Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Στις μειοψηφίες επιτέθηκε ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου
Στις μειοψηφίες επιτέθηκε ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Στις μειοψηφίες επιτέθηκε ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Στις μειοψηφίες επιτέθηκε ο δήμαρχος Βόλου στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στην τοποθέτησή του  είπε πως δεν υπάρχει καμία μονάδα επεξεργασίας σκουπιδιών στο Δήμο  και πρόσθεσε:  ¨»δεν ξέρω αν είναι αόρατο, ποιος αδειοδοτεί την ΑΓΕΤ να καίει SRF και RDF, τραγικές φιγούρες , σας υπηρετούν κάποια δημοσιογραφικά σκουπίδια και κάνετε  επικοινωνιακή πολιτική παραπληροφόρησης, που σας γυρνάει μπούμερανγκ. Εμείς θα συζητήσουμε όλες τις εκδοχές και θα κάνουμε το καλύτερο για την πόλη.   Εμείς είμαστε ανεξάρτητοι, βγήκαμε με εντολή του λαού  να υπερασπίσουμε την πόλη».

Σε άλλο σημείο  τους κάλεσε να ψηφίζουν  λευκό ή αρνητικά από την αρχή και συνέχισε  την φραστική του επίθεση: «είστε αμελητέα ποσότητα, χωρίς περιεχόμενο, άδειοι, οι τοποθετήσεις σας γίνονται για πολιτικά και προσωπικά σας συμφέροντα. Τα έργα θα υλοποιηθούν , τις καθυστερήσεις τις προσπερνάμε, ξέρουμε ντρίπλες , είμαστε καλοί μπαλαδόροι. Εμείς θα κριθούμε από τον κόσμο όχι από εσάς, εσείς έχετε κριθεί, το 2019 θα πάτε σας».

Απευθυνόμενος προς  τους ανεξάρτητους σύμβουλος Ι. Λαϊνα και Αχ. Καλυβιώτη είπε:  «τιμήστε τον κόσμο που σας ψήφισε.»

Στη συνέχεια ο επικεφαλής της παράταξης «ΔΥΗ ΒΟΛΟΥ» Μιχ. Μιτζικός χαρακτήρισε σωστή την απόφαση να μην καίγονται σκουπίδια μέσα στο ιστό της πόλης, αλλά απευθυνόμενος στο προεδρείο  σημείωσε πως αργήσαμε να πάρουμε απόφαση και πρότεινε να γίνουν οχλήσεις και παράσταση στο Υπουργείο για να ανακληθεί η απόφαση για την ΑΓΕΤ να καίει σκουπίδια.

Επίσης δήλωσε ανοιχτός  για να συζητήσει  την ωφέλεια ή μη του προϊόντος που θα παράγεται από το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων, αλλά τόνισε ότι διεθνώς χαρακτηρίζονται επικίνδυνα τα εργοστάσια όταν λειτουργούν δίπλα στην πόλη.

Ακολούθως έψεξε  τη για τον τρόπο της απέναντι στις μειοψηφίες λέγοντας: «  Όταν βρίζετε  τους συμβούλους, βρίζετε το 40% της πόλης.  Απαιτούμε τον ανάλογο σεβασμό. Δεν έχει  κανένα δικαίωμα να βρίζει ο δήμαρχος τους συμβούλους. Είναι δυνατόν να εκστομίζονται τέτοια από τον πρώτο πολίτη της πόλης».

Ο σύμβουλος της ΛΑΣ ΑΠ. Νάνος επέκρινε τη λέγοντας: «Είναι προτέρημα του δημάρχου  να κάνει το άσπρο-μαύρο. Η παράταξή μας ξεσκεπάζει αυτά που είναι εις βάρος των δημοτών. Η της δημοτικής αρχής δεν θα περνάει απαρατήρητη ή ασχολίαστη. Είτε σας αρέσει είτε όχι. Θα βγάζουμε στη φόρα ό,τι στραβό κάνετε. Δεν θα σας αφήσουμε σε χλωρό κλαρί.  Εσείς κάνατε προμελέτη για εργοστάσιο παραγωγής σκουπιδιών , από τη μία  λέτε ότι είστε αντίθετοι να καίει σκουπίδια η ΑΓΕΤ και από την άλλη θέλετε να φτιάξετε εργοστάσιο.  Αρνηθήκατε να πάρει απόφαση το συμβούλιο για ανάκληση της άδειας . Δέχεστε την απόφαση της κυβέρνησης. Να χρηματοδοτούν οι δημότες την πολυεθνική για να καίει φυσικό αέριο».

Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε κόντρα., ενώ ο πρόεδρος του σώματος είπε: «  είστε η ουρά του . Δεν σας ενοχλεί που καίει η ΑΓΕΤ srf , rdf  και πετ  κοκ . Σόου δίνετε.»

Στη συνέχεια ο Αχ. Καλυβιώτης διευκρίνισε: « Εμείς εκλεγήκαμε με  την ομάδα πλειοψηφίας για να παλέψουμε το σάπιο κατεστημένο με τις απευθείας αναθέσεις κι αν το αλλάξετε  είμαστε μαζί σας. Δεν κάνουμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση.»

Το λόγο ξαναπήρε ο , που χαρακτήρισε τοις μειοψηφίες τελειωμένες στη συνείδηση των πολιτών, ενώ απευθυνόμενος προς τον Αχ. Καλυβιώτη είπε ότι  ανεξαρτητοποιήθηκε  επειδή δεν τον έκανε αντιδήμαρχο.  «Εγώ αποφασίζω για τις επιλογές μου  και κρίνομαι» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ απευθυνόμενος προς τους  Μιχ. Μιτζικό και Απ. Νάνο εξήγησε: «εγώ κριτικάρω συμπεριφορές και όχι πρόσωπα. Είμαι δήμαρχος είτε σας αρέσει είτε όχι. Ο  δήμαρχος δεν διορίζεται, αριστεροί του κώλου, δημοκράτες και προοδευτικοί. Μαζεύεστε ένας αχταρμάς 50 πολιτών και παρασύρετε κι άλλους τόσους. Οι ίδιοι και οι ίδιοι.  Το εργοστάσιο θα γίνει και μπορούμε να συζητήσουμε την τροποποίηση της επεξεργασίας. Η μελέτη κατατέθηκε λόγω χρονοδιαγράμματος. Πείτε τι  είναι το καλύτερο για την πόλη.  Κάντε προτάσεις. Εμείς δεν έχουμε κω

 

H κόντρα συνεχίστηκε με αφορμή κονδύλι για εορταστικό φωτισμό.

Ο Μιχ. Μιτζικός κατηγόρησε τη δημοτική αρχή λέγοντας πως σε κάθε δέντρο  της πόλης βάζει λαμπάκια και τόνισε πως την τοποθέτηση και αφαίρεση του εορταστικού φωτισμού μπορούν να την κάνουν συνεργεία του Δήμου και όχι εργολάβοι και ότι τα χρήματα ειναι των δημοτών.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο ανεξάρτητος σύμβουλος Κ. Γαργάλας που είπε ότι οι 100.000 ευρή θα μπορούσαν να μοιραστουν σε 500 οικογένειες που το  έχουν ανάγκη.

Απαντώντας ο Αχ. Μπέος είπε ότι δεν θα δώσει λογαριασμό σε κανέναν για το πώς θα διατίθενται τα χρήματα και επικαλέστηκε υτο υγικες αποθεματικο του Δήμου.

Στη συνέχεια η κατάσταση παραλίγο να εκτροχιαστεί,  με ύβρεις και απειλές  και από τις δύο πλευρές (Αχ.Μπέου και ανεξάρτητων  συμβούλων που πρόσκεινται στον ).

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση