Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Στις κάλπες σήμερα οι καθηγητές της Μαγνησίας
Στις κάλπες σήμερα οι καθηγητές της Μαγνησίας

Στις κάλπες σήμερα οι καθηγητές της Μαγνησίας

Σε εξέλιξη είνι πό το πρωί η εκλογική διαδικασία στις τάξεις των καθηγητών της , οι οποίοι προσέρχονται στις κάλπες  προκειμένου να εκλέξουν το νέο διοικητικό συμβούλιο της και την Εκτελεστική  Επιτροπή  και να αναδείξουν τους αντιπροσώπους τους στο 18ο συνέδριο της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης.
Οι κάλπες άνοιξαν στις 10 το πρωί στο «Καρτάλειο» και θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 7 το απόγευμα.
Την ψήφο των καθηγητών της Μαγνησίας διεκδικούν πέντε παρατάξεις: η Ανεξάρτητη Εκπαιδευτική Κίνηση μονίμων και αναπληρωτών (ΑΕΚ Μ & Α), η ΔΑΚΕ ΔΕ Καθηγητών, η ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ανεξάρτητες ενωτικές κινήσεις, η Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Κίνηση καθηγητών Ν. Μαγνησίας και η Αγωνιστική Κίνηση Εκπαιδευτικών, που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ.
Η κίνηση, μέχρι τ, στο εκλογικό κέντρο είναι μικρή. Οι επικεφαλής των ψηφοδελτίων εκτιμούν ότι αναμένεται να αυξηθεί η συμμετοχή μετά το μεσημέρι κι αφού οι καθηγητές τελειώσουν με τις υποχρεώσεις τους στα , ενώ εκτιμάται  ότι θα ψηφίσουν  900 άτομα.
Να σημειωθεί ότι οι  στη Μαγνησία ανέρχονται σε 1.500, εκ των οποίων οι 1.200 περίπου είναι οι ταμειακώς εντάξει.
Στις προηγούμενες εκλογές, σε σύνολο 1.500 ψήφισαν οι 990, ποσοστό που ευελπιστούν οι συνδικαλιστές να διατηρηθεί και φέτος.
Επιπλέον  ψηφίζουν και οι αποσπασμένοι, αλλά και οι αναπληρωτές, οι οποίοιανέρχονται στα 162 άτομα.
Τέλος  χθες ψήφισαν οι καθηγητές που υπηρετούν στα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Βορείων Σποράδων και τα των εκλογών, αναμένονται αργά σήμερα το βράδυ.
"Αλιεύοντας" την είδηση