 24270 22222.

Το έργο, προϋπολογισμού 2.506.000 ευρώ, ολοκληρώθηκε με την περίφραξη των υποδομών και υλοποιήθηκε από την Περιφερειακή Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, χρηματοδοτούμενο από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου 2007 – 2013.

Το Κέντρο  Υγείας   αποτελείται από δύο πτέρυγες, η μία εκ των οποίων ανήκει  στον παιδιατρικό τομέα.

Όπως δήλωσε στο Δίκτυο Θεσσαλίας της , ο συντονιστής επιστημονικής λειτουργίας του Κέντρου Υγείας, γενικός οικογενειακός γιατρός,  Γιάννης Ριζοδήμος, με την μετεγκατάσταση αυτή, υλοποιείται επιτέλους, ένα πάγιο αίτημα του νησιού, στο πλαίσιο παροχής των καλύτερων δυνατών συνθηκών, πρωτοβάθμιας ς υγείας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η μετακόμιση έγινε, χωρίς να διακοπεί η λειτουργία του Κέντρου Υγείας, το οποίο είναι πλέον, στη διάθεση των κατοίκων του νησιού και των χιλιάδων επισκεπτών της Σκιάθου, που θα χρειαστούν τις υπηρεσίες του.

Ωστόσο, όπως σημείωσε , τα προτα της στελέχωσής του σε νοσηλευτικό – κυρίως – προσωπικό, αλλά και σε κάποιες ιατρικές ειδικότητες, δυστυχώς παραμένουν. Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η ανάγκη σε διασώστες, καθώς υπηρετούν μόνο δύο, με πολλές βάρδιες των ασθενοφόρων να παραμένουν ακάλυπτες.

Όσον αφορά στις αυτές πάντως, υπάρχουν υποσχέσεις από την 5η Υγειονομική Περιφέρεια πως, μέρος τους θα καλυφθεί άμεσα, με που θα γίνουν.

Εξάλλου, με ανακοίνωσή του, το ευχαριστεί θερμά τον δήμαρχο του νησιού  Δημήτρη Πρεβεζάνο και την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου, που παρ' όλο τον φόρτο ς του καλοκαιριού, ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα διευθέτησης και καθαρισμού των εξωτερικών χώρων του νέου Κέντρου Υγείας Σκιάθου. “Τρεις υπάλληλοι αστραπιαία και ακούραστα, με την προθυμίας τους, ανέδειξαν το καλό πρόσωπο του δήμου μας και προσωπικά την ευαισθησία του δημάρχου σε θέματα που αφορούν το Κέντρο Υγείας όλων μας”, αναφέρεται.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση