Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Στις κάλπες σήμερα οι καθηγητές της Μαγνησίας
Στις κάλπες σήμερα οι καθηγητές της Μαγνησίας

Στις κάλπες σήμερα οι καθηγητές της Μαγνησίας

Σε εξέλιξη είναι από το πρωί η εκλογική διαδικασία στις τάξεις των καθηγητών της Μαγνησίας , οι οποίοι προσέρχονται στις κάλπες  προκειμένου να εκλέξουν το νέο διοικητικό συμβούλιο της και την Εκτελεστική  Επιτροπή  και να αναδείξουν τους αντιπροσώπους τους στο 18ο συνέδριο της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης.
Οι κάλπες άνοιξαν στις 10 το πρωί στο «Καρτάλειο» και θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 7 το απόγευμα.
Την ψήφο των καθηγητών της διεκδικούν πέντε παρατάξεις: η Ανεξάρτητη Εκπαιδευτική Κίνηση μονίμων και αναπληρωτών (ΑΕΚ Μ & Α), η ΔΑΚΕ ΔΕ Καθηγητών, η ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ανεξάρτητες ενωτικές κινήσεις, η Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Κίνηση καθηγητών Ν. και η Αγωνιστική Κίνηση Εκπαιδευτικών, που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ.
Η κίνηση, μέχρι τώρα, στο εκλογικό κέντρο είναι μικρή. Οι επικεφαλής των ψηφοδελτίων εκτιμούν ότι αναμένεται να αυξηθεί η συμμετοχή μετά το μεσημέρι κι αφού οι καθηγητές τελειώσουν με τις υποχρεώσεις τους στα σχολεία, ενώ εκτιμάται  ότι θα ψηφίσουν  900 άτομα.
Να σημειωθεί ότι οι  εκπαιδευτικοί στη Μαγνησία ανέρχονται σε 1.500, εκ των οποίων οι 1.200 περίπου είναι οι ταμειακώς εντάξει.
Στις προηγούμενες εκλογές, σε σύνολο 1.500 ψήφισαν οι 990, ποσοστό που ευελπιστούν οι συνδικαλιστές να διατηρηθεί και φέτος.
Επιπλέον  ψηφίζουν και οι αποσπασμένοι, αλλά και οι αναπληρωτές, οι οποίοιανέρχονται στα 162 άτομα.
Τέλος  χθες ψήφισαν οι καθηγητές που υπηρετούν στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Βορείων Σποράδων και τα αποτελέσματα των εκλογών, αναμένονται αργά σήμερα το βράδυ.
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Oκτώ  νέες θέσεις μόνιμων κτηνιάτρων στη Θεσσαλία από το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - https://t.co/1v8sHvv4qy… -

  • Άμεση εκταμίευση των επιδοτήσεων κεφαλαίου κίνησης των τουριστικών επιχειρήσεων - https://t.co/snYdyJYdSJ… -

  • Έργο οδικής ασφάλειας στην επαρχιακή οδό Σκιάθος- Κουκουναριές #ΣκιάθοςΚουκουναριές - https://t.co/16RJtfHcM2 -

"Αλιεύοντας" την είδηση