Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Στις κάλπες σήμερα τα μέλη του συλλόγου Εκπαιδευτικών Α’/θμιας Εκπαίδευσης
Στις κάλπες σήμερα τα μέλη του συλλόγου Εκπαιδευτικών Α’/θμιας Εκπαίδευσης

Στις κάλπες σήμερα τα μέλη του συλλόγου Εκπαιδευτικών Α’/θμιας Εκπαίδευσης

Εκλογοαπολογιστική συνέλευση πραγματοποιείται σήμερα  από το πρωί στον Σύλλογο  Εκπαιδευτικών ς Εκπαίδευσης Μαγνησίας στην αίθουσα του ΕΚΒ και θα ακολουθήσουν εκλογές στο 3ο και 20ό Δ.Σ. Βόλου (αλλίας – Όγλ) από τις 13:00 μέχρι τις 19:00, για την ανάδειξη νέας διοίκησης, αντιπροσώπων στο 86ο Συνέδριο της ΔΟΕ και αντιπροσώπων στο Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ.

Όπως αναφέρθηκε  από την πρώτη στιγμή η απερχόμενη διοίκηση, στάθηκε στο πλευρό των αδυνάτων, όπως τα , που εντάχθηκαν ομαλά και δεν υπήρχε ότι κανένα πρόβλημα στη Μαγνησία, επειδή πίστευε από την πρώτη στιγμή ότι τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη μόρφωση.

Επίσης αναδείχτηκαν ζητήματα ειδικής αγωγής με Πανελλαδική διημερίδα που έγινε στο Βόλο, όπως και τα θέματα της προσχολικής αγωγής, για να αποκτήσουν τα Νηπιαγωγεία της περιοχής τα καλύτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Ο Απ. Μούσιος της ΔΑΚΕ εξέφρασε την αντίθεσή του στη συνεχή συρρίκνωση του δημόσιου σχολείου, εκ μέρους του υπουργείου Παιδείας, που αφαιρεί εκπαιδευτικό αντικείμενο και εκπαιδευτικούς, μειώνοντας τα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε, η ΔΑΚΕ ς Εκπαίδευσης θα προασπίσει το , για να έχουν πρόσβαση όλοι οι ές και στο ολοήμερο σχολείο.

Επίσης ζήτησε διετή υποχρεωτική προσχολική αγωγή, που έπρεπε να έχει γίνει χθες, είχε όχι στη των λειτουργικών δαπανών των σχολικών μονάδων και να μην μπει η Παιδεία στη μέγγενη των μνημονιακών πολιτικών.

Ο Φίλ. Κωνσταντινίδης της Δημοκρατικής Συνεργασίας Ανεξάρτητης Κίνησης Εκπαιδευτικών, είπε ότι τα κορυφαία ζητήματα της διετίας που κλείνει είναι η αποδόμηση του ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου, η ειδική αγωγή έχει αφεθεί στην τύχη της και πάνω σ' αυτά τα ζητήματα πρέπει να πάρουμε θέση, όπως και για τη δίχρονη προσχολική αγωγή.

Πρέπει να φτιάξουμε ένα σχολείο που θα είναι δωρεάν, δημόσιο και δεν μπορεί η κυβέρνηση να παίζει και να εκχωρεί κομμάτια του Δημοτικού και του Γυμνασίου είτε σε Δήμους, είτε σε ιδιώτες, είπε και εξήγησε ότι φέρνει  σε συγκρούσεις κομμάτια του  Δημοσίου πάνω στη δίχρονη προσχολική αγωγή, τόνισε.

Ο κ. Κωνσταντινίδης κατήγγειλε ότι ο σχεδιασμός του κ. Φίλη εδώ και δύο χρόνια είναι να οδηγήσει στην ίδια κατηγορία Νηπιαγωγεία και Δημοτικά μετά το μεσημεριανό πρόγραμμα, καθώς το γνωστό Ολοήμερο δεν υπάρχει και δεν θεωρείται Ολοήμερο ένα σχολείο με 40 λεπτά προετοιμασία χωρίς άλλα διδακτικά αντικείμενα και άλλες ειδικότητες.

Ο Φωκάς Καρακούσης της παράταξης Αξιοπρέπεια, Αλληλεγγύη, Αντίσταση είπε ότι πάντα μέσα από τέτοιες διαδικασίες μπορούν να διεκδικηθούν ζητήματα και θέματα που θα βοηθήσουν την εκπαίδευση να πάει ένα βήμα μπροστά. Υπάρχουν αρκετά σημεία που μας ενώνουν και θα πρέπει σε όλα αυτά να βρεθεί μια κοινή γραμμή και συνιστώσα στην οποία ενωμένοι να έχουμε αγώνες που θα είναι επιτυχείς και ουσιαστικοί.

Ο κ. Καρακούσης είπε ότι είναι απαραίτητη η δίχρονη και υποχρεωτική προσχολικής εκπαίδευσης, για την ειδική αγωγή τόνισε ότι έχει μπει στη ζωή μας ως παράμετρος των προβλημάτων που υπάρχουν και πρόσθεσε ότι πρέπει να επανδρωθούν τα σχολεία ( ένταξης και ειδικά σχολεία) με μόνιμους εκπαιδευτικούς, τα σχολικά εγχειρίδια να αναβαθμίζονται τακτικά με βάση τις σύγχρονες επιταγές και, τέλος να αναβαθμιστεί ο ρόλος του εκπαιδευτικού θερμικά και οικονομικά.

Ο Απ. Ριζόπουλος της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών εκτίμησε ότι θα πρέπει σήμερα να καλυφθούν όλες οι μορφωτικές ανάγκες όλων των παιδιών σε όλα τα σχολεία. Όπως είπε, πρέπει να υπάρχει δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή, ένα ενιαίο 12χρονο σχολείο που θα μορφώνει τα παιδιά μέχρι τα 18 χρόνια και θα καλύπτει όλες τις ανάγκες που υπάρχουν.

Επίσης είπε πως πρέπει να υπάρχουν δομές στην ειδική αγωγή και τόνισε ότι σήμερα, με την αντιλαϊκή – αντιεκπαιδευτική πολιτική, βρίσκεται σε υποχώρηση, η μόρφωση των παιδιών βρίσκεται σε υποχώρηση, υπάρχει ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών και λιγότερους εκπαιδευτικούς, των ωρών, των προγραμμάτων και της ποιότητας σπουδών.

Τέλος, ο  Αργύρης Παπαθανασίου της Ριζοσπαστικής Παρέμβασης Εκπαιδευτικών Μαγνησίας τάχθηκε υπέρ του 12χρονου ενιαίου σχολείου και της δίχρονης προσχολικής αγωγής, που θα είναι υποχρεωτική, δημόσια και δωρεάν, για όλα τα παιδιά, χωρίς εξαιρέσεις, αλλά και τα .

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση